Ännu ett bakslag för Netflix – Tappat 970 000 prenumeranter

Netflix aktier ökar kraftigt trots användartapp

  • Netflix
Filmtopp
21 juli 2022 kl. 11:52

Stigit 7,7 procent på en dag

I samband med att Netflix släppte sin kvartalsrapport redovisade de ett tapp på 970 000 prenumeranter. Trots detta rusar aktievärdet uppåt.

Att det har varit ett tufft år för Netflix är långt ifrån en överdrift. I samband med årets första kvartalsrapport rasade streamingjättens aktievärde med närmare 70 procent. Detta efter att bolaget redovisade ett tapp på 200 000 prenumeranter, vilket var den första användarminskningen sedan 2011.

Raset var så markant att Netflix egna aktieägare valde att stämma bolaget för att ha ljugit om sina siffror. Dessutom fick jätten varsla 300 anställda.

Ett smart drag

Sent tisdag kväll, svensk tid, publicerades nästa kvartalsrapport. Redovisningen var avgörande för bolagets framtid, men trots att man här kunde visa på ett tapp på ytterligare 970 000 prenumeranter stiger nu bolaget i värde.

Anledningen till detta, menar Filmtopp, beror på att Netflix undervärderade sin tillväxttrend inför kvartalsrapporten. I april gick de ut med att de förväntas tappa ytterligare två miljoner prenumeranter, istället blev fallet hälften så stort. Något som främst beror på en tillväxt i Asien och Indiska Oceanen. 

Presenterade ny strategi

I tisdags sade de dessutom att bolaget förväntar sig värva 1 miljon ytterligare abonnenter inför Q3-rapporten, som kommer att redovisas i oktober. De tänker också byta strategi och producera färre men mer kvalitativa titlar. Likaså ska de införa ett reklamfinansierat abonnemangsalternativ, för att sälja tjänsten billigare till de som önskar.

Hur det kommer att gå för Netflix under årets gång, återstår att se. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL