David Hellenius hyllas av Johan Glans: ”Underskattad som skådespelare”

David Hellenius hyllas av Johan Glans: ”Underskattad som skådespelare”

Emil Oscar Rasmussen
20 december 2023 kl. 14:12

Johan Glans och Stefan H. Lindén hyllar sin kollega

På juldagen har den actionspäckade familjekomedin "Ett sista race" biopremiär. I filmen ser vi bl.a. Johan Glans, som tillsammans med producenten Stefan H. Lindén hyllar huvudrollsinnehavaren David Hellenius – som de menar är en underskattad skådespelare.

"Ett sista race" är årets stora julpremiär på bio i Sverige (tillsammans med Hammarskjöld) och baserat på publikreaktionerna från förhandsvisningarna av filmen väntar en lovande biojul för svenska folket.

Den actionspäckade familjekomedin i regi av Edward af Sillén utmärker sig med en stor och imponerande skådespelarensemble. Med på rollistan finns folkkära profiler som huvudrollsinnehavaren David Hellenius, Hollywoodstjärnor som Malin Åkerman, rutinerade rävar som Peter Dalle och Johan Ulveson, stjärnskott som Malte Gårdinger och Elsa Öhrn, plus namn som Jonas Karlsson, Ola Forssmed och Sara Soulié.

Med på rollistan hittar vi även Johan Glans, som tillsammans med filmens producent Stefan H. Lindén, öser lovord över kollegan Hellenius i en intervju med Filmtopp.

David Hellenius hyllas av Johan Glans: ”Underskattad som skådespelare”
Skådespelarna i "Ett sista race" med regissör Edward af Sillén (mitten) och producent Stefan H. Lindén (vänster). Foto: Filmtopp Int.

Johan Glans om David Hellenius: ”Underskattad som skådespelare”

När Filmtopp fick chansen att byta några ord om Ett sista race med Johan Glans och Stefan H. Lindén var båda noga med att betona vilken fin insats David Hellenius står för i filmen. De är också överens om att Hellenius generellt sett är en underskattad skådespelare.

– Han är ju verkligen skådespelare, alltså underskattad som skådespelare, menar Johan, och Stefan instämmer.

På frågan hur det kommer sig att han underskattas tror duon de det kan ha att göra med hans storhet som tv-profil och att hans skådespeleri hamnar i skymundan.

– Han är ju mest känd som tv-personlighet och har en egen talkshow med sitt eget namn, så man kanske är mest van vid att se honom som sig själv. Men han kan ju verkligen gå in i en roll och spela någon helt annan och göra det väldigt trovärdigt, säger Johan Glans.

Stefan H. Lindén är inne på samma spår:

– Ibland glömmer vi bort Davids bakgrund, som komiker och sketchkomedin och utbildad skådespelare. [David] är oerhört folklig och populär som tv-personlighet, men han är ju också, i de filmer som han har medverkat i, så älskar publiken hans närvaro. Och det tenderar vi att glömma bort. Jag är mäkta imponerad av att ha jobbat med David under den här resan.

I "Ett sista race" spelar David Hellenius huvudrollen som Dennis, en legendar inom street racing, som sugs in i världen han tänkt lämna bakom sig för att stoppa sin dotter att kliva in i den. Johan Glans, som också är aktuell med Bamse och världens minsta äventyr samt Ture Sventon och den magiska lampan, spelar rollen som "Elbilsmannen" i Ett sista race – ett smeknamn som talar sitt tydliga språk i street racing-sammangang.

"Ett sista race" ser du på bio med premiär på juldagen, den 25 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL