Netflix

Netflix stäms av sina egna aktieägare - ljugit om tillväxt

  • Netflix
05 maj 2022 kl. 10:05
ANNONS
ANNONS

Netflix-skeppet fortsätter att ta in vatten

Streamingtjänsten Netflix har under den senaste tiden stött på problem efter problem. Nu stämmer deras egna aktieägare streamingjätten med anledning av att de ljugit om sin tillväxt

För två veckor sedan förlorade Netflix 50 miljarder i värde över en natt efter att ha misslyckats med att nå sitt mål för användarökning. Detta i sin tur ledde bland annat till att flera serier ställdes in och företagsändringar. Under kommande kvartal förväntas de dessutom förlora 2 miljoner prenumeranter, det rapporterar Slashfilm.

Aktieägare stämmer Netflix

Nu menar aktieägare att Netflix medvetet har dolt det faktum att streamingtjänstens siffror går neråt, vilket är vad som har lett till stämningen. Aktieägarna menar att de fått utstå monumentala förluster till följd av Netflix misslyckanden. 

Netflix själva menar att det sjunkande medlemstalet bland annat beror på att folk delar konto med varandra, i kombination med ökad konkurrens från andra streamingtjänster.

TV-tittande

Netflix aktie har sjunkit med 67 procent

Netflix aktie har under kort tid sjunkit med hela 67 procent. den 17 november 2021 var värdet på en aktie 691 dollar medan den i april 2022 har sjunkit till 226 dollar. 

Nu stäms företaget Netflix samt företagets vd:ar Reed Hastings och Ted Sarandos. Om stämningen tar sig till förhandlingsstadiumet är ännu inte fastställt. 

Mer läsning: 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL