Johan Glans om att jobba med ”snygga” Hollywoodstjärnor: ”Lite speciellt”

Johan Glans om att jobba med ”snygga” Hollywoodstjärnor: ”Lite speciellt”

Emil Oscar Rasmussen
28 december 2023 kl. 11:12

"Politik är showbusiness for ugly people"

Johan Glans är aktuell med både "Ett sisa race", där han spelar mot Malin Åkerman, och "Bamse och världens minsta äventyr", där han spelar mot Carl Bildt. Vilket är egentligen mest nervöst, att jobba med Hollywoodstjärnor eller stjärnpolitiker?

Johan Glans är mitt uppe i en hektisk julperiod. Strax innan julen var det premiär för Bamse och världens minsta äventyr, där han gör rösten till den älskade karaktären Lille Skutt. Några dagar senare, på julafton, var det premiär för Ture Sventon och den magiska lampan, där han spelar rollen som antagonisten Ville Vessla, och på juldagen var det sedan dags för premiären av Ett sista race, som är årets stora familjekomedi.

De många spännande uppdragen har också inneburit unika samarbeten för Glans. I Bamse och världens minsta äventyr fick han exempelvis spela mot Carl Bildt, som gjorde sin debut som röstskådespelare i filmen, och i Ett sista race fick Glans dela den vita duken med Hollywoodstjärnan Malin Åkerman. Det var dock inte första gången han jobbat tillsammans med en Hollywoodstjärna. I serien Swedish Dicks, som han gjorde med Peter Stormare (också det en Hollywoodstjärna), medverkade även Keanu Reeves.

Johan Glans om att jobba med ”snygga” Hollywoodstjärnor: ”Lite speciellt”
Johan Glans och Robert Gustafsson. Foto: Filmtopp Int.

På meritlistan över samarbeten finns det med andra ord rejält profilstarka namn, från helt olika världar. Frågan är vad som egentligen är nervigast, att jobba med någon som Carl Bildt eller personer som Malin Åkerman och Keanu Reeves?

Johan Glans om Hollywoodstjärnor vs. stjärnpolitiker: ”Politik är showbusiness for ugly people”

Inför premiären av "Ett sista race" satte sig Filmtopp ned med Johan Glans för en pratstund. Det blev givetvis en hel del prat om filmen, men vi passade också på att ställa de riktigt grävande frågorna (nåja) ...

Vad är mest nervöst, att jobba med Hollywoodstjärnor eller stjärnpolitiker?

– Jag får nog ändå vara ärlig och säga Hollywoodstjärnor. Man brukar ju säga "politik är showbusiness for ugly people", så de här filmstjärnorna, de riktiga som Keanu Reeves och Malin Åkerman, de är så jävla snygga att se på. Det är lite speciellt, erkänner Johan Glans för Filmtopp, med glimten i ögat.

Där har vi svaret vi alla väntat på – stjärnglansen från internationella skådespelarstjärnor tycks bevisligen lysa lite starkare än den från svenska stjärnpolitiker.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL