Hayes Jemide skadad – avbryter Robinson

Hayes Jemide skadad – avbryter Robinson

Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:14 | Publicerad 18 maj 2022 kl. 07:00

Går samma öde som Mattias

Han kom precis tillbaka, men nu står det klart att Hayes Jemide lämnar Robinson 2022, detta efter att ha dragit på sig en axelskada.

Onsdagens stora händelse i programmet var oväntad. Deltagaren Hayes Jemide tvingas avbryta Robinson 2022 på grund av en skada som gör att han inte kan fortsätta. Han delar därmed öde med ärkerivalen Mattias Pettersson som även han fick lämna på grund av en skada i axeln.

Det skakade till rejält ute på ön när en av programmets mest uppmärksammade typer kom tillbaka från Gränslandet. Inte minst blev Linn Lund nervös över att återigen behöva möta Hayes, som hon inte kom överens med tidigare under säsongen. Han var också tydlig med att han kommit tillbaka för att skapa kaos, och att kamma hem segerpotten på femhundratusen kronor. Men den dundrande comebacken uteblev för Hayes Jemide som nu lämnar Robinson 2022. 

Hayes Jemides skada i Robinson 2022

När Hayes kom tillbaka som sista återvändare från Gränslandet till huvudtävlingen, blev han genast måltavla under den kommande prickskytt-tävlingen där han åkte ut först. Det var också redan under samma tävling – som krävde rejält med styrka – han började ta sig för axeln. Smärtan skulle också visa sig bli för oumbärlig för Hayes, som tidigt in på onsdagens avsnitt berättade för tittarna att han avbryter Robinson. 

Hayes Jemide skadad – avbryter Robinson
Hayes Jemide berättar att han avbryter Robinson. Foto: TV4.

Om vi ska finna någon ironi i det hela så är det väl ändå att det var på grund av samma skäl som tidigare Mattias Pettersson tvingades lämna programmet. De två kom sällan överens med varandra och deras osämja eskalerade när Pettersson kom tillbaka till Gränslandet. Kanske har de någonting som nu kan förena dem hemma i Sverige.

Hayes tid i Robinson 2022 handlade framför allt om tiden i Gränslandet där han spenderade tre veckor av sin tid i Karibien. Han gav sig själv smeknamnet "Bödeln" och såg det som sin huvudsakliga uppgift att skicka hem folk från programmet. Shevin Urgun, som skulle komma att skickas ut av Hayes, valde tidigt att kalla Gränslandet för "Hayes Island". 

Under sin tid i årets upplaga av programmet var det Shevin Urgun, Anna Frycklund och Gorm Hallberg-Lange som Hayes Jemide kom allra bäst överens med. Frycklund fick även hon bryta sin medverkan på grund av hälsobesvär.

Nu fortsätter äventyret på ön utan Hayes Jemide, och snart kliver vi in i den efterlängtade Finalveckan där en segrare ska koras.

Du följer Robinson på TV4 och C More.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL