HBO Max

HBO Max och Discovery+ slås ihop

Uppdaterad kl. 12:30 | Publicerad 15 mars 2022 kl. 11:00

Snart behöver du inte välja mellan de två

Discovery har bekräftat att deras streamingtjänst kommer slås ihop med HBO Max.

Beskedet kommer efter att AT&T bestämt att Discovery ska gå med i WarnerMedia, och tillsammans bilda WarnerBros. Discovery. Discoverys finansdirektör Gunnar Wiedenfels, som även kommer ha samma post på det nybildade företaget, berättade om planerna på Deutsche Banks årliga media, internet och telekom-konferens. 

– En av viktigaste sakerna här är att vi tror på en kombinerad produkt, snarare än någon slags bundlelösning. Vi tror att bredden och djupet som det här innehållet erbjuder kommer ge en fenomenalt värde till kunden, säger Wiedenfels enligt Variety. Han poängterar att det inte är klart när de två tjänsterna kommer gå ihop, och att det fortfarande är minst ett par månader bort, men att man tills dess försöker skapa en tillfällig lösning. 

HBO Max kostar just nu 89 kr i månaden, alternativt 699 kr för hela året. Även Discovery plus kostar 89 kr, åtminstone för alla program, däremot kostar det runt 200kr om man till exempel vill se deras sportsändningar. Det är oklart hur priserna kommer förändras av att HBO Max och Discovery plus slås samman. Inte heller har man sagt vad som kommer hända för alla kunder som köpte livstidserbjudandet hos HBO Max, som innebär att man resten av sitt liv endast behöver betala halva priset. 

– Kombinationen kunde inte vara mer rimlig sett till vad vi gör. Vi har HBO Max, med ett mer premium och snedvriden manlig positionering, och den kvinnliga positioneringen hos Discovery, förklarar Wiedenfels som är mycket spänd över att få kombinera innehållen.

Affären mellan Discovery och WarnerMedia är tänkt att gå igenom under april. När det är klart kommer sammankopplingen av HBO Max och Discovery plus påbörjas. Det verkar således som att vi kanske redan till sommaren kommer kunna hitta både HBOs nya serier, som vi på Filmtopp listat här, och till exempel Discoverys nya nordiska serier på ett och samma ställe. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL