Den nya Johan Falk-boken redan slutsåld: ”Bästa bok de någonsin läst!”

Den nya Johan Falk-boken redan slutsåld: ”Bästa bok de någonsin läst!”

Axel Diedrichs
05 oktober 2023 kl. 11:10

Fler böcker trycks i detta nu

Bokfabriken meddelar att den nya Johan Falk-boken ”Slutet var bara början” redan har tagit helt slut. I en kommentar till Filmtopp uttrycker skaparen och författaren Anders Nilsson sin glädje.

Den tredje oktober gjorde Johan Falk comeback – i bokform. I Slutet var bara början återser vi titelkaraktären när han måste tillbaka från sin gömma för att stoppa ett nytt hot och i samma veva rädda familjen. Boken, som är den 21:a delen i Falk-serien, toppade säljlistorna redan redan inför sin premiär och nu – bara två dagar efteråt – är den helt slut. Bokfabriken jobbar nu hårt för att trycka nya så snabbt som möjligt.

EXKLUSIVT: Johan Falk-skaparen planerar fler filmer – efter böckerna
Jakob Eklund i "Tyst diplomati". Foto: Nordisk Film.

Den nya Johan Falk-boken redan slutsåld: ”Bästa bok de någonsin läst!”

Boken toppade säljlistorna redan redan innan den hade kommit ut, och nu har varenda bok som tryckts hamnat hos lyckliga läsare. Den har nämligen fått ruggigt starka omdömen överallt. En lycklig Anders Nilsson berättar för Filmtopp hur det känns med succén när han nu släpper sin första Johan Falk-produkt på närmare tio år: 

– Helt enormt. Alla vill köpa Johan Falk-boken. Vi trycker nya böcker hela tiden så maskinerna går varma. Men ännu roligare är att de som redan hunnit läsa ger den så högt betyg. Nästan alla ger den 5 i betyg. Läsaromdömena, och de är många, går från att det är superspännande och att det är omöjligt att lägga ifrån sig boken eller stänga av lyssningen om de kör ljudbok, och hela vägen upp till att det är den bästa bok de någonsin läst! Det är jätteroligt, tycker jag, att det alltså inte bara är varumärket Johan Falk som gör att boken blivit så enormt omtyckt. Utan att boken i sig, handlingen och spänningen och mitt skrivande av den, har uppskattats så mycket. Jag är oerhört tacksam och ödmjuk inför detta.

Då kommer nya upplagor av ”Slutet var bara början”

Boken som utgör filmregissören och manusförfattaren Anders Nilssons litterära debut, är den första i en trilogi som kommer att släppas fram till och med 2025. Intresset för Slutet var bara början har länge varit enormt, och att den första upplagan redan är slut är ett starkt kvitto på hur mycket fansen älskar Johan Falk.

I ett pressmeddelande skriver förlaget Bokfabriken att de lovar nya böcker den 18 oktober. 

NÄSTA ARTIKEL