JUST NU: Första klippen från Ronja Rövardotter & Börje Salming-serien släppta!

Netflix tar över Ronja Rövardotter-serien från Viaplay: ”En tidig julklapp”

  • Viaplay
Axel Diedrichs
14 december 2023 kl. 18:12

Når streamingtjänstens prenumeranter nästa år

I dag meddelar Netflix att de köpt upp den efterlängtade serien "Ronja Rövardotter" av Viaplay. "Det känns som en tidig julklapp", säger Hans Rosenfeldt.

Under flera års tid har en serie baserad på Astrid Lindgrens älskade berättelse om Ronja Rövardotter varit på väg. Men då under den svenska streamingtjänsten Viaplays vingar. I början av november gick de ut med att de stoppar serien, och hintade då om att den kunde hamna någon annanstans. Nu står det klart att Netflix tar över rättigheterna till att visa Ronja Rövardotter

Netflix tar över Ronja Rövardotter-serien från Viaplay: ”En tidig julklapp”
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Netflix om att ta Ronja Rövardotter-serien från Viaplay: ”En tidig julklapp”

I ett pressmeddelande meddelar Netflix att serien har premiär hos dem under 2024. Hans Rosenfeldt som är seriens huvudförfattare, är väldigt glad över att serien kommer att nå ut till tittarna, även om det inte blir genom Viaplay.

– Jag är väldigt glad över att Ronja Rövardotter har hittat ett nytt hem. Den har en fantastiskt bra grupp både framför och bakom kameran, och att Ronja kommer att möta sin publik på Netflix känns som en tidig julklapp, säger han i ett pressmeddelande.

Jenny Stjernströmer Björk som är VD över Netflix nordiska innehåll, säger följande om att serien hamnar hos dem: 

Astrid Lindgrens enorma arv är en integrerad del av Sveriges DNA. Vi hoppas att serien ska skänka glädje åt våra nordiska medlemmar, och vi vill ge erkännande till som har arbetat med projektet genom åren och tacka dem. Vi ser fram emot att välkomna Ronja Rövardotter till Netflix år 2024.

Den efterlängtade serien följer en ung flicka vid namn Ronja som föds in i en liga av rövare i en medeltida skandinavisk borg. När Ronja möter den unge pojken Birk från en rivaliserande liga markerar det början på en mörk familjefejd, vilket snart får de två att fly in i skogen för att försöka överleva på egen hand. Men skogen är inte vilken som helst – den kan vara en magisk, men också farlig plats fylld av konstiga varelser.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL