Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De bästa filmerna på HBO Max

HBO MAX: Höjdpunkter i streamingtjänstens utbud

 • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Lista
23 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
23 oktober 2021

Det är dags att gå från Nordic till Max

I dag lanseras HBO Max i Sverige. Filmtopp har sållat streamingtjänstens utbud och lyfter här fram några av de bästa filmerna på HBO Max och likaså en handfull av de bästa serierna.

MER LÄSNING:

HBO:s nya satsning har kommit till Sverige och vi är taggade till tänderna – nu förvandlas HBO Nordic till HBO Max och ett nytt utbud medföljer. Likaså förbättrad bild. För om vi ska vara helt ärliga har inte Nordic riktigt levt upp till kraven som dagens jätteapparater kräver. Kikar vi på Harry Potter på en stor OLED-skärm, är bildkvaliteten bra mycket sämre än hos andra leverantörer.

Men inte nu längre.

Den 26 oktober förvandlas alla HBO Nordic-konton till HBO Max. Användarnas utbud kommer att utökas och bildkvaliteten förbättras. Att priset i samma veva sänks från 109 kronor till 89 kronor i månaden låter för bra för att vara sant. Men ibland överträffar verklighetens ens förväntningar.

Du missar väl inte det senaste avsnittet av Filmtopps Youtube-serie Internet frågar där Erik "Jerka" Johansson svarar på nätets mest sökta frågor om honom?

Bästa filmerna på HBO Max

Vi har skummat igenom den tillgängliga katalogen på HBO Max och gläds över att se att flera lovande filmer numera berikar utbudet. Rent krasst har filmutbudet hos HBO Nordic varit riktigt kasst och streamingtjänstens Akilleshäl. Nu blir det ändring på det! Inte minst eftersom Warner Bros. numera skyltar med sitt utbud hos HBO Max.

Sett till att streamingtjänsten redan levererar flera av världens bästa serier kan ett uppgraderat filmutbud leda till att HBO Max blir svenskarnas nästa go to-tjänst bredvid Netflix och Disney+.

Dune (2021) – En av de bästa filmerna på HBO Max

Dune
Foto: Warner Bros.

Bioaktuella Dune finns nu att se på appen nära dig. Filmen, som är regisserad av den ytterst skicklige Denis Villenueve (Blad Runner 2049, Prisoners), har fått strålande recensioner världen över och beskrivs som en rymdopera.

I centrum står en prins som ska bege sig till en farlig planet för att ta över skördandet av "spice" en substans som är viktigare i Dunes värld än vad bensin är i Mad Max. Väl där börjar märkliga saker att ske i vad som utvecklas till att bli en enorm kamp på ett större plan än vad någon kunnat föreställa sig.

Tenet (2021)

Tenet
Foto: Warner Bros.

Christopher Nolan är en av vår tids största filmmakare med en unik känsla för smarta blockbusters. Med tiden har hans signum blivit att leka med det traditionella berättandet, kasta om det och korsa tidslinjer hej vilt. Han har också blivit berömd för sina storslagna idéer.

I Tenet leker han med tanken om materia som rör sig bakåt i tiden. Filmen har fått blandad kritik och visst är den lite väl tillkrånglad emellanåt. Samtidigt är det så pass underhållande och storslaget att vi inte kan annat än rekommendera den!

Från Wonder Woman till The Suicide Squad

Wonder Woman
Foto; Warner Bros.

Planen är att göra hela DCEU (DC Extended Universe) tillgängligt på tjänsten. Detta innebär att vi kommer att få ta del av allt från Batman v Superman till senaste Justice League. Detta innebär att Wonder Woman – som tveklöst är en av de bästa titlarna i denna satsning – kommer att finnas tillgänglig. Det betyder också att James Gunns reboot av The Suicide Squad kommer att gå att streama (förr snarare än senare).

Om du inte har sett dessa två filmer rekommenderar vi dig varmt att göra det. Likaså rekommenderar vi dig att se Shazam!, som också kommer att vara en av de bästa filmerna på HBO Max.

The Dark Knight-trilogin

The Dark Knight en av de bästa filmerna på HBO Max
The Dark Knight är en av de bästa filmerna på HBO Max. Foto: Warner Bros.

Vad hade dagens superhjältevärld varit utan Christopher Nolans universalt hyllade Batman-trilogi? Förmodligen inte lika mörk och gritty, förmodligen utdöd.

Trilogin består av filmerna Batman Begins, The Dark Knight och The Dark Knight Rises, varav de två första filmerna klassas av de flesta som de kanske två bästa superhjältefilmerna som någonsin gjorts. Att säga något annat om The Dark Knight är svårt, inte minst med tanke på Heath Ledgers ikoniska rolltolkning som Jokern.

Om du mot all förmodan inte har sett dessa filmer – gör det direkt. Har du sett dem? Ja, men se dem igen!

Sagan om ringen-trilogin

Sagan om konungens återkomst en av de bästa filmerna på HBO Max
Foto: Warner Bros.

På tal om magiska trilogier, dessa fantasyfilmer tåls att ses om och om igen. Peter Jacksons filmatisering av J.R.R. Tolkiens klassiska historia om brödraskapets kamp om att besegra ondskan har gått till historien som några av världens bästa filmer. Alver, orker, onda män, trollkarlar, enorma elefanter, de dödas armé, troll! Allt finns här och mycket mer.

På HBO Max förväntar vi oss att filmerna blir tillgängliga i den nya restaurerade 4K-utgåvan. Allt annat vore en besvikelse. Hör du musiken? Ser du Sam bära Frodo? I bet you do!

Inception

Inception
Foto: Warner Bros.

Frågan är om det finns någon film som är mer Nolan än Inception. I den här ser vi Leonardi DiCaprio spela en man som livnär sig på att stjäla idéer genom att gå in i folks undermedvetna medan de drömmer. En dag får han ett nytt uppdrag, att plantera en idé. Med sig har han ett crew i sann heist-movie-manér.

Inception är en film som tåls att ses om. En upplevelse utöver det vanliga. Den som tycker att Christopher Nolan är överrepresenterad i vår lista med de bästa filmerna på HBO Max, får vänligt tänka om. Han är trots allt en av vår tids största mästare och har inte fler filmer här än mästaren nedanför…

A Clockwork Orange, The Shining och 2001: Ett rymdäventyr

The Shining
Jack Nicholson briljerar i en av de bästa filmerna på HBO Max. Foto: Warner Bros.

Från en mästare till en annan – och givetvis är de också besläktade. Att Christopher Nolan har sneglat en hel del på Stanley Kubrick är knappast någon hemlighet. Kubrick. Kubrick. Kubrick. Vem har inte sneglat åt honom?

Minst tre av den stora mästaren kommer att finnas tillgängliga på HBO Max A Clockwork Orange, The Shining och 2001: ett rymdäventyr. Av dessa är förmodligen The Shining den mest välkända, men samtliga är så pass bra att du bara måste se dem.

"2001" klassas av många som världens bästa sci-fi – och visst, man fattar varför. Att filmen är gjord på 60-talet är obegripligt. Snyggare än så här blir det inte.

"Clockwork" är en av de mest utmanande och briljanta filmer som gjorts. Här följer vi en gängledare som lever för att misshandla hemlösa och att våldta, som fängslas och genomgår en modern behandling som får honom att bli kraftigt sjuk vid blotta tanken på våld. Spelplanen vänds och Alex går från att vara förövare till offer.

"The Shining" är en hotellrysare som knappast behöver någon närmare introduktion. Av många ansedd som den bästa Stephen King-filmen genom tiderna, förutom av King själv som var så besviken att han gjorde en egen, medioker version. Men, smaken är som baken.

Fler bra filmer på HBO Max:

 • Samtliga Harry Potter-filmer
 • Alla The Matrix-filmer
 • Dunkirk
 • Joker
 • Trollkarlen från Oz
 • Godzilla vs Kong
 • Malignant
 • Edge of Tomorrow
 • Mad Max: Fury Road
 • Indiana Jones
 • Gudfadern
 • Forrest Gump
 • Pulp Fiction
 • Saving Private Ryan
 • Casalbnaca

Bästa serierna på HBO Max

HBO har stolt burit sloganen "the home of series" och det blir det knappast någon ändring på. Med ENASTÅENDE klassiker som The Sopranos, The Wire, Game of Thrones, Sex and the City, Oz, Rome, Six Feet Under och moderna mästerverk som The White Lotus, Euphoria, Succession, Chernobul har HBO gång på gång målat om spelplanen för vad som är bra TV.

Som det ser ut nu kommer vi bara att ha ÄNNU MER härligt att sätta tänderna i!

Klassiker på HBO Max du måste se:

 • The Sopranos
 • The Wire
 • Sex and the City
 • Six Feet Under
 • Rome
 • Game of Thrones
 • True Detective
 • Vänner
 • True Blood
 • Big Little Lies
 • The Leftovers
 • VEEP
 • Deadwood

Nya serier på HBO Max

House of the Dragon (säsong 1)

Visst, det finns en känsla av att HBO lägger alla sina ägg i en korg med sin nya megasatsning House of the Dragon, som är en prequel till Game of Thrones, men vi är optimistiska. Detta kan bli hur bra som helst och en upprättelse för originalseriens svaga avslutning.

Här kan du läsa om allt vi vet om House of the Dragon och när serien förväntas att ha premiär.

Kamikaze (säsong 1)

Vi räknar den danska serien Kamikaze – den första nordiska originalserien som hade premiär på HBO Max – som en av de bästa serierna på streamingtjänsten.

Serien handlar om 18-åriga Julie som söker efter meningen med livet i världens alla hörn. Detta efter att hela hennes familj omkommit i en flygolycka och hennes på ytan perfekta liv vänts upp och ned.

Curb Your Enthusiasm (säsong 11)

Curb Your Enthusiasm
Foto: HBO Max.

Larry David är en irriterande människa. Åtminstone personan vi bekantar oss med i Curb Your Enthusiasm (eller Simma lugnt Larry som den heter på svenska). Medskaparen av Seinfeld plockar från sitt egna liv med en stor dos fantasi för att skapa en komediserie där han mest går runt och gnäller, stör sig på saker och irriterar andra – men jösses vad roligt det är! En ny säsong är på väg och vi ser fram emot att störa oss på Larry David igen.

Lust (säsong 1)

Lust - en ny serie på HBO Max
Ensemblen i "Lust" – en ny serie på HBO Max. Foto: HBO Max.

Det är inte bara våra grannar i syd som får stoltsera med en egen originalserie hos HBO Max. Lust är en svensk produktion som låter som ett eget försök till att skapa en ny sorts Sex and the City – inte oss emot!

Anette, Nadia, Ellen och Martina har varit vänner sedan barnsben. När hälsoutredaren Anette tar sig an en stor undersökning under den något tveksamma parollen ”Gör Sverige sexigt igen” väcks deras nyfikenhet och de börjar ifrågasätta sina egna sexliv. Vi håller tummarna för att detta blir en av de bästa serierna på HBO Max.

Fler kommande serier till HBO Max:

 • And Just Like That
 • Dafne and the Rest
 • Gossip Girl
 • Peacemaker
 • Young Sheldon

HBO Max släpps i dag den 26 oktober. Alla som har ett Nordic-konto kommer att få ta del av Max direkt, med sänkt månadskostnad.

 

NÄSTA ARTIKEL