Filmtopp frågar Peter Haber hur han vill avsluta Beck – läs hans svar

Filmtopp frågar Peter Haber hur han vill avsluta Beck – läs hans svar

Eric Diedrichs
09 februari 2024 kl. 11:02
ANNONS
ANNONS

Skådespelaren har något att fundera på

Inför premiären av ”Beck: 50 – Dödläge” pratar Peter Haber med Filmtopps Eric Diedrichs. Under intervjun frågar vi honom hur han vill avsluta Martin Becks resa.

Efter Guldbaggevinsten för Beck: 49 – Inferno blev det galapremiär på biograf Skandia i Stockholm för Beck: 50 – Dödläge. Det har länge spekulerats i att den 50:e filmen i ordningen skulle bli Peter Habers sista, men samma dag kunde Filmtopp berätta att så inte är fallet. Två nya filmer är inplanerade.

Beskedet kom i sista stund, men glädjen hos det svenska folket är stort. Till Filmtopp säger den fyrfaldigt Guldbaggenominerade skådespelaren att framtiden efter nummer 52 är osäker – tillbaka till ruta ett med andra ord.

Peter Haber svarar på hur han vill avsluta Beck.
Peter Haber i intervju med Filmtopp. Foto: Filmtopp Int.

 Filmtopp frågar Peter Haber hur han vill avsluta Beck – läs hans svar

Oavsett hur länge Peter Haber väljer att reprisera sin roll är det tydligt att han har börjat tänka på refrängen. I samma intervju pekar han ut Valter Skarsgård som en potentiell efterträdare. Det är efter detta som vi frågar Haber vad som vore en bra sorti för den ikoniska karaktären han mer eller mindre blivit synonym med.

– Ja, det är en bra fråga, säger Peter Haber till Filmtopp och tar en lång paus. En bra sorti, det finns väl många varianter på den.

Har du funderat på hur den skulle kunna se ut?

– Jag funderar ju lite på det, men det är en manus-sak. Om han ska dö eller om han ska leva vidare. Eller bara säga, ”Jag lämnar nu, jag ska bli pensionär på lilla kolonilotten.” Jag vet inte vad en bra sorti är. Men det ska ju vara en bra sorti. Man ska ju inte bara förtvina bort.

Men där måste du ju ha något att säga till om.

– Ja, där har jag absolut något att säga till om. Och jag menar, är det manus som jag blir erbjuden i framtiden som jag inte tycker är bra. Då kommer jag inte att vara med.

I så fall, om Beck 52 skulle bli den sista, då måste du bestämma dig för allt detta väldigt snart.

– Ja, det har du faktiskt rätt i. Det har du faktiskt rätt i [paus]. Eller så gör man ingen sorti. Det kan ju vara ett annat alternativ… Jag vet inte. Jag funderar på det, men har inte tänkt så aktivt på det. Men du satte i gång någonting, som jag ska fundera över faktiskt.

Med det tackar vi Peter Haber för pratstunden. ”Beck 50: Dödläge” finns nu att streama på TV4 Play. Filmtopp håller dig uppdaterad om Beckfilmernas framtid.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL