I vår kommer flera nordiska originalserier från Discovery

Discovery satsar stort på Skandinaviska dramaserier

  • Discovery+
Uppdaterad 01 mars 2022 kl. 11:13 | Publicerad 28 februari 2022 kl. 16:10

Flera nordiska originalserier kommer i vår

Den här våren kommer flera skandinaviska dramaserier på Discovery+, i ett led av deras satsning på originalserier från Norden.

Discoverys satsning har redan burit frukt, tack vare Mörkt hjärta som fick ett högt betyg av Filmtopp. Den visades dessutom på Sundance Film Festival och kommer visas på andra internationella filmfestivaler framöver. Förutom Mörkt hjärta har även det norska dramat Allt du älskar haft premiär den senaste tiden, och i sitt hemland har serien hyllats av kritiker.

Den nordiska satsningen stannar dock inte där. Den 31 mars kommer Dopamin, ett danskt spänningsdrama med den norska SKAM-stjärnan Josefine Frida i en av huvudrollerna. Serien har tagit inspiration från verkliga brottsfall, och är en av 15 streamingpremiärer som vi på Filmtopp tycker att ni inte får missa.

– Det finns ett stort sug efter skandinaviskt drama och genom att erbjuda våra starkaste dramasatsningar över landsgränserna stärker vi vår internationella position, säger Axel Eriksson, VP för innehåll och program hos Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Förutom Dopamin kommer dramaserien Vi i villa samt säsong två av Udda Veckor till discovery+ i vår. Vi i villa är en ny dramakomedi från Henrik Schyffert, som har premiär den 7 april. Den är baserad på en roman med samma namn, och följer Anders, en man med fru och dotter som fått nog av sin livssituation. I sin längtan efter att få till en förändring börjar han istället trakassera sina grannar. Anders spelas av Mattias Nordkvist, känd från till exempel Vår tid är nu.

Matthias Nordkvist i Vi i villa
Matthias Nordkvist i "Vi i villa". Foto: Discovery

Redan om några veckor, närmare bestämt den 11 mars, är det säsongspremiär för Udda veckor. Den första säsongen blev en riktig tittarfavorit, och i säsong två får vi ännu en gång stifta bekantskap med Frida, som försöker gå vidare med sitt liv efter skilsmässan med Jonas. 

Mörkt hjärta och Allt du älskar finns att streama på discovery+. Resterande serier kommer ha sina premiärer på samma streamingtjänst. 

Nedanför kan du se en trailer till Allt du älskar:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL