Game of Thrones-skådespelarna återförenas i skaparnas nya Netflix-serie

Game of Thrones-skådespelare som återförenas i skaparnas nya Netflix-serie

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
16 mars 2024 kl. 11:03

Flera Game of Thrones-bekantingar i 3 Body Problem

Game of Thrones-skaparna David Benioff och D.B. Weiss gör snart comeback med en ny serie på Netflix. Nya "3 Body Problem" utgörs av en spännande ensemble skådespelare, och några av dem känner vi igen från "Game of Thrones".

David Benioff och D.B. Weiss gjorde aldrig tidigare skådad succé med Game of Thrones. Serien tog hela världen med storm, men den avslutande säsongen kritiserades kraftigt från många håll. Deras status som branschens hetaste namn fick sig en törn, men det hindrade dem inte från att annonsera kommande projekt.

Efter Game of Thrones var det tänkt att Benioff och Weiss skulle göra serien Confederate, men projektet stötte på patrull redan innan arbetet hann rulla igång. Confederate skulle ha ett tydligt fokus på slaveriet i USA och det ledde till kraftiga reaktioner att två vita män skulle driva en serie på temat. Efter många om och men lades sedan Confederate på is.

En tid senare såg det ut som om Game of Thrones-duon hade fått ett lukrativt Star Wars-projekt på sitt bord, men som så många andra sådana de senaste åren rann även det ut i vattnet.

Sedan den punkten har David Benioff och D.B. Weiss mestadels lyst med sin frånvaro. Separat har de författat varsin film, Gemini Man (Benioff) och Metal Lords (Weiss), men någon ny storslagen serie har det inte blivit – förrän nu.

Game of Thrones-skådespelarna återförenas i skaparnas nya Netflix-serie
"3 Body Problem" har premiär den 21 mars. Foto: Netflix.

Den 21 mars är det premiär på Netflix för storsatsningen 3 Body Problem, som Benioff och Weiss skapat tillsammans med Alexander Woo (The Terror, True Blood). När Game of Thrones-skaparna nu gör comeback är det med en komplex sci-fi-serie (som tar en plats på vår lista över de bästa serierna på Netflix 2024) med en spännande skådespelarensemble. Den som skummar igenom rollistan kommer att notera en och annan Game of Thrones-bekanting.

Spännande rollista med flera Game of Thrones-skådespelare i nya 3 Body Problem

En sak som utmärker den nya serien på Netflix är hur den skickligt följer ett nät av karaktärer utan att det nödvändigtvis finns en utpräglad huvudkaraktär. Centralfigurer finns det däremot gott om, och några av dem spelas av Jess Hong (Inked), Benedict Wong (Doctor Strange), Marlo Kelly (Dare Me), Jovan Adepo (Babylon, Watchmen), Eiza González (Godzilla vs. Kong), Saamer Usmani (Succession) och Sea Shimooka (Arrow), för att bara nämna några.

Sättet som 3 Body Problem kombinerar nya förmågor med rutinerade namn, samt rollistans mångfald, adderar ett extra lager till satsningen. Alla skådespelare i 3 Body Problem kommer dock inte från helt olika bakgrunder. Benioff och Weiss ser ut att ha handplockat tre favoriter från sin tidigare succéserie.

Game of Thrones-skådespelarna återförenas i skaparnas nya Netflix-serie
John Bradley i "3 Body Problem". Foto: Netflix.

John Bradley – Samwell Tarly (Game of Thrones)/Jack Rooney (3 Body Problem)

Game of Thrones blev utan tvekan lite mysigare när John Bradley klev in i rollen som Jon Snows skyddsling, den tafatte Samwell Tarly. I en serie som präglades av kallblodighet klev Bradley in och adderade en välbehövlig dos mänsklighet.

I 3 Body Problem spelar Bradley karaktären Jack Rooney, en av fem unga forskare från Oxford i vad som kallas för "the Oxford Five". Rooney beskrivs som oförskämd och frispråkig men samtidigt älskvärd karaktär som använt sin fysikexamen till att etablera ett snacksimperium.

Game of Thrones-skådespelarna återförenas i skaparnas nya Netflix-serie
Liam Cunningham i "3 Body Problem". Foto: Netflix.

Liam Cunningham – Ser Davos Seaworth (Game of Thrones)/Thomas Wade (3 Body Problem)

Få karaktärer i Game of Thrones var lika lätta att tycka om som Liam Cunninghams Davos Seaworth. I över 40 avsnitt var "The Onion Knight" en karaktär av förnuft att luta sig mot när de mäktiga pjäserna omkring honom tappade fattningen.

Liam Cunningham tar sig an rollen som Thomas Wade i 3 Body Problem, den karismatiske ledaren för världens främsta underrättelsetjänst. Wade beskrivs som en visionär som ser människor som spelbrickor.

Game of Thrones-skådespelarna återförenas i skaparnas nya Netflix-serie
Jonathan Pryce i "3 Body Problem". Foto: Netflix.

Jonathan Pryce – High Sparrow (Game of Thrones)/Mike Evans (3 Body Problem)

Den tredje och sista Game of Thrones-bekantingen i 3 Body Problem är Oscarsnominerade och adlade Sir Jonathan Pryce. Han spelade inte en lika stor roll som de två ovan listade skådespelarna, men han gjorde ändå ett stort avtryck som den religiöse ledaren "High Sparrow". Det blev totalt 12 Game of Thrones-avsnitt för Pryce.

Jonathan Pryce spelar den fascinerande karaktären Mike Evans, en miljardär och oljemagnat som tidigare i livet var en passionerad miljöaktivist. Den yngre versionen av Evans spelas av Ben Schnetzer (Pride).

"3 Body Problem" säsong 1 består av totalt 8 avsnitt. Samtliga av dem släpps på Netflix den 21 mars.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL