Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bästa serierna på Disney+

Bästa serierna på Disney Plus – Favoriterna du inte får missa!

Filmtopp
Filmtopp | Lista
12 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
12 maj 2020

Serierna att streama på Disney+.

Filmtopp har gjort en djupdykning i Disneys utbud av serier. Här finns allt från Marvel till Star Wars. Häng med på vår tipslista över de bästa serierna på Disney+!

Filmtopp tar med dig på en rundtur genom streamingtjänstens utbud av serier. Klicka här för att läsa om de bästa filmerna Disney Plus.

Bästa serierna på Disney+ 2023

Welcome to Chippendales – en av de bästa serierna på Disney+ 2023
Foto: Disney+

Welcome to Chippendales

Genre: Drama, Biografi
Medverkande: Kumail Nanjiani, Murray Bartlett, Zack Palmisano, Felix Rossi, Darren Lipari, Juliette Lewis m.fl.

En av de bästa serierna på Disney+ 2023 är Welcome to Chippendales – en underbart innehållsrik historia som är baserade på verkliga händelser. I händelsernas centrum hittar vi Steve Banerjee (Kumail Nanjiani), en indier som har invandrar till USA som förverkligar den amerikanska drömmen på det mest oväntade av sätt. Banerjee är nämligen grundaren av Chippendales, den världskända instutitionen för manlig striptease. I serien får vi ta del av Banerjees fascinerande resa. 

betyg 4 av 5

Koala Man – en av de bästa serierna på Disney+ 2023
Foto: Disney+

Koala Man

Genre: Animation, Komedi, Äventyr
Medverkande: Hugh Jackman, Michael Cusack, Sarah Snook, Jemaine Clement, Hugo Weaving m.fl.

Disney+ har rivstartat serieåret 2023 med flertalet sevärda produktioner, och en av de första serierna vi vill tipsa om är den animerade serien för vuxna, Koala Man, som är skapad av den australiensiske komikern Michael Cusack, med understöd av Rick & Morty-skaparen Justin Roiland. Med välkända namn bakom rösterna till karaktärerna – som Hugh Jackman och Hugo Weaving för att bara nämna några – finns många ingredienser på plats för en succé.

Handlingen kretsar kring en krisande, medelålders förortspappa som bekämpar (eller åtminstone försöker bekämpa) brott i en koaladräkt. Som du antagligen kan räkna ut resulterar det i en hel del härliga galenskaper.

betyg 4 av 5

Här är de bästa serierna på Disney+ från tidigare år

The Bear

The Bear är inte bara en av de bästa serierna på Disney+ under 2022, det är en av de bästa serierna, punkt slut. Filmtopp delade ut högsta möjliga betyg till serien och det finns många andra där ute som blivit precis lika imponerade som oss. Denna unika tv-serie handlar om en stjärnkock som flyttar hem till Chicago för att ta över den sunkiga familjerestaurangen som han har ärvt av sin bror. På ytan låter inte The Bear som något utöver det vanliga, men tro oss, det är den. De åtta avsnitten är otroligt intensiva och välgjorda att det är omöjligt att inte häpna.

Andor

Andor – en av de bästa serierna på Disney+
Foto: Disney+

Andor är nästa Star Wars-serie som har hittat till Disney+ och frågan är om det inte är den bästa hittills – den är åtminstone uppe och snuddar vid samma nivå som The Mandalorian och har i allmänhet mottagits mycket bättre än The Book of Boba Fett och Obi-Wan Kenobi.

Serien är en prequel till Rogue One och den lyckas fånga samma känsla som filmen, med skillnaden att den kan upplevas som ännu lite råare. I serien ser vi dessutom flertalet bra skådespelarinsatser, inte minst från svenske Stellan Skarsgård.

The Old Man 

I denna nya serie med Jeff Bridges i huvudrollen följer vi en tidigare CIA-officer, som befinner sig på flykt från de människor som vill döda honom. 

The Old Man är en klassisk katt och råtta-lek där vi finner John Lithgow på den andra änden. Ibland är det lite väl dialogtungt men framför allt både spännande och komplext. Bridges, som är 72 år gammal och under inspelningen kämpat mot både lymfom och Covid-19, ser pigg ut på skärmen – och actionscenerna är ruskigt välgjorda.

Under the Banner of Heaven

Bästa serierna på Disney+ – Under the Banner of Heaven
Foto: Disney+

Kriminaldramat Under the Banner of Heaven, med Andrew Garfield i huvudrollen, är en sevärd miniserie på Disney+. Serien är baserad på Jon Kraukers bok från 2003, som i sin tur är baserad på verkliga händelser inom mormonkyran i Utah.

Handlingen tar vid när en djupt troende polisinspektör (Garfield) tar sig an ett brutalt mord av en mamma och hennes dotter. Offren har dessutom koppling till mormonkyrkan och celebriteter inom den.

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi – en av de bästa serierna på Disney+
Foto: Disney+

Ewan McGregor är tillbaka i rollen som Obi-Wan "Ben" Kenobi och han lyckas charma oss som aldrig förr. Den nya serien tar vid 10 år efter de dystra händerlserna i Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd. Kenobi har lämnat livet som Jedi bakom sig och lever nu ett händelsefattigt liv och försöker göra så lite väsen om sig som bara möjligt. Samtidigt försöker han på distans hålla ett beskyddande öga på unge Luke Skywalker. Den stilla tillvaron raseras dock när Leia Organa kidnappas och Kenobi är den enda som kan rädda henne.

Obi-Wan Kenobi håller inledningsvis ett relativt stilla tempo, men det råder inga tvivel om att den bygger upp för någonting storartat.

Oussekine

Oussekine är en av de bästa serierna på på Disney+
Oussekine är en av de bästa serierna på Disney+ 

I det biografiska franska dramat Oussekine tas vi tillbaka till Frankrike på 1980-talet med polisvåld och studentdemonstrationer. Serien skildrar en tragisk berättelse där motorn till karaktärernas drivkraft är dödsfallet av den unge Malik Oussekine.

Seriens genomsyrande tema med främlingsfientlighet och rasism är en bärande del av serien. Det gestaltas subtilt, genom att ett namn uttalas fel, eller mer brutalt genom misshandel. Det faktum att manusförfattarna fångar både det stora och det lilla gör Oussekine till en sorglig – men viktig – påminnelse om hatets brutala och nedbrytande kraft.

The Dropout

The Dropout är en ny serie på Disney+
Av alla nya bra serier på Disney+ är "Dropout" ett måste. Foto: Disney.

 

The Dropout är Hulus nya dramaserie som går att streama på Disney+ i Sverige. Serien är baserad på de verkliga händelserna kring Elizabeth Holmes, kvinnan som grundade läkemedelsbolaget Theranos och lurade till sig miljarder. Företaget lovade att revolutionera hälsovården, men det mesta visade sig bara vara en fasad.

I The Dropout dramatiseras händelserna på ett sätt som Filmtopps recensent kallar för "välgjort och respektingivande". I huvudrollen som Holmes ser vi Amanda Seyfried imponera och efter den övriga casten står för starka rollprestationer.

Moon Knight

Den nya MCU-serien med Oscar Isaac och Ethan Hawke kammade hem full pott från Filmtopps recensent! Något som gjorde den till den första serien under 2022 som Filmtopp delade ut en femma i betyg till.

Serien handlar om en individ med DID (dissociative identity disorder), vilket i praktiken innebär att det mer eller mindre existerar två personer i samma kropp. I det här fallet är personligheterna i princip raka motsatser, vilket försvårar tillvaron när de måste samarbeta för att stoppa de onda krafterna som hotar dem.

Pam & Tommy

Pam & Tommy är serien om en av vår tids mest omtalade skvallerskandaler. På 90-talet var internet fortfarande ett nytt fenomen för de allra flesta, men det stoppade inte storstjärnorna Pamela Anderson och Tommy Lees sexvideo att bli viral redan innan det var en vedertagen term. I Pam & Tommy är händelserna kring den läckta filmen dramatiserade med stor träffsäkerhet och Lily James och Sebastian Stan imponerar dessutom i huvudrollerna.

The Book of Boba Fett

Serien med fokus på en av Star Wars-universumets mest mytomspunna och älskade karaktärer har äntligen hittat till Disney+, och inledningen av den är riktigt bra. Redan i det första avsnittet tas vi tillbaka till Tatooine för att få reda på vad som hände med Boba Fett efter Jedins återkomst. Precis som med The Mandalorian, så är The Book of Boba Fett stilsäker och den lär gå hem hos alla Star Wars-fans.

The Beatles: Get Back

Filmtopps Daniel Turfors delade ut en fullpoängare till den underbara dokumentärserien The Beatles: Get Back, som finns att hitta på Disney+. Det är självaste Peter Jackson som skapat och regisserat Get Back – och han har gjort det med stor framgång. Aldrig tidigare har vi fått ta del av The Beatles kreativa process på samma sätt som i den här dokumentärserien. Beatles-fan eller inte, se den!

Dopesick

Dopesick är en av de bästa serierna på Disney+.
Dopesick är en av de bästa serierna på Disney+.

Dopesick är en verklighetsbaserad serie om hur ett läkemedel i USA kunde göra miljoner amerikaner beroende av opiater. Den rikstäckande opioidkrisen tog mer än en halv människors liv och desto fler blev förstörda på annat vis. 

Will PoulterMichael Keaton, Peter Sarsgard och Rosario Dawson frontar denna mycket välspelade och spännande serie som berättar om ett av människans mörkaste kapitlen. 

Reservation Dogs

Reservation Dogs är skapad av bland andra Taika Waititi och serien är en charmig komedi som utspelar sig på ett reservat för USA:s ursprungsbefolkning. Där får i följa fyra ungdomar och vänner som är redo att ta till det mesta för att skramla ihop pengar. Målet är att lämna reservatet för att ta sig till Kalifornien. I avsnitten får vi haka på gänget på deras olika äventyr, som ofta är lika oväntade som de är underhållande.

Star Wars: Visions

Star Wars: Visions är ett unikt animinerat Star Wars-projekt som består av nio helt fristående avsnitt som är skapande av flera av Japans främsta animestudior. Att de olika avsnitten skiljer sig åt så pass mycket gör att du aldrig vet vad som ska komma härnäst, men kvaliteten på dem är samtidigt genomgående hög. Vi tas med på allt från berättelser i svartvitt till en berättelse om ett punkband. Filmtopps Ebba Pettersson beskriver projektet som en "uppfriskande tolkning av Star Wars".

Only Murders in the Building

Only Murders in the Building – en av de bästa serierna på på Disney+
Foto: Disney+

Only Murders in the Building är den första serie som skapats av den legendariske komikern Steve Martin – och den är riktigt bra! Serien handlar om tre främlingar som bor i samma byggnad på Manhattan och alla delar ett intresse för mordmysterium. Trion bestämmer sig för att lösa vad de tror är att mord som begått i deras byggnad och i processen ger de sig dessutom in i podcast-världen.

Seriens uppföljande säsong finns även den nu att streama. Den är, om än inte riktigt lika vass som sin föregångare, högst sevärd. I den återser vi trion som utgörs av Steve Martin, Selena Gomez och Martin Short. Starkt, starkt tips för dig som missat. Mysdeckare när den är som bäst!

9/11: One Day in America

Nyligen var det 20 år sedan terrordåden den 11 september 2001. I anknytning till årsdagen har en uppsjö av dokumentärer om dagen producerats, men frågan är om inte National Geograpic och Disney+ 9/11: One in America är den allra bästa av dem. Dokumentärserien i sex delar fokuserar helt och hållet på dagen den 11 september och riktar fokus helt och hållet på hjältarna och överlevarna från dagen – det här är deras berättelser. Resultatet är gripande, rörande och skrämmande.

McCartney 3,2,1

McCartner 321 – en av de bästa serierna på på Disney+
Foto: Disney+

McCartney 3,2,1 är en musikdokumentärserie på Disney+ och passar således utmärkt för den som vill nörda ned sig i musik. I dokumentärseriens sex delar får vi följa den levande legendare Paul McCartney. Avsnitten bygger till stor del på att han berättar om utvalda låtar från The Beatles digra katalog – och resultatet är briljant.

Loki

Loki – en av de bästa serierna på på Disney+
Foto: Disney+

Disneys nya Marvel-serie tar vid efter händelserna i Avengers: Endgame och följer den här gången den listige karaktären Loki, spelad av Tom Hiddleston. Han är gripen av Time Variance Authority för att ha brutit mot sin tidslinje. Vem är han när han inte längre kan ta rygg på Thor, och hur ska han ta sig därifrån?

Välskrivna och läckra Loki överträffar förväntningarna och är bredvid The Mandalorian Disneys bästa storserier och en av de bästa serierna 2021.

The Falcon and the Winter Soldier

The Falcon and the Winter Soldier – en av de bästa serierna på på Disney+
Foto: Disney+

"The Falcon and the Winter Soldier" är Marvel-serien som fokuserar på karaktärerna Sam Wilson/Falcon och Bucky Barnes/Winter Soldier. I serie får vi se vad som händer de båda karaktärerna efter händelserna i Endgame

Filmtopps recensent Ebba Pettersson betygsatte varje avsnitt var för sig och delade ut höga betyg till samtliga av säsongens sex avsnitt, inklusive två fullpoängare.

RECENSION: The Falcon and the Winter Soldier (säsong 1, avsnitt 4)

Star Wars: The Bad Batch

Star Wars The Bad Batch – en av de bästa serierna på på Disney+
Foto: Disney+

"Star Wars: The Bad Batch" är en ny animerad serie på Disney+ som förser oss med ännu en pusselbit för att fylla ut Star Wars växande universum. Händelserna i serien utspelar sig efter Episod III: Mörkrets hämnd.

Det första avsnittet av serien fick en stark 4:a i betyg av Filmtopps recensent.

RECENSION: Star Wars: The Bad Batch (säsong 1, avsnitt 1)

WandaVision

WandaVision på Disney+ – en av de bästa serierna på på Disney+
Foto: Disney+

"WandaVision" är en helt unik serieupplevelse som alla bör ta del av – Marvel-fan eller ej. Serien utspelar sig efter händelserna i Endgame och det som gör den så unik är att den blandar Marvels actionladdade universum med sitcom-genren från olika årtionden.

Även WandaVision tilldelades en stark 4:a i Filmtopps recension av seriens inledning.

RECENSION: WandaVision (säsong 1, avsnitt 1-3)

Fem snabba om Disneys serier:

 • Det finns fler än 7 500 avsnitt från olika serier och antalet ökar varje vecka. Både från nya serier och befintliga.

 • Det finns över 20 originalserier på plattformen i form av allt från reality- och dokuserier till animerade serier och serier efter manus.

 • Disney Plus har flera serier från både Marvels och Star Wars universum på gång. Upphaussade The Mandalorian var bara början. 

 • Streamingtjänsten kan stoltsera med att vara den enda av sitt slag som kan erbjuda hela 30 säsonger av kultserien The Simpsons.

 • Många av serierna som går att streama är hämtade från Disney Channels katalog av framgångsrika serier för de yngre – perfekt för dig som har barn att underhålla med andra ord.

De bästa serierna på Disney Plus:

The Mandalorian på Disney Plus
"The Mandalorian" är en av de självklart bästa serierna på Disney Plus. Foto: Disney

Vid första anblick är inte Disney Plus serieutbud lika vasst som filmutbudet, men det finns trots allt mängder med sevärda titlar för alla åldrar. Med tanke på hur många serier som tjänsten har i produktion så kommer seriekatalogen dessutom bli bättre och bättre med tiden – den har redan växt avsevärt sedan lanseringen.

Nedan följer några av de bästa serierna på plattformen, samt en utförligare guide över de olika seriekategorierna på tjänsten. Vissa serier har uteslutits från listan då de får sitt eget utrymme längre ned i artikeln.

1. The Mandalorian

Låt oss börja med det mest självklara alternativet på listanThe Mandalorian. Serien, som var Disneys stora flaggskepp i samband med lanseringen i november 2019, har blivit en rejäl succé. Memes på “Baby Yoda” sprids fortfarande som en löpeld över internet och säsong 2 av Disneys rymdwestern förväntas komma redan i oktober 2020. 

Även om det finns individer där ute som inte föll pladask för serien så är den i allra högsta grad sevärd, och än viktigare – den har redan nu etablerat att Disney har förmågan att förse sina prenumeranter med välproducerat originalmaterial. Det bådar sannerligen gott inför framtiden. 

Den 30:e oktober var det premiär för The Mandalorian säsong 2 som slagit oss med en ruskigt stark fortsättning. Vi vågar förvänta oss att serien fortsätter kommer att leverera ännu fler starka episoder med "Mando" och Baby Yoda på nya uppdrag. Under säsongen återser vi även birollskaraktärer, inte minst Greef Karga som spelas av legendaren Carl Weathers.

När vi väl talar om Star Wars kan vi passa på att uppdatera dig, högt ärade läsare, om att en ny Star Wars-serie är på väg till streamingtjänsten, The Bad Batch. Den är animerad och utspelar sig i efterskalvet efter ett klonkrig.

2. Forky Asks A Question

Forky Asks A Question
Foto: Disney.

“Forky Asks a Question” är en serie kortfilmer i vilka karaktären “Forky” från Toy Story 4 försöker svara på livets stora frågor. Serien må vara riktad till de yngre, men de charmiga små kortfilmerna är fulla av så mycket hjärta och förvånansvärt mycket visdom att vem som helst borde ge dem en chans. 

Vem har inte velat utforska konceptet av tid tillsammans med en plastgaffel? 

3. Marvel’s Agent Carter

Marvels Agent Carter är en av de bästa serierna på Disney Plus
Foto: Disney.

Marvel måste självfallet få vara en del av listan, precis som Star Wars. Representanten i detta fallet blir Marvel’s Agent Carter som är en av de bästa serierna på Disney+. Med Hayley Atwell i rollen som Peggy Carter, utspelar handlingen sig på 1940-talets andra halva och handlar om Agent Carter som efter krigets slut tvingas se sin roll som agent förminskas till kontorsarbete.

I kombination med att försöka hävda sig som kvinna i en mansdominerad värld så ingår Carter ett samarbete med ingen annan än Iron Mans pappa, Howard Stark. 

4. The World According to Jeff Goldblum

The World According to Jeff Goldblum
Foto: Disney.

I National Geographics och Disney Plus originalserie The World According to Jeff Goldblum får vi – som titeln antyder – följa den alldeles underbara och ibland flummiga skådespelaren Jeff Goldblum som bryter ned de vetenskapliga och historiska aspekterna av vardagliga saker. Goldblum är den perfekta guiden för att leda oss in på de oväntade spåren och berättelserna bakom det vi tar för givet.

5. SparkShorts

SparkShorts är en av de bästa serierna på Disney+
Foto: SparkShorts.

“SparkShorts” är precis som “Forky Asks a Question” en serie kortfilmer från Pixar. Till skillnad Forky Asks a Question så är filmerna under SparkShorts rubrik helt fristående verk som anställda hos Pixar har producerat för att bevisa sina förmågor. 

Pixar är kända för att producera fantastiska långfilmer likväl som kortfilmer, och SparkShorts-filmerna är inget undantag.  

The Simpsons på Disney+

Innan Disneys streamingtjänst skulle sjösättas så basunerade Disney stolt ut att de skulle bli först med att samla alla 30 färdigställda säsonger av "The Simpsons" på en och samma plattform. Trots seriens legendariska status och enorma fanskara som gör den till en av de bästa serierna på Disney+ så har den tidigare inte funnits att streama i sin helhet hos någon av de stora streamingjättarna. 

Förutom 30 säsonger av serien så finns även långfilmen från 2007 tillgänglig, samt en nyproducerad kortfilm med Maggie Simpson i huvudrollen.

Spana också in vår guide till de bästa filmerna på Disney+, där finns det mycket gott att se fram emot!

Originalserierna på Disney+

Disney+ Originals

Det finns i skrivande stund över 20 olika originalserier att streama på plattformen. Bland de bästa serierna på Disney+ som finns tillgängliga kan vi hitta tidigare nämnda The Mandalorian och dokuserien The World According to Jeff Goldblum, men även realityserier som Encore!, för att bara nämna några. 

Disney Plus har flertalet originalserier som befinner sig under utveckling och en hel del av dem kommer att släppas redan under 2020. Prenumeranter av streamingtjänsten har med andra ord en hel del att se fram emot.

Några av originalserierna listade:

 • The Mandalorian

 • High School Musical: The Musical: The Serier

 • Diary of a Future President

 • Marvel’s Hero Project (dokuserie)

 • The Imagineering Story (dokuserie)

 • The World According to Jeff Goldblum (dokuserie)

 • Pick of the Litter (dokuserie)

 • Disney Insider (dokuserie)

 • Prop Culture (dokuserie)

 • Disney Gallery: The Mandalorian (dokuserie)

 • Encore! (reality)

 • Shop Class (reality)

 • Be Our Chef (reality)

 • Disney Family Sundays (kortformat)

 • Forky Asks a Question (kortformat, animation)

 • SparkShorts (kortformat, animation)

 • Short Circuit (kortformat, animation)

 • Pixar in Real Life (kortformat, reality)

 • One Day at Disney (kortformat, dokuserie)

En bonustitel bland originalserierna kan vi hitta den sista säsongen av hyllade Star Wars: The Clone Wars som producerats som originalinnehåll för Disney plus.  

Marvelserier på Disney Plus

WandaVision är en av de bästa serierna på Disney plus
Foto: Disney.

Att Marvel Studios ingår under Disneys vida paraply är en stor anledning till att Disney+ har lanserats med så stor framgång. Mycket av det bästa innehållet kommer från just Marvel, dels vad gäller de bästa serierna på Disney+ men framför allt genom alla filmer från MCU. 

Eftersom många av de Marvelserier som har producerats har varit samarbetsproduktioner med andra streamingtjänster så är serieutbudet än så länge inte alls på samma nivå som filmutbudet. Med det sagt så kommer det inte dröja länge innan antalet serier på tjänsten börjar att breddas. 

Till en början var de största serietitlarna Marvel’s Runaways och Marvel’s Agent Carter, men det finns också en rad dokuserier och mängder av animerade serier med Marvels stämpel på sig.  

Den senaste tiden har fler nya serier från Marvel-världen landat på plattformen. Först ut, under 2020, var WandaVision, följd av The Falcon and the Winter Soldier. Strax kommer vi också att få se Loki och längre fram Hawkeye. Både WandaVision The Falcon and the Winter Soldierhar mottagits väl av såväl publik som kritiker.

Star Wars-serier på Disney+

Vader på Disney+
Foto: Disney.

Vi nämnde “The Mandalorian” i inledningen, men det finns mycket annat som också är värt att lyfta fram.

Nyligen har vi fått se de omtalade serien med Obi-Wan Kenobi i fokus, samt en serie med Cassian Andor i huvudrollen. Men som väntat slutar inte galaxen att expandera med dem – flera nya Star Wars-serier är på gång. Under våren 2023 får vi se animerade The Bad Batch säsong 2 samt Star Wars: Visions – Volume 2 den efterlängtade tredje säsongen av The Mandalorian. Vidare finns det planer på en serie om karaktären Ahsoka vi sett spelas av Rosario Dawson The Mandalorian. Andra Star Wars-serier som ligger på utvecklingsbordet är The Acolyte och Skeleton Crew.

Det finns även ett antal animerade serier från Star Wars universum att streama på tjänsten. Bland dem har vi tidigare nämnda Star Wars: The Clone Wars där den sista och senaste säsongen alltså producerats exklusivt för Disney Plus. Utöver The Clone Wars finns Star Wars: Resistance och Star Wars: Rebels tillgängligt, samt flera titlar i samarbete med Lego. Du hittar mer information om detta på streamingtjänstens hemsida.

Serier för barn på Disney+

Disney Channel på Disney+
Foto: Disney.

En av streamingtjänstens största styrkor är det breda utbudet till hela familjen – och inte minst till barnen. Majoriteten av de serier som finns att tillgå på tjänsten är exempelvis hämtade från Disney Channels djupa arkiv. 

Det finns verkligen något att se inom de flesta områden för barn i alla åldrar. Det finns tusentals avsnitt av animerade serier, nästan lika många av otecknat slag och det finns allt från game shows till serier som lyfter fram existentiella frågor för barn. 

Sitter du med ett eller flera barn där hemma och funderar över vilken streamingtjänst du ska välja så är Disney+ utan tvekan ett av de absolut bästa alternativen för dig. 

Dokumentär- och realityserier på Disney Plus

National Geographic på Disney Plus
Bland de bästa serierna på Disney Plus hittar vi även dokumentärer. Foto: Disney.

Med National Geographic i ryggen kunde Disney erbjuda ett gediget dokumentärutbud redan ur startgroparna, och då främst av vetenskaps- och naturkaraktär. Det finns dock en hel del andra fantastiska doku- och realityserier att konsumera även utöver natur- och vetenskapsutbudet.

Disney erbjuder exempelvis många sevärda bakom-kameran-dokumentärer av sina egna produktioner och sin verksamhet, som exempelvis Disney Gallery/Star Wars: The Mandalorian och Disney Insider.

National Geographic på Disney+

Det finns som sagt ett stort utbud av National Geographic-dokumentärer att streama på tjänsten. Samtliga av dem håller hög kvalitet, så är vetenskap och natur av intresse för dig så lär finnas gott om serier som du gillar. 

Du kan exempelvis följa med överlevnadsikonen Bear Grylls i Running Wild with Bear Grylls, lyssna på astronauters tankar om jorden i One Strange Rock – en serie med tunga namn som Will Smith och storregissören Darren Aronofsky i produktionen – eller följa med Gordon Ramsay runt jorden i Gordon Ramsay Uncharted.

The Imagineering Story

“The Imagineering Story” är en orginaldokuserie för streamingplattformen, i vilken vi får följa med bakom kulisserna till Disneys temaparker runt om i världen. Artisterna och ingenjörerna som arbetar för att ge liv åt de sagolika parkerna har fått namnet “Imagineers” – och det är dem som är fokuset i dokuserien, som även blickar tillbaka i tiden till när allting började. 

Marvel’s Hero Project

Marvel's Hero Project på Disney+
Foto: Disney.

“Marvel’s Hero Project” är inspirerande och en av Disney+ bästa serier som lyfter fram de sanna, unga hjältarna ute i världen. Serien hyllar extraordinära barn och ungdomar som med sina åtaganden har en positiv påverkan på samhället som de lever i. 

Realityserier på Disney+.

Det finns flera sevärda realityserier på streamingtjänsten. Bland dem kan vi hitta titlar som charmiga Encore! som leds av Kristen Bell. I serien återförenar hon före detta klasskamrater och får dem att rekonstruera musikalframträdanden från deras skoltid. 

Pixar in Real Life är en kreativ och rolig realityserie i kortformat, som även den är mycket sevärd. I serien integreras element och karaktärer från Pixars universum i verkliga livet.

Kommande nya serier på Disney Plus:

Redan nu finns det ett gäng spännande nyheter på ingång på den efterlängtade streamingtjänsten. För vad sägs om något så läckert som en National Treasure-serie eller att få djupdyka ännu djupare i det ständigt expanderande Star Wars-universumet?

National Treasure

Nu ska Disney göra en serie på de älskade National Treasure-filmerna i vilka vi såg Nicolas Cage som en Indiana Jones-liknande äventyrare. Publiken har skriket efter mera i flera år och äntligen blir det av – men i serieformat istället. 

Producenten Jerry Buckheimer berättar följande för Collider: "Vi jobbar just nu på en serie om National Treasure som ska vara tillgänglig på Disney+, men även en film som förhoppningsvis kommer visas på bio om allt går i lås."

Obi-wan Kenobi

I flera år har det snackats om att Disney jobbar på att berätta historien om vad jediriddaren Obi-Wan Kenobi gjorde mellan Episode III och IV. Först var det tänkt som en fristående film, men nu har Disney istället berättat att det rör sig om en serie. Huvudrollen ska göras av Ewan McGregor. Vi misstänker att den här blir en av de bästa serierna på Disney Plus den närmsta tiden.

Cassian Andor

Cassian Andor är en spinoff på Rogue One, som i sin tur är en spinoff-filmerna på den officiella Star Wars-sagan. Altså en spinoff på en spinoff. Här följer vi etableringsfasen av rebellstyrkan som försöker skänka hopp till planeter under hot av imperiet.

(Film-quizets svar hittar du här!)

Disney Plus kom äntligen till Sverige i september, och även om det finns aningen mer att önska av serieutbudet i dagsläget så är det fortfarande fullt dugligt – och det kommer bara att bli bättre. Med alla nya serier och filmer i beredskap. Den breda katalogen gör streamingtjänsten till mer än godkänd, framför allt med tanke på hur ny den fortfarande är. Artikeln uppdateras flera av de bästa serierna på Disney+ så fort det dyker upp nya värdiga titlar att lyfta fram.

För mer läsning --> Scrolla vidare!

 

NÄSTA ARTIKEL