Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Camilla Läckbergs filmer och serier

Camilla Läckbergs filmer och serier

Filmtopp
Filmtopp | Artikel
26 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
26 april 2021

Deckardrottningen är aktuell med “Lyckoviken” och “Glaciär”

Camilla Läckberg har genom sina deckarromaner gjort sig känd som hela Sveriges deckardrottning. På senare tid tycks dock hennes fokus ha skiftat lite då hon är aktuell med både serien “Lyckoviken” och filmen “Glaciär”.

Hennes CV är fullspäckat med fantastiska deckarromaner. Bland böckerna hittar vi bland annat Isprinsessan, En bur av guld och Stenhuggaren för att nämna några av dem. Hon har vunnit otaliga priser för hennes författarskap och hennes böcker har sålts i ca 22 miljoner exemplar i över 60 länder. Hennes senaste bok Vingar av silver kom 2020 och är den andra boken i serien om Fayes hämnd. 

Under 2020 och början av 2021 har vi dock fått vittna om siktet tycks vara inställt på en annan bransch. Förutom hennes böcker kan världen nu ta del av Camilla Läckbergs filmer och serier. 

Hennes serie "Lyckoviken" ligger ute med två säsonger på Viaplay. Det första avsnittet slog rekordet för en originalserie från Viaplay under premiärdygnet och sågs av 488 000 personer bara på TV3. Det är en kriminalserie utformad som en dokusåpa där Disa Östrand och Martin Stenmarck spelar huvudrollerna. Seriens handling utgörs av polisen Johanna som återvänder till sin hemstad för hennes mammas begravning, men besöket i Hammarvik blir längre än planerat när hon blir indragen i en mordutredning. Lyckoviken är känd för att föra tillbaka dokusåpaformatet till den svenska TV-rutan.

Camilla Läckbergs filmer och serier utgör en ny värld av utmaningar

Alexander Karim och Lena Endre i "Glaciär".
Alexander Karim och Lena Endre i "Glaciär". Foto: Anna Vinterfall/Viaplay.

Läckberg ligger även bakom filmen Glaciär som har sin premiär 30 april på Viaplay. Originalmanuset till filmen har skrivits av Läckberg själv och Baker Karim regisserar. Hon gör även denna film med hennes nystartade produktionsbolag Bad Flamingo som ägs tillsammans med Baker Karims bror, skådespelaren Alexander Karim. Filmen handlar om en man och en kvinna som, isolerade på ett hotell, fattar tycke för varandra i en värld som präglas av en dödlig pandemi. Lena Endre och Alexander Karim spelar huvudrollerna i Viaplayoriginalet.

I en instagrampost 26 april har Läckberg själv beskrivit arbetet med filmen som “...det mest omtumlande, utmanande, slitsammaste och roliga jag varit med om.” Hon skriver även att hon ser fram emot filmens premiär 30 april. Den 14 april 2021 släppte även Camilla Läckberg en ny roman med titeln Gå i fängelse; Kvinnor utan nåd. Det är två fristående berättelser om kärlek svek och hämnd. 

Att Camilla Läckberg är ett erkänt namn inom författarbranschen är det inget snack om och nu ser det ut som att hon tar film- och serievärlden med storm också. Det finns just nu ingenting uttalat om hur framtidsutsikterna ser ut för produktionsbolaget Bad Flamingo men det är nog ingen slump att hon precis startat upp bolaget. Det tyder på att vi har mer att vänta oss av deckardrottningen även inom rörlig bild. 

VIDARE LÄSNING:

Intervju: Camilla Läckberg om Lyckoviken

Första trailern till Camilla Läckbergs nya film

 

 

NÄSTA ARTIKEL