Bästa filmerna på HBO Max 2022

Bästa filmerna på HBO Max 2022

 • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 10 november 2022 kl. 15:11 | Publicerad 04 januari 2022 kl. 20:01
ANNONS
ANNONS

Filmtopps filmfavoriter bland årets titlar på HBO Max

Nyfiken på vilka som är de allra bästa filmerna på HBO Max 2022? Här presenterar Filmtopp löpande sina favoritfilmer som kommer till streamingtjänsten.

Övergången från HBO Nordic till HBO Max kom med flera fördelar. Dels har vi nu mera tillgång till en streamingtjänst som känns både modernare och mer praktisk än föregångaren, men den allra största fördelen måste ändå vara det utökade utbudet.

Med HBO Max får tjänstens användare nämligen tillgång till stora delar av Warner Bros. stora filmbibliotek. Det är också på HBO Max som Warner Bros. stora biofilmer hamnar, bara 45 dagar efter att de gått upp på biograferna. Det gör att vi givetvis har en hel del spännande filmer att se fram emot under 2022, inklusive flera filmer från DC Comics filmuniversum.

Är det serier du är ute efter? Då rekommenderar vi vår lista över de bästa serierna på HBO Max 2022.

De bästa filmerna på HBO Max 2022

Don't Worry Darling

Don't Worry Darling – en av de bästa filmerna på HBO Max 2022
Foto: Warner Bros.

Don't Worry Darling är en film från Warner Bros. som snabbt letade sig till HBO Max, trots att de snabbt övergav sitt löfte om att lansera sina filmer på streamingtjänsten 45 dagar efter den lokala biopremiären. Hur som helst är vi tacksamma för att Olivia Wildes film finns tillgängliga på HBO Max, med tanke på att den är riktigt sevärd.

Filmen utspelar sig i en 50-talsidyll som verkar nästan lite för perfekt. Och det kanske den är också. Filmens huvudkaraktär (Florence Pugh) börjar snart ana att något inte står rätt till och försöker undersöka saken.

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter (2022) – en av de bästa filmerna på HBO Max 2022
Foto: Warner Bros.

Fantastiska vidunder-filmserien finns exklusivt på HBO Max, och det inkluderar den senaste, tredje filmen Dumbledores hemligheter. Filmen lämnar visserligen mycket att önska, men det finns trots allt en och annan ljusglimt i filmen som gör den värd att se för fans av Harry Potter-universumet.

I Dumbledores hemligheter når kampen mellan Albus Dumbledore och Gellert Grindelwald sin kulm, och det givetvis med Newt Scamander mitt i händelsernas centrum.

The Batman

The Batman – en av de bästa filmerna på HBO Max 2022
Foto: Warner Bros.

Den mystiske superhjälten Batman får nytt liv på vita duken ännu en gång när det är dags för The Batman i mars. Denna gången är det Robert Pattinson som tar över rollen efter Ben Affleck. Zoë Kravitz kommer dessutom att spela Catwoman, Pingvinen spelas av Colin Farrell, Gåtan av Paul Dano och det är Andy Serkis som spelar Alfred.

Den nya Batman-filmen kommer att utspela sig under superhjältens tidigare år som brottsbekämpare och han kommer bland annat att nysta i korruptionen som finns i Gotham City. Tveklöst en av de bästa filmerna på HBO Max.

Betyg 4 av 5

The Fallout

The Fallout – En av de bästa filmerna på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Denna utmärkta debutfilm av Megan Parker, med Jenna Ortega och Maddie Ziegler i huvudrollerna, är helt klart värd en chans. Filmen handlar om 16-årig high school-student som optimistiskt börjat fundera över sin framtid när hennes skola utsätts för en skolskjutning. Filmen fokuserar sedan på de psykologiska effekterna av en skolskjutning och det är en effektiv och stark markering i den amerikanska vapendebatten.

Betyg 4 av 5

KIMI

KIMI (2022) – en av de bästa filmerna på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

En techarbetare i Seattle med agorafobi (i folkmun ofta känt som "torgskräck") kommer över bevis på ett våldsamt brott när hon jobbar. Hon försöker ta ärendet vidare, men byråkrati och motvilja att hjälpa henne står i vägen. För att lyckas göra något åt saken måste hon trotsa sin fobi och lämna sin trygga lägenhet.

Denna dramathriller är regisserad av Steven Soderbergh och huvudrollen spelas av Zoë Kravitz. KIMI är ingen fullpottare, och kanske inte bör klassas som en av de allra bästa filmerna på HBO Max 2022, men det är trots att en sevärd originalfilm som kan vara värd din tid.

Betyg 3 av 5

King Richard (2021)

King Richard hade biopremiär hösten 2021, men eftersom den kom till HBO Max i början av januari 20222, så väljer vi ända att inkludera den på listan. Filmen handlar om tennisgiganterna Venus och Serena Williams pappa, Richard Williams och hur han tog fram en plan som skulle ta systrarna från Compton till de stora tennisarenorna.

Filmens unika perspektiv med fokus på de två stjärnornas pappa gör att den känns nytänkande och Will Smith är dessutom lysande i huvudrollen.

Betyg 4

De förväntat bästa filmerna på HBO Max 2022

Mission: Impossible 7

Bästa filmerna på HBO Max 2022 – Mission: Impossible 7

Efter flera framgångsrika Mission: Impossible-filmer från Christopher McQuarrie, kommer ännu en från regissören senare i år. Handlingen i Mission: Impossible 7 är inte känd ännu, men det vi vet är att Tom Cruise – givetvis – återvänder i huvudrollen som Ethan Hunt. Vi kommer också att få se bekanta skådespelare som svenska Rebecca Ferguson, Hayley Atwell och Vanessa Kirby m.fl. i filmen.

Biopremiär: September 2022.

Elvis

Till sommaren förväntas en biografisk film om Elvis Presley ha premiär. Den som ligger bakom projektet är Baz Luhrmann, regissören som gjort sig känd för spektakulära filmer som exempelvis Moulin Rouge! (2001) och Den store Gatsby (2013).

Rollen som Elvis spelas av Austin Butler och Olivia DeJonge spelar Priscilla Presley. Även Tom Hanks har en roll i filmen.

Premiär: 24 juni.

Black Adam

Bästa filmerna på HBO Max 2022 – Black Adam
Foto: Warner Bros.

Black Adam, spelad av Dwayne Johnson, är antihjälten från samma värld som Shazam! Handlingen i Black Adam är än så länge okänd, men det vi vet sedan tidigare om karaktären är att han har en historia som sträcker sig till antika Egypten och att han i modern tid försöker rentvå sitt namn från forna handlingar.

Några andra nämnvärda skådespelare i filmen är Pierce Brosnan, Sarah Shahi och Aldis Hodge.

Biopremiär: 29 juli.

Aquaman and the Lost Kingdom

Bästa filmerna på HBO Max 2022 – Aquaman and the Lost Kingdom
Foto: Warner Bros.

I slutet av året är Jason Momoa är tillbaka i rollen som den simmande superhjälten Aquaman, också känd som Arthur Curry. Det ser tveksamt ut om filmen kommer att hinna ha premiär på HBO Max innan året är över, men eftersom den har biopremiär i december tycker vi ändå att den är värd att inkludera på listan.

Än så länge vet vi inte mycket om vad denna uppföljare kommer att handla om. Flera av den första filmens stjärnor återvänder i sina roller, inklusive Nicole Kidman, Amber Heard, Patrick Wilson och Dolph Lundgren. Nu håller vi tummarna för att Aquaman 2 är så pass bra att den kvalar in på vår lista över de bästa filmerna på HBO Max 2022.

Biopremiär: December 2022.

Don't Worry Darling

I höst kommer en rejält stjärnspäckad rysare som utspelar sig på 50-talet och handlar om en hemmafru som lever tillsammans med sin man i ett experimentellt, utopisk samhälle. Don't Worry Darling regisseras av Olivia Wilde, som även skådespelar i filmen. Flerence Pugh spelar huvudrollen och vid sin sida har hon tunga namn som Chris Pine, Gemma Chan, Nick Kroll och Harry Styles.

Biopremiär: September 2022 (USA).

The Flash

Bästa filmerna på HBO Max 2022
Konceptbild. Foto: Warner Bros.

Ännu en DC Comics-film som kommer ut 2022 är The Flash, med Ezra Miller i huvudrollen. Handlingen hålls det än så länge relativt tyst om, men intressant är att både Ben Affleck och Michael Keaton kommer att dyka upp i filmen som Batman, på ett eller annat sätt.

Biopremiär: 4 november.

Evil Dead Rise

Bästa filmerna på HBO Max 2022 – Evil Dead Rise
Foto: Warner Bros.

En femte film i Evil Dead-franchisen kommer till HBO Max under 2022. Den kommande rysaren med inslag av det övernaturliga kommer att kretsa kring två systrar som försöker överleva ett gäng demoner som vill dem allt annat än väl.

Filmen regisseras av Lee Cronin och är skriven av Cronin tillsammans med stjärnregissören Sam Raimi.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Årets bästa filmer HBO Max 2022 – fler tips

Det finns en och annan film på HBO Max som kanske inte gjort sig förtjänt (i våra ögon) att ta en plats på den huvudsakliga listan över de bästa serierna på streamingtjänsten, men som ändå kan vara sevärda.

Här hittar du ytterligare några filmtips på HBO Max:

 • Father of the Bride – Ny Father of the Bride-adaptation med fokus på en kubansk-amerikansk familj.
 • The Fallout – Drama med Shailene Woodley, Jenna Ortega, Julie Bowen och Maddie Ziegler.
 • Moonshot – Sci fi-komedi med bl.a. Cole Sprouse och Zach Braff.
 • The Little Things – kriminalare.

Fler sevärda filmer på HBO Max (ej original/exklusiva)

 • The Revenant
 • Ex Machina
 • Inglourious Basterds
 • The Wolf of Wall Street
 • Lost in Translation
 • Magnolia
 • Gladiator
 • Fight Club
 • Seven
 • A Clockwork Orange

Om de bästa filmerna på HBO Max 2022

Det ska erkännas att det i första hand inte är på filmfronten som HBO Max glänser, utan det är snarare deras högkvalitativa serier som har satt dem på kartan. Med det sagt har de tillkommande Warner Bros-filmerna gjort att streamingtjänsten numera är att räkna med även när det kommer till film. Man ska inte heller glömma att HBO titt som tätt har producerat många sevärda filmer i egen regi, om än inte lika flitigt som de producerat serier.

Det är inte troligt att HBO Max kommer att producera filmer lika flitigt som några av sina konkurrenter, men vi kan garanterat räkna med fler nya bra filmer på tjänsten än vad vi brukade få under tiden för HBO Nordic.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL