Nästa Pirates of the Caribbean blir en reboot – producenten bekräftar

Nästa Pirates of the Caribbean blir en nystart – ingen Johnny Depp?

Ivar Sandberg
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 27 mars 2024 kl. 17:03

Riktar fokus bort från Jack Sparrow

Producenten Jerry Bruckheimer bekräftar att nästa "Pirates of the Caribbean"-film är en reboot av franchisen. Därmed kan publiken bli utan Johnny Depp.

Enligt Comicbook.com kommer nästa film i Pirates of the Caribbean-franchisen att lämna de tidigare historierna och starta något nytt. Det är den legendariske producenten Jerry Bruckheimer som bekräftar uppgifterna.

Det har tidigare rapporterats att nästa film skrivs av Craig Mazin, känd som skaparen av serierna Chernobyl (2019) och The Last of Us (2023-pågående), och Ted Elliott, som skrev de första tre Pirates-filmerna.

Nästa Pirates of the Caribbean blir en nystart – ingen Johnny Depp?
Foto: Walt Disney.

Idén var ”för konstig”

I en tidigare intervju med LA Times säger Craig Mazin att han trodde att hans pitch till Disney för den sjätte Pirates-filmen var alldeles för konstig för, men trots det tyckte Disney om det och köpte idén. Vi vet väldigt lite om storyn för den nya filmen, utöver att filmen kommer att börja om på ett blankt blad.

Till fansens förtvivlan kommer filmen alltså med största sannolikhet inte att involvera Johnny Depp, som tidigare spelat fan-favoriten Jack Sparrow, då han förut talat om hur han aldrig kommer återvända till franchisen i samband med rättegången mellan honom och Amber Heard. Detta trots ihärdiga rykten om hans återkomst.

Barbie
Margot Robbie i "Barbie". Foto: Warner Bros.

Slopat sidoprojekt med Margot Robbie?

De på Collider menar att Margot Robbie, som nyligen var med i Barbie (2023), skulle ha haft en egen långfilm i Pirates-franchisen. Filmen var först avslöjad av Disney 2020 men så sent som 2022 sa Margot Robbie att filmen verkar övergiven.

Disney har fortfarande inte sagt något konkret om filmens status och det är oklart om det är sant men filmen tycks inte bli av som det ser ut just nu. Vad filmen skulle ha handlat om är oklart.

Filmtopp uppdaterar dig om de senaste nyheterna om ”Pirates of the Caribbean"-filmerna.

Ivar Sandberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL