Nolans nya WWII-rulle jagar filmstudio

Filmen som Cillian Murphy inte kan kolla på: “Skrämmer mig fortfarande“

Karna Mahoney
26 maj 2024 kl. 08:00

Filmen som han både älskar och hatar

Det finns en film som är Cillian Murphys favorit, men som han inte kan kolla på eftersom den skrämmer honom än i dag.

Den hyllade skådespelaren Cillian Murphy är gammal i gemet och har jobbat inom filmbranschen ända sedan 90- talet. Han har porträtterat många roller och vann tidigare i år sin första Oscar och det för sin rolltolkning av "Atombombens fader", J. Robert Oppenheimer i Christopher Nolans rosade drama Oppenheimer.

Men mest känd är han nog för sin roll som Thomas Shelby, ledaren i gangsterfamiljen i serien Peaky Blinders. Peaky Blinders gick i sex säsonger under 2013-2022 och för sin roll som Thomas Shelby vann Cillian Murphy flera priser. Under åren har han medverkat i allt från skräckfilmer till dramafilmer. Några nämnvärda titlar är 28 dagar senare, Dunkirk och A Quiet Place Part II.

Jack Nicholson i The Shining
"The Shining" är bäst och värst om du frågar Cillian Murphy. Foto: Warner Bros. Pictures

”Den skrämmer mig fortfarande”

Utöver sina egna filmer så finns det en hel del andra verk som han har åsikter om. I en intervju med BBC – inför Cillian Murphys medverkan i skräckfilmen 28 dagar senare – diskuterar de just genren skräckfilmer. Cillian Murphy får frågan under intervjun om vilken som är hans favoritskräckfilm. Svaret han ger är The Shining och säger att filmen hade så pass stor påverkan på honom att han inte kan titta på den. 

–  Den filmen skrämmer fortfarande mig, hissen och tjejerna… Jag kan inte titta på den, erkänner Cillian Murphy under intervjun. 

Kanske är det drömmen att hitta en film som är så pass bra att man aldrig vill se den igen. Vi vet åtminstone vilken film det är för Cillian Murphy!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL