Johan Ulveson är Skalle-Per i nya Ronja Rövardotter: "i mitt livs form"

Johan Ulveson om att bära runt på enorma hemligheten – spelar Skalle-Per

  • Viaplay
Filmtopp
01 oktober 2023 kl. 23:10

"Skönt att allting är offentligt"

I en intervju med Filmtopp berättar Johan Ulveson om hur det kändes att bära runt på hemligheten om att han spelar Skalle-Per i den nya Ronja Rövardotter-serien.

Sedan en tid tillbaka är det känt att den folkkäre skådespelaren Johan Ulveson gör den ikoniska rollen som Skalle-Per i serien Ronja Rövardotter, som så småningom kommer till Viaplay. Det är inget snack om att det är ett ytterst hedersamt uppdrag, men med en så pass stor roll kommer också stort ansvar. Ulveson blev anförtrodd med att inte avslöja för någon att det är han som ska väcka nytt liv i Skalle-Per, som spelades av Allan Edvall i filmen från 1984. 

Johan Ulveson om att bära runt på enorma hemligheten – spelar Skalle-Pär
Foto: Viaplay.

Johan Ulveson om att bära runt på enorma hemligheten – spelar Skalle-Per

När Filmtopp gjorde en exklusiv intervju med Johan Ulveson i slutet på förra året berättade han om hur det var att hålla inne på den stora nyheten om att det är han som spelar Skalle-Per i Viaplays storsatsning. Han var då lättad över att slippa hymla med saker och ting. 

– Det är skönt att allting är offentligt nu så att jag slipper vara så otydlig inför folk med vad det är jag håller på med. Jag har mest sagt att jag ska på en inspelning i Kungälv och göra någon medeltida grej, sade han då. 

Inspelningen av Ronja Rövardotter har varit en påkostad sådan som ägt rum i flera länder, däribland Litauen. Se Filmtopps besök på set här: 

Nästa år fyller Johan hela 70 år, men det stoppar honom inte från att ta sig an en mängd olika roller. Nyligen var han aktuell med Länge leve Bonusfamiljen och förra veckan debuterade han på operascenen med Tidens larm som hyllats för hans fina form. Mycket riktigt känner han sig fortfarande pigg och tacksam över att fortsätta jobba: 

– Jag är kanske inte ung och hungrig, men jag känner mig i skaplig form. Det är väldigt roligt att jag fortfarande får jobba och får alla dessa erbjudanden. Det är jag oerhört tacksam för, säger Johan till Filmtopp.

Läs hela Filmtopps intervju med Johan Ulveson här.

NÄSTA ARTIKEL