EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

Juryn: "Heards vittnesmål var inte trovärdigt"

Filmtopp
19 juni 2022 kl. 12:06

En jurymedlem har uttalat sig om den uppmärksammade rättegången.

Krokodiltårar och ett vittnesmål som inte gick ihop låg bakom utfallet i den uppmärksammade rättegången, menar en jurymedlem.

Snart tre veckor har passerat sedan Amber Heard, i början av juni, dömdes för förtal under rättegången mot sin exmake, Johnny Depp. Den uppmärksammade rättegången var – tack vare de högprofilerade namnen i fokus och tv-sändningarna från rättegången – flitigt omdebatterad på bland annat sociala.

Många gånger under rättegången ifrågasattes Heards trovärdighet av individer på nätet, och nu bekräftar en anonym jurymedlem att de tvivlade på mycket av det som presenterades i hennes vittnesmål.

Heard anklagas för krokodiltårar

I torsdags uttalade sig den anonyma, manliga jurymedlemmen i en intervju med Good Morning America. Där uttryckte han bland annat att juryn vid flera tillfällen tvivlade på Heards trovärdighet och anklagade henne för "krokodiltårar" och att manipulera sina känslor.

– Det framstod inte som trovärdigt. Det kändes som om hon kunde trycka på en knapp för sina känslor. Hon kunde svara gråtandes på en fråga och två sekunder senare blev hon iskall. Det kändes inte naturligt, förklarade jurymedlemmen.

 

Jurymedlemmen betonar också i intervjun att de tvivlade på Heards trovärdighet genom hela rättegången och att det saknades tillräckligt med bevis för hennes anklagelser mot Depp. De tyckte också att flertalet av Heards handlingar ska ha varit motsägelsefulla om hennes anklagelser stämde.

– Varför skulle du köpa en kniv till den andra personen, "angriparen"? Om du verkligen ville hjälpa Johnny Depp sluta med droger, varför tar du droger i hans närhet? ifrågasatte jurymedlemmen.

Andra kommentarer om rättegången som kom fram i intervjun beskrev hur juryn mer eller mindre ska ha ignorerat alla vittnesmål från personer, från båda sidor, som varit vänner, anställda, familjemedlemmar eller betalda experter. De ifrågasatte dessutom att Depp skulle agerat aggressivt under påverkan av typen droger som han påstods bruka och de tyckte inte heller att flera av de foton som Heard presenterade kändes tillförlitliga.

Den intervjuade jurymedlemmen ifrågasatte också de råd hon till synes hade fått av sitt rättsliga team, och lyfter specifikt fram att hon tittade rakt på juryn när hon svarade på frågor.

– Vi var alla väldigt obekväma, sa han om att Heard tittade på dem när hon svarade.

Slutligen nekar jurymedlemmen till att de på något sätt skulle blivit påverkande av påtryckningar från exempelvis sociala medier.

Ny rättegång väntar för Johnny Depp

Depps karriär har redan sett ut att få ett visst uppsving igen efter rättegången, med nya skådespelaruppdrag på tapeten och en stundande turné, men på det rättsliga planet väntar nya utmaningar för stjärnan.

I juli återvänder han till rätten, och denna gången för misshandelsanklagelser. Det är filmarbetaren Gregg Brooks som anklagat Depp för att ha slagit honom i bröstet i samband med en dispyt under inspelningen av City of Lies 2018. Depp ska enligt anklagelserna också ha utmanat Brooks att slå honom i ansiktet i utbyte mot 100 000 USD. I slutändan påstås Depps egna livvakter har för undan skådespelaren från situationen. Anklagelserna om bland annat fysiskt våld ska ha tillbakavisats av andra närvarande på filminspelningen.

Fler artiklar om den uppmärksammade rättegången:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL