Filmer och serier att streama i januari 2024 – Filmtopp tipsar

Filmer och serier att streama i januari 2024 – Filmtopp tipsar

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 08 januari 2024 kl. 12:01 | Publicerad 31 december 2023 kl. 08:12

Månadens streamingguide för januari – höjdpunkter och utvalda tips

Nytt år, nya filmer och serier – Filmtopp visar vägen till höjdpunkterna bland alla nya filmer och serier som har premiär i januari 2024.

Det är inte bara ett nytt år, utan en ny månad och Filmtopp vidhåller sin målsättning att guida alla svenskar fram till höjdpunkterna i streamingdjungeln. År 2024 rivstartar med en rad tunga premiärer på såväl drama- som realityfronten.

Nedan hänvisar vi vidare till de stora streamingtjänsternas respektive premiärartiklar, och därefter lyfter vi även fram några av de allra största höjdpunkterna som väntar i januari.

Streamingpremiärer i januari 2024 – guide till premiärartiklar

Filmer och serier att streama i januari 2024 – 10 höjdpunkter

Berättelsen om Killinggänget
Foto: SVT.

Berättelsen om Killinggänget – 3 januari på SVT Play

I en ny dokumentärserie på SVT får vi se personerna bakom humorgruppen Killinggänget återförenas för att prata om de många succéerna, men också för att lyfta fram nya avslöjanden om det mörker och de problem som gruppen har tampats med. Robert Gustafsson, Henrik Schyffert, Johan Rhebrog, Andres Lokko, Martin Luuk och Tomas Alfredson medverkar alla i den tredelade dokumentärserien.

Foe – 5 januari på Prime Video

I långfilmen Foe får vi se de Oscarsnominerade stjärnorna Saoirse Ronan och Paul Mescal ta plats i ett fascinerande drama som utforskar sådant som äktenskap och identitet. Duon lever ett stilla liv på en isolerad plats, men deras liv vänds upp och ned när en främling dyker upp med ett överraskande förslag.

Echo (säsong 1)
Foto: Disney+

Echo (säsong 1) – 10 januari på Disney+

Echo är nästa Marvel-serie att hitta till Disney+. Denna gången får vi följa Maya Lopez, eller "Echo", som vi först lärde känna i Hawkeye. I Echo gör hon sig redo att möta sitt förflutna och återkoppla till sina rötter som en del av den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Bäst i test
Foto: TV4.

Bäst i test – 12 januari på TV4 Play

Det är till slut dags för den första Bäst i test-säsongen på TV4. Bortsett från kanalbytet ser det mesta dock ut att vara sig likt, inte minst med tanke på att radarparet Babben Larsson och David Sundin har flyttat med programmet. Årets deltagare i den fasta panelen är Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck och Mauri Hermundsson.

Love is Blind: Sverige
Foto: Netflix.

Love is Blind: Sverige (säsong 1) – 12 januari på Netflix

Bland de större realitypremiärerna under januari 2024 hittar vi den svenska upplagan av Love is Blind, som gör entré på Netflix. I dejtingprogrammet skapar singlar ett band utan att först se varandra. När de hittat en emotionell matchning vankas det eventuellt bröllop. Det vill säga om de också visar sig passa ihop även utan en fysisk barriär i vägen.

Lift
Foto: Netflix.

Lift – 12 januari på Netflix

Kevin Hart är tillbaka med en ny film på Netflix. I actionkomedin Lift spelar han en mästertjuv som tillsammans med sitt team ska försöka genomföra en närmast omöjlig stöt – de ska roffa åt sig en enorm mängd guld från ett flygande flygplan. Utöver Hart så medverkar även Sam Worthington och Vincent D'Onofrio m.fl.

The Artful Dodger (säsong 1) – 17 januari på Disney+

The Artful Dodger utspelar sig på 1850-talet i Australien och är en spinoff på Charles Dickens Oliver Twist (1838). Här får vi följa en uppvuxen Jack Dawkins, också känd som "Artful Dodger" när han, nu som vuxen, jobbar som kirurg. Hans småkriminella förflutna är dock någonting som han har svårt att skaka av sig helt och hållet. I huvudrollen ser vi Thomas Brodie-Sangster och i övriga roller ser vi David Thewlis m.fl.

Twisted Metal
Foto: Prime Video.

Twisted Metal (säsong 1) – 19 januari på Prime Video

Twisted Metal är en ny serie baserad på det älskade tv-spelet med samma namn. I actionkomedi bjuds vi på fart, fasa och härlig galenskap med en motorentusiast i handlingarnas centrum, som erbjuds en biljett till ett bättre liv – men bara om han lyckas leverera ett mystiskt paket genom en postapokalyptiskt ödemark.

Expats
Foto: Prime Video.

Expats (säsong 1) – 26 januari på Prime Video

Efterlängtade Expats med Nicole Kidman, Sarayu Blue och Ji-young Yoo i huvudrollerna kommer till Prime Video i slutet av januari. Serien gör avstamp i ett Hong Kong i gungning under 2014, där vägarna för tre amerikanska kvinnor korsas till följd av en familjetragedi.

Masters of the Air
Foto: Apple TV+

Masters of the Air (säsong 1) – 26 januari på Apple TV+

Redan i januari är det dags för en av de mest framemotsedda nya serierna 2024. Steven Spielberg- och Tom Hanks-producerade Masters of the Air har nämligen premiär på Apple TV+ den 26 januari. Handlingen i krigsdramat följer det amerikanska flygvapnets 100:e bombgrupp under andra världskriget, med ett tydligt fokus på de emotionella och psykiska utmaningarna de ställdes inför.

Fler premiärer att se fram emot i januari 2024:

  • Farmen 2024 – 7 januari på TV4 Play
  • Renées brygga 2024 – 9 januari på TV4 Play
  • Sveriges mästerkock 2024 – 10 januari på TV4 Play
  • The Creator – 17 januari på Disney+
  • Cristóbal Balenciaga (säsong 1) – 19 januari på Disney+
  • Role Play (säsong 1) – 12 januari på Prime Video
  • The Brothers Sun (säsong 1) – 4 januari på Netflix
  • Criminal Record (säsong 1) – 10 januari på Apple TV+
  • Jag och min far – 11 januari på SVT Play
  • Historien om Sverige (nya avsnitt) – 14 januari på SVT Play
  • Painkiller – 26 januari på SVT Play

Fler tips hittar du i premiärartiklarna för respektive streamingtjänst, som finns länkade i början av artikeln.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL