Alla masker i Masked Singer 2024 – officiella listan

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2024

Eric Diedrichs
Uppdaterad 27 april 2024 kl. 06:04 | Publicerad 23 mars 2024 kl. 16:03

Gissade du rätt på kändisarna bakom maskerna?

Här listar Filmtopp alla deltagare som avslöjats i "Masked Singer" 2024. Artikeln uppdateras varje vecka så snart någon ny skönsjungande kändis har fått ta av sig masken.

Masked Singer är tillbaka och det med besked. I det folkkära programmet får tittarna följa tolv hemliga och skönsjungande kändisar, som tävlar mot varandra gömda bakom specialdesignade masker. Med kluriga ledtrådar – men mest bara magkänsla – måste årets Masked Singer-panel ta reda på vilka som gömmer sig bakom årets fantasifulla masker.

Tack och lov är programmet inspelat på förväg, med tanke på att namnen på årets Masked Singer-deltagare påstås ha läckt igenFlashback. Intressant nog har den läckta listan än så länge inte stämt överens med verkligheten. Hur många rätt den får, återstår givetvis att se.

Årets masker i Masked Singer

  • Bergatrollet
  • Skyddsängeln
  • Snögubben
  • Discokulan
  • Kameleonten
  • Lejonet
  • Snögubben
  • Ufot
  • Väckarklockan
  • Prinsesstårtan
  • Pirathajen
  • Pandorna
  • Skelettet

Nedan följer alla kändisar som avslöjats i Masked Singer 2024

Tomas Brolin som Snögubben i Masked Singer.
Tomas Brolin var första deltagaren att avslöjas. Foto: TV4

Tomas Brolin – Snögubben

Ingen mindre än fotbollslegenden Tomas Brolin, 54, visade sig vara den första kändisen att gömma sig bakom årets masker. Ingen i panelen gissade rätt, men glädjen var stor när det uppdagades vem det var bakom utklädnaden. Inte minst hos Måns Zelmerlöw som åtminstone nämnde Brolins namn som en kandidat.

– Jag kan ta den smällen! Det var jätteroligt att vara med, men jag har inga problem alls med att åka ut. Jag har ju verkligen vinnarskalle i vanliga fall, men jag hade inga ambitioner att bli en ny rocksångare eller vinna programmet. Jag tar den här förlusten för laget, säger han till Aftonbladet i en ny intervju.

Stjärnkocken Markus Aujalay visade sig vara Lejonet. Foto: TV4.

Markus Aujalay – Lejonet

I säsongens andra avsnitt skulle nästa stora avslöjande komma. Det var då Markus Aujalay, stjärnkocken som agerat jury i en rad säsonger av Sveriges mästerkock, som uppenbarade sig när Lejonet fick ta av sig masken. 

– Det var absolut inte självklart [att medverka]. Men sedan jag var ung har jag alltid haft en dröm att bli artist eller rockstjärna, att få stå på en scen och få uppträda för en publik, säger han efter avslöjandet. 

Foto: TV4.

Ewa Roos – Väckarklockan

Efter den stora överraskningen i det andra avsnittet var det dags för ännu en i avsnitt 3, där det visade sig att den folkkära artisten och skådespelare Ewa Roos gömde sig bakom Väckarklockan-masken.

En som blev väldigt överraskad var Pernilla Wahlgren, som tidigare jobbat med Ewa Roos. Även Ewa Roos parhäst och vän Eva Rydberg lär ha blivit överraskad, då hon hade varit Ewa på spåren, men lurats av kollegan.

– Eva ringde mig och sa, "har inte Masked Singer ringt dig? Jag har drömt det", berättar Ewa Roos. Och jag svarade att "nej, är du galen, jag har ju fullt upp med den här flytten". Då sa Eva, "jaha, det var väl bara en dröm".

Therese Alshammar chockar alla – är Skyddsängeln i Masked Singer
Foto: TV4.

Therese Alshammar – Skyddsängeln

I säsongens fjärde avsnitt skulle de stora överraskningarna fortsätta att avlösa varandra. Det var då den stora simstjärnan Therese Alshammar som visade sig vara Skyddsängeln.

– Det här är mina barns absoluta favoritprogram, vi har suttit bänkade alla säsonger. De tror att jag aldrig skulle få frågan om att vara med eller att jag skulle kunna vara med, därför tyckte jag det var väldigt roligt att tacka ja. 

Fotbollsikon bakom Bergatrollet i Masked Singer
Foto: TV4.

Thomas Ravelli – Bergatrollet

I säsongens femte avsnitt var det ingen mindre än den legendariske fotbollsmålvakten Thomas Ravelli som uppenbarade sig bakom Bergatrollet. Han avslöjades efter att ha dragit det kortaste strået i en duell mot Ufot.

– Att stå på scen och få sjunga och vara inkognito, det är ju helt fantastiskt. Sedan var det ju oerhört jobbigt att ha på sig den här masken och hela den här kostymen. Det var ju fruktansvärt tufft. Jag svettades floder och fick knappt någon luft där inne. Sedan såg man knappt någonting heller. Men själva helhetsupplevelsen var helt fantastisk, säger Ravelli till Aftonbladet.

Tv-kocken är Pirathajen i Masked Singer – pikades av Felix Herngren
Foto: TV4.

Per Morberg – Pirathajen

I avsnitt 6 av Masked Singer Sverige 2024 var det Pirathajen som fick lämna tävlingen efter "face off" med Prinsesstårtan. Bakom hajmasken var det skådespelaren och tv-kocken Per Morberg som gömde sig och han hade inte en chans att hålla sin identitet dold med Pernilla Wahlgren i panelen. Trots att hon inte var på plats under tidigare framträdanden av Pirathajen, lyckades hon omedelbart lista ut att det var Morberg som fanns bakom masken.

– Du behövde bara komma in Pernilla, för att klippa det. Min fru sa att hon är ju bäst av alla, säger Per Morberg om Pernillas skarphet i avsnittet.

"Masked Singer". Sätt ett bokmärke på sidan och håll dig uppdaterad hos oss på Filmtopp! För mer läsning, se vår lista med alla vinnare och deltagare i Masked Singer Sverige.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL