JUST NU: Första klippen från Ronja Rövardotter & Börje Salming-serien släppta!

KLART: Då har storsatsningen "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix

  • Netflix
Eric Diedrichs
21 februari 2024 kl. 09:02

Äntligen är premiärdatumet spikat

Efter många om och men är det nu klart. "Ronja Rövardotter" släpps på Netflix redan i mars. Här är allt vi vet om den episka storsatsningen.

Snabbversion
  • "Ronja Rövardotter" filmades först för Viaplay.
  • I december avslöjade Netflix att de köpt upp produktionen.
  • Nu är det klart att serien släpps i mars.

I dag meddelar Netflix att den världsberömda berättelsen om Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren kommer att ha premiär hos dem i slutet av mars. Detta efter att TV-serien sålts av Viaplay till den världsledande streamingtjänsten.

Ronja Rövardotter (tidigare under namnet "Ronja") följer livet för en ung flicka som föds in i en grupp rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr i den omgivande skogen. Under sin uppväxt upptäcker Ronja att skogen är en plats fylld av magi och faror, där märkliga varelser bor. Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, inleds en mörk familjefejd och en förbjuden vänskap, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla.

Ronja Rövardotters stjärnspäckade ensemble

I denna storslagna nytolkning av den klassiska berättelsen, skriven av Hans Rosenfeldt (känd för sitt arbete med Bron och Marcella) och producerad av Filmlance, kommer det svenska folket snart att få återuppleva en av landets mest älskade berättelser.

Ronja Rövardotter kommer att släppas i två delar, med en enastående ensemble av skådespelare som inkluderar Kerstin Linden (Ronja Rövardotter), Jack Bergenholtz Henriksson (Birk) Christopher Wagelin (Mattis), Sverrir Gudnason (Birks pappa Borka), Maria Nohra (Birks mamma Undis), Pernilla August (borgmästare Valdir) och Johan Ulveson (Skalle-Per), Vera Vitali (Cappa).

– Jag är kanske inte ung och hungrig, men jag känner mig i skaplig form. Det är väldigt roligt att jag fortfarande får jobba och får alla dessa erbjudanden. Det är jag oerhört tacksam för, säger Johan Ulveson till Filmtopp när vi frågar honom hur det känns att axla Allan Edwalls ikoniska rollkaraktär.

Stillbild bakom kulisserna på Ronja Rövardotter.
Stillbild från inspelningen av "Ronja Rövardotter". Foto: Filmtopp Int.

Den första delen av "Ronja Rövardotter" har premiär på Netflix den 28 mars, medan den andra delen förväntas släppas senare under 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL