Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix tappar användare – är framgångssagan över?

Netflix tappar användare – är framgångssagan över?

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
21 juli 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
21 juli 2021

Netflix-användare i Nordamerika lämnar streamingtjänsten.

Netflix år fortsätter att gå skakigare än vad vi är vana vid. Under årets andra kvartal tappade Netflix till och med användare på sin hemmaplan.

Netflix har dominerat streamingmarknaden i flera år och framgångssagan har sett ut att inte ha något slut, men under 2021 går saker och ting för första gången på länge skakigare än planerat för streamingtjänsten. I rapporten för årets tredje kvartal kan vi exempelvis se att Netflix har tappat prenumeranter i USA och Kanada.

Tidigare i år rapporterades det bland annat att Netflix hade missat sitt mål för det första kvartalet med hela 2 miljoner prenumeranter. Tjänstens egen prognos var att de skulle se en ökning med 6 miljoner användare, men istället var det 4 miljoner nya användare som registrerade sig. Under motsvarande kvartal 2020 fick Netflix hela 15,8 miljoner nya användare, enligt The Hollywood Reporter.

Missräkningen från det första kvartalet har nu följts upp att ytterligare negativa nyheter för Netflix.

Visserligen överträffade Netflix sin prognos för årets andra kvartal, då man globalt sett har fått 1,5 miljoner nya användare, vilket är 0,5 miljoner fler än vad de själva trodde. Vid närmare granskning döljer siffrorna dock en oroväckande trend för streamingjätten.

Under det andra kvartalet tappade Netflix nämligen 400 000 användare i USA och Kanada.

LÄS MER: Bästa serierna på Netflix

Det råder ingen tvekan om att Netflix fortfarande är en dominerade kraft på streamingmarknaden, men för första gången på mycket länge är det inte enbart positiva tongångar för företaget.

I dagsläget har Netflix nu uppnått 209 miljoner prenumeranter och prognosen för årets tredje kvartal är en ökning med ytterligare 3,5 miljoner användare.

Imponerande tittarsiffror.

Det fanns även mycket positivt att hämta ur Netflix senaste kvartalsrapport, bland annat imponerande tittarsiffror för några av deras produktioner. Zack Snyder-filmen Army of the Dead har exempelvis varit en av tjänstens populäraste filmer någonsin med över 75 miljoner tittare.

Serien Sweet Tooth är ett annat framgångsexempel med sina 60 miljoner tittare och The Mitchells vs. the Machines har blivit Netflix populäraste animerade film någonsin.

LÄS MER: Bästa filmerna på Netflix

NÄSTA ARTIKEL