Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 serier för dig som älskar Peaky Blinders

5 serier för dig som älskar Peaky Blinders

Jeanette Björlin | Lista
04 januari 2022
Jeanette Björlin | Lista
04 januari 2022

Serier att se i väntan på Peaky Blinders

Den sista säsongen av omåttligt populära "Peaky Blinders" är snart här. Har du trots det svårt med tålamodet kanske någon av dessa fem serier kan funka som alternativ tills de nya avsnitten kommit.

LÄS OCKSÅ:

1. Animal Kingdom (2016- )

Animal Kingdom
Foto: Viaplay.

17-årige Joshua "J" Cody flyttar in hos sina släktingar i deras hus i södra Kalifornien efter att hans mamma dött av en heroinöverdos. Cody-klanen leds av den tuffa matriarken Janine "Smurf" Cody och hennes högra hand Baz. Tillsammans med Pope, den äldsta och farligaste av Cody-pojkarna; Craig, den tuffe och orädda mellansonen; och Deran, den misstänksamma Deran styr de den kriminella scenen i Oceanside, Kalifornien. 

Animal Kingdom är baserad på den australiensiska filmen med samma namn från 2010. Liksom Peaky Blinders är det en tv-serie som följer en kriminell familjs affärer och intriger. Finn Cole som spelar “J” går att känna igen som Michael Gray i Peaky Blinders

Skapare: Jonathan Lisco
I rollerna: Ellen Barkin, Leila George, Scott Speedman, Shawn Hatosy, Ben Robson, Jake Weary, Finn Cole

Animal Kingdom finns tillgänglig att streama på Viaplay.

2. Ozark (2017- )

Ozark
Foto: Netlfix.

Marty, en ekonomisk rådgivare flyttar med familjen från Chicago till Ozarkplatån i Missouri, där han måste tvätta 500 miljoner dollar under fem år för att blidka en knarkkung.

Ozark är en välgjord och intelligent kriminalserie med goda skådespelarinsatser från bl.a. Jason Bateman och Laura Linney som det gifta paret Marty och Wendy.  

Skapare: Mark Williams, Bill Dubuque
I rollerna: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Julia Garner

Ozark finns tillgänglig att streama på Netflix.

3. Boardwalk Empire (2010-2014)

Boardwalk Empire
Foto: HBO.

Serien följer maffian i kuststaden Atlantic City under förbudstiden, ledd av den elegante och hårdföre Enoch "Nucky" Thompson, baserat på boken av Nelson Johnson.

Boardwalk Empire är ett perfekt alternativ för den som gillar Peaky Blinders. Med ett snyggt bildberättande, de eleganta kostymerna, dramat, kriminaliteten, ett otroligt skådespeleri och en handling är det svårt att släppa ögonen från skärmen. 

Skapare: Terence Winter
I rollerna: Steve Buscemi, Michael Pitt, Shea Whigham, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Aleksa Palladino, Stephen Graham

Boardwalk Empire finns tillgänglig att streama på HBO Max.

4. Sons of Anarchy (2008-2014)

Serier för dig som gillar Peaky Blinders
Foto: Netflix.

Ett drama som följer den beryktade motorcykelklubben Sons of Anarchy (SAMCRO). Klubben konfronteras med hot från droghandlare, företagsutvecklare och övernitiska advokater. Bakom SAMCRO:s familjeliv och lagliga bilaffär styr de hänsynslösa och olagliga vapenaffärer – med pengar, makt och blod.

Trots en mängd hårdkokta personligheter och råa intriger bjuder Sons of Anarchy på en hel del känslor. 

Skapare: Kurt Sutter
I rollerna: Charlie Hunnam, Katey Sagal, Tommy Flanagan, Mark Boone Junior, Kim Coates, Theo Rossi, Dayton Callie, Ron Perlman, Maggie Siff, Ryan Hurst, David Labrava, William Lucking

Son of Anarchy finns tillgänglig att streama på Netflix.

5. Godless (2017)

Serier för dig som gillar Peaky Blinders
Foto: Netflix.

En skoningslös bandit sprider skräck i jakten på en före detta medlem i sitt gäng, som börjat ett nytt liv i en stillsam stad som bara befolkas av kvinnor.

Godless är miniserien som både The Washington Post and Vanity Fair utnämnde till en av de tio bästa tv-serierna 2017. Med klassiska vilda-västern-element berättar serien om ett mindre klassiskt samhälle.

Skapare: Scott Frank
I rollerna: Jeff Daniels, Michelle Dockery, Jack O'Connell, Scoot McNairy, Merritt Wever, Thomas Brodie-Sangster, Tantoo Cardinal, Sam Waterston

Godless finns tillgänglig att streama på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL