Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
"Världens bästa skådespelare" enligt Johnny Depp

Johnny Depp i ny Pirates of the Caribbean – sant eller falskt?

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
24 november 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
24 november 2022

Motstridiga rapporter om Depps återvändo som Jack Sparrow

Under onsdagen rapporterade brittiska medier att Johnny Depp oväntat är på väg att göra comeback i rollen som Jack Sparrow, i en helt ny "Pirates of the Caribbean"-film. Frågan är om det stämmer, för kort därefter basunerade andra brittiska tabloider ut att uppgifterna är falska.

Johnny Depp återvänder som Jack Sparrow?

Det var brittiska The Sun som chockade med nyheten om att Johnny Depp ska återvända i rollen som Jack Sparrow i en kommande Pirates of the Caribbean. Enligt tidningens uppgifter är Depp klar för att reprisera rollen han spelat i de fem tidigare filmerna. De hävdar vidare att den kommande filmen går under arbetstiteln "A Day at the Sea" och att Depp kommer att göra en testinspelning på en "topphemlig plats" i februari nästa år, innan projektet sjösätts på allvar.

Den enda övriga detaljen som avslöjas i The Suns artikel är att Bruce Hendricks, som arbetade på filmseriens första tre produktioner, står som exekutiv producent för projektet.

Uppgifterna om Depps återkomst till Pirates-franchisen kom väldigt oväntat med tanke på att skådespelaren fick sparken av Disney så sent som 2018, och att hans tillvaro de senaste åren kantats av skandaler. I samband med stjärnans uppmärksammade rättegång mot Amber Heard fastslog han dessutom att han definitivt inte kommer att arbeta med en ny Pirates of the Caribbean-film igen.

På frågan om "ingenting på denna jord" skulle kunna få honom att samarbeta med Disney på en ny Pirates-film, svarade Depp kort och gott att "det stämmer".

Det var med andra ord många som hade belägg för sin förvåning när brittisk media rapporterade att han trots allt skulle kliva ombord på piratskeppet ännu en gång, och kanske kan det till och med vara så att uppgifterna inte är helt och hållet sanningsenliga.

Uppgifterna falska?

Nyheten om att Johnny Depp är aktuell för en ny Pirates of the Caribbean-film hann inte varit ute länge innan uppgifterna ifrågasattes av andra medier. En annan brittisk tidning, Daily Mail gick under onsdagskvällen ut med informationen om att de fått det bekräftat att Depp inte kommer att göra comeback som Jack Sparrow. Daily Mail uppger dock inte någon specifik källa och varken Disney eller Johnny Depp har kommenterat uppgifterna ännu.

Det går med andra ord att ifrågasätta sanningshalten i The Suns rapportering, utan att helt och hållet avfärda ryktet. Comeback-rykten gällande Depp har varit en återkommande följetong sedan i somras. Redan i juni dementerades rapporter om att han skulle återvända som Jack Sparrow och senare under sommaren viskades det dessutom om att han skulle ta klivet in i Fantastiska vidunder-universumet igen.

Spekulationerna om Depps återkomst som Jack Sparrow har uppstått kort efter att det förra veckan bekräftades att den tänkta Pirates of the Caribbean-filmen med Margot Robbie i huvudrollen har skrotats, något som bekräftades av skådespelaren själv. Enligt Robbie ska Disney ha övergett projektet trots att de arbetat på det sedan 2020 och ett manus ska ha varit färdigskrivet av Birds of Prey-författaren Christina Hodson.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL