Strandhotellet är tillbaka med säsong 3 – se Läckberg ragga på bartender

Camilla Läckberg intar Netflix – nya krimserien har premiär 2025

  • Netflix
Sofie Landgren
Uppdaterad 20 juni 2024 kl. 07:29 | Publicerad 17 juni 2024 kl. 18:00

Mörk kriminalserie i sex delar

Netflix fortsätter att satsa på Sverige och släpper Camilla Läckbergs nya storsatsning "Glaskupan" 2025.

Camilla Läckberg gör ny Netflixserie
Foto: Filmtopp / Rickard Aronsson / Netflix.

Camilla Läckberg utvecklar kriminalserie till Netflix

En av Netflix stora svenska satsningar som har världspremiär under 2025 är den mörka krimserien Glaskupan, vars koncept har utvecklats av deckardrottningen Camilla Läckberg. Första säsongen består av sex avsnitt som handlar om beteendevetaren och kriminologen Lejla som återvänder till ett litet samhälle som hon har blandade känslor för, och det finns potential för ytterligare säsonger beroende på mottagandet från publiken.

– Jag är en krimnörd, så det är en dröm för mig att få göra det här. Seriemördare är en speciell passion jag har, när andra små tjejer läste hästtidningar läste jag böcker om seriemördare. De har skrattat åt mig ibland i writers’ room när jag haft mina utläggningar om seriemördare, säger Camilla i en intervju med Dagens Nyheter.

Detta handlar "Glaskupan" om

Serien kommer att utspela sig i ett litet, avfolkat samhälle någonstans i Sverige, där beteendevetaren och kriminologen Lejla återvänder. Platsen väcker dubbla känslor hos henne, då hon som flicka hölls fånge av en okänd gärningsman här. Samtidigt är det också platsen där hon fann ett hem hos den pensionerade polischefen Valter. När Lejla återvänder försvinner snart en flicka, och i sökandet efter sanningen tvingas hon konfrontera både det förflutna och bygdens djupaste hemligheter. En resa in i det inre mörkret blir oundviklig, och frågan som hänger i luften är om historien håller på att upprepa sig.

I rollerna ser vi bland annat stora etablerade skådespelare som Johan Rheborg, Johan Hedenberg, Oscar Töringe, Cecilia Nilsson, Ia Lanhammer och Ville Virtanen.

LÄS OCKSÅ: Nytt på Netflix i juli 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL