EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

DOMEN: Därför vinner Johnny Depp rättegången mot Amber Heard

Filmtopp
01 juni 2022 kl. 22:06

Skådespelerskan döms för förtal

Efter en förlängd period i domstol står det klart att Johnny Depp vinner rättegången mot Amber Heard, som döms för förtal.

Vi kan nu konstatera att Johnny Depp vinner rättegången mot Amber Heard. Detta efter en lång rättegångsprocess som pågått i mer än sex veckor. 

2018 publicerade Washington Post en artikel skriven av Heard, som indikerade att Depp hade utsatt henne för våld i hemmet. Några år senare, efter att Depp tvingats bryta med flera stora filmbolag stämde han henne för ärekränkning. Det ledde i sin tur till en av tidernas mest uppmärksammade rättegångar där båda parter lade fram sina sidor av berättelsen. Nu står det klart att juryn väljer att fälla Heard för förtal mot Depp.

Därför vinner Johnny Depp rättegången mot Amber Heard

Efter att juryn granskat den bevisning som tagits fram av de två skådespelarnas olika läger beslutar de nu att ge segern till Depp. Juryn står enad i att Amber Heards text som publicerades i Washington Post har skadat Depps rykte och knuffat bort honom från diverse filmroller. 

Så mycket måste Amber Heard betala Johnny Depp

Depp tog initiativet att stämma Heard på femtiomiljoner dollar, vilket ledde till att hon kontrade med att stämma honom tillbaka – på hundramiljoner dollar. Nu när Depp vinner behöver inte Heard betala riktigt så mycket, tvärtom en betydligt lägre om än starkt svidande summa. Heard måste betala Depp 150 miljoner kronor och Depp måste i sin tur betala henne 21 miljoner kronor, rapporterar Daily Mail.

Enligt samma tidning verkar det inte som att Heard måste betala hela summan som juryn anser vara skälig. Delstaten Virginia har nämligen en högsta summa på drygt 85 miljoner kronor, därmed blir det den slutgiltiga summan hon tvingas betala sitt ex.  

Det är ännu inte känt ifall Heard kommer att överklaga juryns beslut. Som utfallet i domstolen står sig just nu öppnar det för att Johnny Depp kommer få tillbaka sin filmkarriär. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL