5 serier för dig som älskar Peaky Blinders

Cillian Murphy med uppdatering om Peaky Blinders-filmen

Emil Oscar Rasmussen
10 oktober 2022 kl. 09:10

Stjärnan avslöjar statusen för den kommande filmen

I somras släpptes den sjätte och avslutande säsongen av "Peaky Blinders" i Sverige, men redan innan dess stod det klart att serien kommer att följas upp av en långfilm. Nu har seriens stjärna, Cillian Murphy, kommit med en uppdatering om projektet.

Efter sex framgångsrika säsonger på nio år tackade Peaky Blinders för sig som tv-serien. Den avslutande säsongen av den brittiska serien med gangsterfamiljen Shelby i handlingarnas centrum hittade till Netflix och den svenska marknaden under juni månad. Slutet av serien innebär dock inte slutet på berättelsen om Tommy (Cillian Murphy), Arthur (Paul Anderson) och de andra.

I framtiden väntar en långfilm som är tänkt att sluta cirkeln för familjen Shelby. Det har pratats om en förmodad premiär 2024 och än så länge ser arbetet ut att rulla på som det ska. Häromdagen medverkade huvudrollsinnehavaren Cillian Murphy i radioprogrammet Today FM, och han hade positiva nyheter att dela med sig av på frågan om hur det går med filmen.

Enligt Murphy är manuset till filmen nästan klart och filmen finns fortfarande i pipelinen.

– Jag har fortfarande inte läst det, men det är planen. Planen är att fortsätta berättelsen, men i en filmisk värld i stället för på tv. Tv-delen av berättelsen är avslutad. Om det finns mer att berätta medverkar jag. Jag har bara inte läst det [manuset] än, men tydligen ska det vara nära, avslöjar seriens stjärna i radioprogrammet.

Steven Knight, skaparen av serien, bekräftade själv i slutet av september att manuset nästan är i mål.

– Nästan, nästan, nästan, det är nästan klart, sa Knight om manuset i en intervju med RadioTimes. Vi har inspelningsschemat, vi har datumen för när vi rullar igång, så allt kommer att bli av, tillägger han dessutom.

I Intervjun bekräftar Knight även att filmen kommer att ta klivit in i eran för andra världskriget och utgå från en handfull verkliga händelser.

– Jag har haft det här i tankarna en längre tid nu; en berättelse med Peakys under andra världskriget. Och jag har snappat upp tre sanna historier som jag väver in i filmen. Sanna, delvis hemliga och okända historier om andra världskriget, och involverad Peakys i dem, förklarar Knight.

För fans av "Peaky Blinders" finns dessutom chansen att ännu mer från seriens värld väntar i framtiden. I tidigare intervjuer har Knight också avslöjat att det finns planer på spinoffs som kan ta världen vidare in i 1950-talet och framåt, men att det är något som de ska titta närmare på först efter filmen.

Det ska nämnas att manuset har annonserats vara "nästan färdigt" vid ett tidigare skede, men än så länge ser det åtminstone ut som om planerna med filmer rullar på precis som de ska. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta alltför länge på att den ska få se dagens ljus.

Innan vi kommer att få återse Cillian Murphy som Thomas Shellby kommer han att vara aktuell som huvudrollsinnehavaren i Christopher Nolans stjärnspäckade Oppenheimer, som har planerad premiär sommaren 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL