Recension: 3 Body Problem (2024) – en serie som kräver din uppmärksamhet

Game of Thrones-skaparnas comeback hyllas (för det mesta)

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
21 mars 2024 kl. 08:03

Kritikerna gillar nya 3 Body Problem – med ett och annat undantag

I dag är det premiär för "3 Body Problem" på Netflix, serien som är "Game of Thrones"-skaparnas stora comeback. Satsningen hyllas för det mesta av kritikerna, men det är inte riktigt alla som köper innehållet.

Efter många om och men är Game of Thrones-skaparna David Benioff och D.B. Weiss tillbaka i tv-seriernas värld med en ny produktion. I dag är det premiär för sci-fi-serien 3 Body ProblemNetflix – ett ambitiöst projekt som de tagit sig an och skapat tillsammans med Alexander Woo (The Terror, True Blood). I den nya Netflix-serien får vi till och med se en och annan Game of Thrones-bekanting.

Med tanke på vilken succé Game of Thrones gjorde, i kombination med hur kritiserat slutet av serien blev, är det många som har väntat med spänning på Benioff och Weiss nya projekt. Den senaste tiden har de första recensionerna börjat rulla in och från ett kritikerperspektiv är det mestadels positiva tongångar.

Game of Thrones-skaparnas comeback hyllas (för det mesta)
Foto: Netflix.

3 Body Problem hyllas av många – men sågas av några

Filmtopp delade i sin recension av 3 Body Problem ut en 3:a i betyg, med motiveringen att serien har mycket att komma med i sin komplexitet, men att den också "kräver din uppmärksamhet". Blickar vi ut mot den internationella kritikerscenen tycks de flesta hålla med om att 3 Body Problem innehåller substans.

På sajten Rotten Tomatoes klockar 3 Body Problem in på respektabla 76 procent, baserat på 37 recensioner inför premiären. Återkommande hyllningar bland de positiva recensionerna menar att serien imponerar med sin ambition, skala och sitt världsbyggande med fascinerade tematik samt gott och nörderi och vetenskap.

Med det sagt är det (givetvis) inte alla som älskar Benioff och Weiss nya skapelse som de gjort tillsammans med Woo. Bland recensenterna som är mer svårflirtade kritiseras bland annat karaktärsutvecklingen som blir lidande på grund av försök till spektakel.

TIPS: Bästa serierna på Netflix 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL