Netflix öde avgörs i morgon

Netflix öde avgörs i morgon

  • Netflix
Uppdaterad 21 juli 2022 kl. 09:07 | Publicerad 18 juli 2022 kl. 15:07

Streamingjätten blöder pengar

Det går inte alls bra för streamingtjänsten Netflix, som i början av 2020 var den allra största. Sedan dess har bolaget tappat prenumeranter och rasat i värde.

Streamingtjänsten Netflix är en av de allra största streaming tjänsterna, men frågan är om storhetstiden är över. Efter flera ekonomiska bakslag menar CCN att Netflix öde avgörs i morgon. Sedan tidigare är det känt att bolaget har haft ett riktigt dåligt år och i morgon är det dags för dem att redovisa nästa kvartalsrapport, vilket kan dra ner aktierna rejält. 

Netflix grundades 1997 var då en hyrtjänst. Netflix var väldigt tidigt ute med prototypen till sin streamingtjänst, redan 2007, och 2012 kunde vi i Norden streama film via deras plattform.

Redan rasat med 70 procent

I skrivande stund har aktien rasat med med 70 procent. Men det är inte det enda problemet, de får inte in kunder vilket gör investerarna rädda att behålla och ha kvar aktien. CNN beskriver det som att det skakar om investerarna. 

Ett sätt att få in per pengar skulle vara att införa reklam på tjänsten och på så vis rädda bolaget. Något som Netflix också planerar att göra.

UPPDATERING:

I nya kvartalsrapporten redovisades ett ytterligare tapp på 970 000 prenumeranter. Raset vore större om inte 1,08 miljoner användare tillkommit från Asien och Indiska Oceanien.

Netflix förutspår att de kommer att öka med 1 miljon abonnenter under årets tredje kvartal. De byter också strategi för att satsa på färre men mer kvalitativa originalproduktioner. De ska också införa ett reklamfinansierat abonnemangsalternativ, för de som vill ha billigare prenumerationer.

AKTIEN STIGER: Efter kvartalsrapporten presenterades i samband med den nya prognosen samt strategierna, ökade aktien kraftigt. Under första dagen steg aktien med 7,7 procent.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL