EXKLUSIVT: Peter Haber klar för nya Beck-filmer: ”Det blev så”

EXKLUSIVT: Peter Haber klar för nya Beck-filmer: ”Det blev så”

  • TV4 Play
Eric Diedrichs
Uppdaterad 06 februari 2024 kl. 13:02 | Publicerad 05 februari 2024 kl. 18:02
ANNONS
ANNONS

Folkkäre skådespelaren återvänder två gånger till

I en intervju med Filmtopp avslöjar Peter Haber att han kommer att spela Martin Beck i åtminstone två filmer till. Detta efter en lång period av velande.

I kväll är det galapremiär på biograf Skandia i Stockholm för den femtionde Beck-filmen, Dödläge. Innan det är dags för röda mattan ställer Peter Haber upp på en exklusiv intervju med Filmtopp och pratar om filmseriens framtid.

Det har länge varit osäkert om den fyrfaldigt Guldbaggenominerade skådespelaren kommer att återvända som Martin Beck på nytt. När Filmtopps Eric Diedrichs intervjuade Haber för ett år sedan berättade han att det endast finns en sak som kan få honom att ändra sig – ett riktigt bra manus. Men till skillnad från tidigare är det två filmer som kommer att spelas in och inte fyra.

Valter Skarsgård sa precis till mig att det blir två nya Beck-filmer. Kommer du att vara med i dem?

– Ja, det kommer jag att vara. Det blev så till slut, säger Peter Haber till Filmtopp.

Vad var det som hände?

– Bra manus, tycker jag. Sen tycker jag att det är kul att det är ett manus där Vilhelm Beck, alltså Valter då, får en större plats och en rejäl funktion.

Peter Haber
Peter Haber bekräftar att det blir fler Beck-filmer. Foto: Filmtopp Int.

”Som att bestiga Mount Everest i badbyxor”

Peter berättar att om han hade vetat att det skulle bli så många Beck-filmer så hade han förmodligen tackat nej. Fansen ska med andra ord vara tacksamma över att Beck-framgångarna kom som en överraskning.

– En gång, 1996, började vi med det här. Vi hade ju ingen aning, vilket man aldrig har, hur det här skulle falla ut. Hade jag vetat när vi gjorde första filmen att jag skulle göra detta i femtio filmer till så hade jag nog sagt "nej, hörni". Det hade varit som att bestiga Mount Everest i badbyxor. Och det är inte lämpligt.

Men då har du alltså de här två filmerna, sen är vi i samma läge igen, att vi får se?

– Ja, faktiskt. Vi får se.

Om Peter Haber kommer att fortsätta att spela Martin Beck efter de två nästkommande filmerna återstå alltså att se. Filmtopp håller dig uppdaterat.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL