Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Så är Wahlgrens värld säsong 11 – Bianca tillbaka?

Så är Wahlgrens värld säsong 11 – Bianca tillbaka?

  • Discovery+
Jonathan Smeds | Nyhet
24 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
24 februari 2022

Wahlgren är tillbaka med säsong 11

"Wahlgrens värld" är tillbaka med en elfte säsong. Vi på Filmtopp har sett de två första avsnitten, och mycket är sig likt, även om det hänt mycket nytt i Pernillas liv.

Efter förra säsongen berättade Bianca att hon lämnar programmet, men i första avsnittet är hon med, och ett tag glömmer man nästan bort att hon hoppat av. I andra avsnittet blir detta dock tydligare, även om hon såklart är med som gäst ibland. Kvar har vi då Pernilla, men även hennes föräldrar samt den nya kärleken Christian har stora roller denna säsong.

Kärlek var det ja, det märks tydligt att vår huvudperson är nykär. Det fnittras som mest hela tiden när Christians namn nämns, och vi får tidigt veta att Pernilla måste ha plåster till knäna eftersom hon fått skrubbsår av alla heta nätter. Som ni hör är det alltså även lika filterlöst som vanligt i programmet.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren har fullt upp i den nya säsongen. Foto: Discovery

Säsong elva är fylld av saker, både på gott och ont. Förutom den nya kärleken bygger Pernillas mamma Christina Scholin ett nytt hus, och Pernilla själv ska ut med föreställning nu när restriktionerna släppts. Problemet blir bara att det ibland känns som att allting i stället bara skrapas på ytan.

I första avsnittet åker Pernilla och Christian på en kärlekssemester, men han måste åka hem efter bara några dagar och vi får knappt se vad de gör. I avsnitt två har vi ett av de finaste ögonblicken, när Bianca och Benjamin tillsammans uppträder på Allsång på Skansen inför en tårögd mamma. Det här behandlas dock på runt fem minuter, och det känns som att man hade kunnat gjort en rejäl djupdykning i alla känslor som måste funnits i det ögonblicket.

Sen är det såklart kanske inte det som är programmets charm. Det är väl snarare just att dessa känslomässiga inslag varvas med det mer lättsamma. Som att Pernilla och hennes vän pratar om bajskorvar, eller att Pernilla inte verkar fatta hur en smart-TV funkar. Kort sagt, för alla fans verkar programmet vara sig likt, med eller utan Bianca som huvudperson. 

Den elfte säsongen av Wahlgrens värld har premiär i dag. På Discovery+ finns de tre första avsnitten, och avsnitt 1 sänds i kväll kl 19.55 på Kanal 5.

Se en sneak peek av den nya säsongen nedanför:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL