Peaky Blinders-filmen blir äntligen av – kommer till Netflix

Peaky Blinders-filmen blir äntligen av – kommer till Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
05 juni 2024 kl. 11:00

Netflix ger grönt ljus till Cillian Murphys succéserie

Efter många om och men ser den efterlängtade "Peaky Blinders"-filmen till sist ut att bli av. Nu rapporteras Netflix har gett grönt ljus till produktionen.

"Peaky Blinders" gjorde debut på brittiska BBC 2013 och blev en omedelbar kritikerfavorit med ett växande antal tittare. När Netflix senare fick ett finger med i spelet blev det historiska kriminaldramat om familjen Shelby och deras gäng för organiserad brottslighet en global framgångssaga.

Fram till 2022 hann det bli sex säsonger, i vilka vi fick följa Cillian Murphy i rollen som Thomas Shelby på hans resa mot makt.

Redan innan den avslutande säsongen hann gå i mål fanns det uttalade planer på en långfilm, och sedan dess har vi fått sporadiska uppdateringar, men utan att någonting materialiserat sig på allvar.

Tills nu.

Peaky Blinders-filmen blir äntligen av – kommer till Netflix
Foto: Netflix.

Peaky Blinders-film får grönt ljus av Netflix: "Den här är för fansen"

Det var under gårdagen som Netflix själva annonserade att Peaky Blinders-filmen kommer att bli av. På sociala medier skriver streamingjätten att "Tommy Shelby återvänder", och det med Oscarsvinnaren Cillian Murphy (Oppenheimer) i huvudrollen.

I avslöjandet finns också ett uttalande från Murphy:

– Det verkar som om Tommy Shelby inte var klar med mig... det är väldigt glädjande att få samarbeta med Steven Knight och Tom Harper igen på filmversionen av Peaky Blinders. Den här är för fansen.

Steven Knight är seriens skapare och även manusförfattare till den kommande filmen, medan Tom Harper, som regisserade avsnitt i seriens första säsong, åter sätter sig i registolen. Filmen produceras av Netflix tillsammans med BBC Film.

Något premiärdatum är ännu inte annonserat.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Peaky Blinders"-filmen på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL