Johnny Depp sägs återvända som Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean 6”

Johnny Depp sägs återvända som Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean 6”

Axel Diedrichs
04 mars 2024 kl. 13:03

Disney vill se stjärnan tillbaka som Jack Sparrow

Disney uppges ta tillbaka Johnny Depp som Jack Sparrow i en biroll till den kommande sjätte Pirates of the Caribbean-filmen. Detta menar Daniel Richtman.

De senaste åren har Disney hållit stort avstånd till Johnny Depp, men efter att han vunnit rättegången mot ex-frun Amber Heard hoppas de på att få arbeta med honom igen. Den trovärdige journalisten Daniel Richtman som har starka källor innanför Hollywoods ramar påstår att filmjätten tänker försöka värva honom till nästa Pirates of the Caribbean-kapitel, som det fortfarande finns en hel del oklarheter kring.

Johnny Depp sägs återvända som Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean 6”
Foto: Disney.

Johnny Depp sägs återvända som Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean 6”

Men det sägs inte röra sig om någon huvudroll för Depp. Eftersom tanken är att göra en reboot med nya karaktärer, så vill man ha ombord Jack Sparrow i någon slags legacy-karaktär som kan vara bryggan mellan de två generationerna. Om Disney lyckas värva tillbaka honom har de garanterat säkrat sin nästa gigantiska kassako, med miljontals engagerade fans som skulle kasta sig över filmen. Det kan dock vara så att det ska för mycket till för att övertala stjärnan.

Under rättegången med Heard våren 2022 sade Depp att han aldrig mer tänker jobba med Disney, vilket ska ha att göra med hur de fortsatte att kräma pengar ur Jack Sparrow, samtidigt som de inte ville förknippas med skådespelaren som då stod inför allvarliga anklagelser. Depp sade då att det inte ens skulle räcka med en check på 300 miljoner dollar för att få tillbaka honom. 

Disney själva har inte kommenterat de senaste uppgifterna runt Johnny Depp och Jack Sparrow.

Statusen på nya Pirates of the Caribbean

I september förra året stod det klart att en ny film ska bli av, då under ledning av "The Last of Us"-skaparen Craig Mazin. Manuset ska nu vara klart, men justeringar kommer naturligtvis att krävas om man lyckas övertala Johnny Depp om att medverka. Det lär dock vara något som man har tagit höjd för i planeringen – redan i mars månad uttryckte producenten Jerry Bruckheimer sin önskan om att ta tillbaka Depp. 

– Vi får se. Jag skulle det. Det är allt jag kan säga, att jag skulle älska att ha med honom i filmen, sade Bruckheimer till Entertainment Tonight

Innan det stod klart att Mazin började jobba på en sjätte film fanns det även starka rykten om att man skulle göra en reboot med Margot Robbie i huvudrollen, men det projektet skrotades redan i november 2022

När vi kan förvänta oss att se den sjätte Pirates of the Caribbean-filmen är ännu inte känt. Det krävs klarhet runt Johnny Depps medverkan innan den kan kliva in i produktion. Vad gäller de andra stora stjärnorna från serien, som Orlando Bloom och Keira Knightley, så finns det inget sagt om någon av dem eventuellt kommer att göra comeback.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL