Y: The Last Man

FX går inte vidare med Y: The Last Man säsong 2

  • Disney+
18 oktober 2021 kl. 10:10
ANNONS
ANNONS

Disney+ serien får inte en till säsong

Serien Y: The Last Man har inte ens hunnit släppa alla avsnitt av den första säsongen, men har redan blivit släppta av FX. Skaparen Eliza Clark är dock hoppfull att de kan hitta ett nytt hem för den relativt unga serien.

13 September 2021 släpptes första avsnittet av Y: The Last ManDisney+ i Sverige. Nu, innan hela säsongen ens hunnit komma ut, har FX Networks valt att inte fortsätta serien med en andra säsong.

Serien är baserad på DC:s serietidning mmed samma titel som släpptes 2002-2008. I serien dör alla däggdjur med Y-kromosom, alltså män, det inkluderar även människor. Den enda som verkar finnas kvar är en man, Yorick Brown (Ben Schnetzer) och hans apa Ampersand. Genom serien följer vi Yorick när han försöker hitta sin väg i den här nya världen och alla överlevare som måste försöka återställa ett fungerande samhälle under ledning av Yoricks mamma, Jennifer Brown (Diane Lane) som är den nya presidenten.

Läs också: Recension  – Y: The Last Man (säsong 1, avsnitt 1-6)

– Vi har fått veta att vi inte kommer fortsätta med säsong 2 av Y: The Last Man FX on Hulu, berättar producenten Eliza Clark om situationen, rapporterar Deadline. Jag har aldrig i mitt liv varit mer engagerad för en story, och det finns så mycket kvar att berätta… vi vill inte att det ska ta slut.

Clark är personen som varit ledande för projektet och utvecklat tolkningen av serietidningen till TV-skärmen.

Ben Schnetzer i Y: The Last Man
Ben Schnetzer i Y: The Last Man | Foto:Disney+

Läs också: Alla nya filmer & serier på Disney+ hösten 2021

– FX har varit en fantastisk partner Vi har älskat att arbeta med dem och vi är ledsna över att Y: The Last Man inte kommer gå vidare på FX on Hulu. Men vi vet att någon annan kommer bli väldigt glada att ha detta team och berättelsen, fortsätter Clark. 

– Jag har aldrig upplevt en sån utmärkt solidaritet från så många talangfulla personer. Vi är bestämda att hitta Ys nästa hem. #YLivesOn.

Missa Inte: Bästa serierna på Disney+

Nyheterna kommer innan seriens finalavsnitt släpps den 11:e november. Många av seriens medverkande är dock säkra på att serien kan hitta ett nytt hem för sina nästa säsonger, bland annat Amber Tamblyn som tog till Twitter för att uttrycka sina känslor.

Y: The Last Man finns att streama på Disney+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL