Paradis Hotel fortsätter i Norge

Därför läggs utredningen om våldtäkt i Paradise Hotel ner

Uppdaterad 23 april 2022 kl. 11:04 | Publicerad 22 april 2022 kl. 15:04

går inte att bevisa brott

Efter att Paradise Hotel-deltagaren Toby Johnson anklagades för sexuella övergrepp under förra årets säsong av programmet pausades sändningarna för att sedan avbrytas helt. Nu läggs förundersökningen ner i brist på bevis.

När den senaste säsongen av realitysåpan Paradise Hotel sändes förra året gick deltagarna Annie Dahlberg, 25, och Jennifer Paatere, 25, ut med anklagelser om att de blivit sexuellt ofredade av Toby Johnson, 22, som också medverkade i programmet. Direkt efter det pausade TV3 och Nent sändningarna för att sedan avbryta dem helt - någonting som fick kritik från olika håll för att det inte hade uppmärksammats tidigare av produktionen. 

Se när Toby kastas ut ur Paradise hotel: 

När gärningarna anmäldes rubricerades de som misstänkt våldtäkt och sexuellt ofredande, men sedan dess har förundersökningen stått relativt stilla - någonting som vi rapporterat om tidigare. I dag konstaterade däremot åklagaren att förundersökningen läggs ned till följd av att bevisningen inte är tillräckligt stark för att styrka brott, det rapporterar Aftonbladet

Beslutet är en besvikelse för både de utsatta deltagarna Annie och Jennifer, och för advokaten Elisabeth Massi Fritz. Enligt henne själv går det att styrka brott i båda fallen och de kommer därför att ge in en överprövning på måndag. 

Tidigare deltagare reagerar

Många har reagerat ilsket på nyheterna. Inte minst den tidigare Paradise Hotel-deltagaren Helen Ablatova som menar att undersökningen läggs ner är ett kvitto på att kvinnor saknar stöd bakom ryggen. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL