Därför älskar Johan Glans skurkrollen: "får alltid spela tafatt"

Därför älskar Johan Glans skurkrollen: "får alltid spela tafatt"

Eric Diedrichs
24 december 2023 kl. 16:12

Komikern släpper loss sin bossiga sida

”Ture Sventon” är tillbaka med en ny säsong på SVT. På rollistan finner vi Robert Gustafsson som den semleälskande deduktionsmästaren och Johan Glans som hans nemesis – den ondskefulle Ville Vessla. Det är en roll han njuter av att spela.

Likt sin motspelare Robert Gustafsson har Johan Glans korats till Sveriges roligaste komiker. Att få intervjua båda två är givetvis en dröm för en humorälskare uppvuxen på allt som heter NileCity och Kvarteret Skatan.

Det blir ett samtal som sträcker sig från extremt nischat samlande, Gustafssons önskan om att få spela en ”elak jävel” och obegripligheten i Jarl Kulles 70-tals-Sventon, till nya Jönssonligan-filmen och Killinggängets eventuella comeback.

Johan Glans och Robert Gustafsson
Johan Glans och Robert Gustafsson. Foto. Filmtopp Int.

Därför älskar Johan Glans skurkrollen: "får alltid spela tafatt"

Vi pratade också om vad det som lockade två av landets största komiker till ett program för yngre. För Robert var det glädjen i att få spela en egocentrisk mästerdetektiv, men för Johan verkar önskan komma från en djupare plats.

– Möjligheten att få spela skurk lockade mig, säger Johan Glans till Filmtopp. Jag brukar alltid vara tafatt och bortkommen, den som blir trampad på. Så det var roligt att istället få bossa över människor [skrattar].

Gösta Ekman-effekten, att få se Gösta som elak, inflikar Robert Gustafsson. Den fick vi här. Nu fattar man ju, att om man är så bortkommen och töntig som Johan brukar spela, så måste det finnas en stor jävel långt där inne som aldrig får komma ut.

– Väldigt befriande!

– Man tror ju väldigt mycket på Vessla. Det som är roligt med Vessla, samtidigt som han är så ondskefull så är han lite korkad med. Att han inte har något konsekvenstänk.

– Nä, han har ju inte tänkt igenom sina planer. Han vill ha världsherravälde men vet inte riktigt vad han ska göra med det, skrattar Johan.

"Ture Sventon och den magiska lampan" släpps den 24 december. Johan Glans är också aktuell med "Ett sista race" som har biopremiär den 25 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL