Joel Kinnaman klar för Netflix Jo Nesbø-serie om Harry Hole: ”Helt fantastiskt”

Joel Kinnaman klar för Netflix Jo Nesbø-serie om Harry Hole: ”Helt fantastiskt”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 22 maj 2024 kl. 05:14 | Publicerad 21 maj 2024 kl. 09:22

Kinnaman får roll i serien om Harry Hole

Tidigare i våras släppte Netflix bomben att de storsatsar på en serie om den norske författaren Jo Nesbøs älskade Harry Hole. I dag kan är det avslöjat att svenske Joel Kinnaman kommer att spela en roll i serien.

Det var i samband med Netflix-evenemanget Next on Netflix i mars som streamingjätten annonserade en rad kommande satsningar i Norden. Bland dessa stack en serie baserad på Jo Nesbøs Harry Hole ut.

Nesbø är en av världens mest framgångsrika författare och Harry Hole en av hans mest uppskattade karaktärer. Anmärkningsvärt med projektet är att Nesbø själv kommer att finnas med i skapandet av serien som manusförfattare.

Joel Kinnaman klar för Netflix Jo Nesbø-serie om Harry Hole: ”Helt fantastiskt”
Joel Kinnaman och Tobias Santelmann. Foto: Filmtopp Int.

Joel Kinnaman klar för Netflix Jo Nesbø-serie om Harry Hole

I samband med ett pressevent för serien i Oslo idag har det avslöjats att svenske JoelKinnaman har en roll i den kommande serien om Harry Hole. Kinnaman kommer att spela rollen som Tom Waaler.

– Jag glädjer mig vilt till det här, det här ska bli helt fantastiskt. Det är en så extremt rolig och utmanande roll. Jag har inte haft så här kul i en förberedelse för en roll på väldigt länge. Hela det här manuset, det är så tillfredsställande. Hela detektivhistorien, mordmysteriet, det är extremt välformulerat och välgjort, och när man läser det så är det extremt tillfredsställande. Och sen samtidigt så är det väldigt intressanta, tredimensionella karaktärer som rör sig i den här miljön. Det Jo gör med det här manuset, jag tror att folk kommer fullständigt älska det, säger Kinnaman om uppdraget.

Det är också klar att Tobias Santelmann, mest känd för sin roll i Exit, kommer att axla huvudrollen som Harry Hole, medan Pia Tjelta (Made in Oslo, Lyckolandet) spelar Rakel Fauke.

Netflix meddelar att inspelningen av serien inleds den 23 maj och att serien har beräknad premiär under 2026.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL