Rollistan i Johan Falk – våra favoriter i filmserien

EXKLUSIVT: Johan Falk-skaparen om ryktet om ny film: “Inget är spikat“

Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 17:55 | Publicerad 04 juni 2024 kl. 13:00

Framtiden inte helt klar för Göteborgssnuten

Filmtopp har vid flera tillfällen rapporterat att en ny Johan Falk-film är under utveckling. Nu meddelar Jakob Eklund att en ny film ska göras nästa år, men enligt skaparen Anders Nilsson är inget spikat.

Snabbversion
  • Johan Falk (1999-2015) är en av Sveriges största och mest älskade filmserier.
  • I podcasten "Nemo möter en vän" meddelar Jakob Eklund att en ny Johan Falk-film planeras att släppas om ett år.
  • I ett SMS till Filmtopp skriver Johan Falk-skaparen Anders Nilsson att ingenting är spikat.

För nio år sedan släpptes den senaste Johan Falk-filmen Slutet (2015), men helt slut tycks inte polissagan vara framför kameran. Serien har fortsatt i bokform och i höstas avslöjade filmseriens skapare, Anders Nilsson, för Filmtopp att han planerar flera Johan Falk-filmer, som kommer att äga rum efter hans pågående och populära bokserie om den älskade polisen:

– Teamet, skådespelarna, TV4 och även Bokfabriken [böckernas förlag] har alla varit medvetna om hur planen sett ut från början. Det är de här tre böckerna och sen förhoppningsvis en fjärde säsong av Johan Falk. Se på det som Star Wars, dessa tre böcker lever mellan säsong tre och fyra. Man kan ha serier som utspelar sig olika.

Jakob Eklunds hint om ny film nästa år

I gårdagens avsnitt av podcasten Nemo möter en vän berättade huvudrollsinnehavaren Jakob Eklund att det finns planer på en ny biofilm som förväntas släppas nästa år:

– Som det ser ut nu så planerar vi en singelfilm, alltså en biofilm, om ett år. Men inte i serieform på samma sätt. Dels tycker jag det är himla skönt att vi inte ger oss in och gör en lång serie. Jag kan tänka mig en kort serie, en miniserie på tre långfilmslånga avsnitt. Men det här nog är det bästa, att vi gör singlar, sade Eklund i avsnittet.

I dag rapporterar Aftonbladet att en ny film är bekräftad.

Jakob Eklund som Johan Falk i den första Johan Falk-filmen.
Jakob Eklund som Johan Falk i den första Johan Falk-filmen "Noll tolerans". Foto: Svensk Filmindustri

Johan Falk-skaparen om ryktet om ny film: “Inget är spikat“

Filmtopp har kontaktat Anders Nilsson som i ett SMS skriver att en fortsättning mycket riktigt planeras, men att ingenting är spikat:

– Det är ingen nyhet. Vi har kämpat i typ sju år med detta, och det är alltid fifty-fifty innan allt är klart. Men vi kämpar vidare. När jag har något nytt att säga får ni veta det, skriver Nilsson till Filmtopp.

När Filmtopp frågar Anders om han och Eklund har pratat om nyhetsartikeln i Aftonbladet skriver han följande:

– Nej. Det är ju en podd han snackat i. Jag snackar ju i poddar jämt och ständigt om olika tankar kring detta, inget som kan kallas nyheter.

Filmtopp håller dig uppdaterad om Johan Falk-filmernas framtid.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL