Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
KLART: Ny Pirates of the Caribbean på väg – av Last of Us-skaparen

KLART: Ny Pirates of the Caribbean på väg – av Last of Us-skaparen

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
05 september 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
05 september 2023

The Last of Us-skaparen utvecklar ny Pirates of the Caribbean-film

En ny Pirates of the Caribbean-film ser ut att vara på allvar vara på gång. Efter år av rykten bekräftade nyligen "The Last of Us"-skaparen Craig Mazin att Disney gett honom grönt ljus att börja utveckla en ny film.

År 2003 hade den första Pirates of the Caribbean-filmen premiär, och den följdes upp med uppföljare ända till 2017. Sedan dess har det florerat många rykten om ytterligare filmer i franchisen, men utan att någonting materialiserat sig. Det har hela tiden varit uppenbart att Disney inte varit beredda att begrava franchisen, men alla turer kring skandalomsusade Johnny Depp och andra omständigheter har till synes lämnat den i ingenmansland.

Men nu ser det ut att ha ändrats.

Det är hyllade Craig Mazin, skaparen av dundersuccéerna The Last of Us och Chernobyl som avslöjar att Disney gett grönt ljus åt att påbörja utvecklingen av en ny Pirates of the Caribbean-film.

KLART: Ny Pirates of the Caribbean på väg – av Last of Us-skaparen
Foto: Walt Disney Pictures / HBO.

The Last of Us-skaparen utvecklar ny Pirates of the Caribbean-film

Det var i en intervju med LA Times som Craig Mazin häromveckan berättade att han vid sidan om arbetet med The Last of Us har gett understöd i arbetet med Dune-filmerna, men också filat på en ny Pirates of the Caribbean-film. En ny film inom franchisen har han dock bara varit intresserad av att göra om han tillåtits samarbeta med manusförfattaren Ted Elliot, som skrivit alla de tidigare filmerna förutom Salazar's Revenge (2017).

– Vi pitchade [filmen] och tänkte att det inte fanns en chans att [Disney] skulle köpa den, den är för konstig, säger Mazin till LA Times. Och så gjorde de det! Och sen skrev [Ted Elliot] ett fantastiskt manus och sen kom strejken och nu väntar alla.

Mycket mer än så vet vi inte om den kommande filmen i dagsläget, men det enda som tycks kunna stå i dess väg är den pågående strejken. Med den i åtanke kanske vi inte bör ropa hej riktigt än, men klart är åtminstone att bollen i allra högsta grad är i rullning.

Norske Joachim Rønning (Kon-Tiki), som regisserade Salazar's Revenge ryktas vara anknuten som regissör för den kommande filmen.

Johnny Depp som Jack Sparrow
Foto: Walt Disney Pictures.

Kommer Johnny Depp att återvända?

Fans av franchisen är av naturlig skäl nyfikna på om Johnny Depp kommer att återvända i sin ikoniska roll som Jack Sparrow, men i dagsläget finns det inget konkret svar på den frågan. Relationen mellan Disney och Depp har varit ansträngd de senaste åren, men det är inte helt omöjligt att vi får se skådespelaren återvända till Pirates of the Caribbean-universumet. Producenten Jerry Bruckheimer avslöjade för AP i december 2022 att de då jobbade på att eventuellt involvera Depp i franchisen igen.

NÄSTA ARTIKEL