Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Höstens nyheter på Disney+

Alla nya filmer och serier på Disney+ hösten 2021

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Lista
31 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
31 augusti 2021

Otrolig höst på Disney+.

Idag höll Disney i en digital pressträff för att presentera vad som komma skall. Det vore en underdrift att kalla deras annalkande höstutbud lovande. Här är höjdpunkterna bland alla nya filmer och serier på Disney+ hösten 2021!

Målet var att nå mellan 60-90 miljoner prenumeranter under 2024, vilket då ansågs vara ett ambitiöst mål. Idag har Disney+ 116 miljoner prenumeranter. Likaså har de över 120 originalproduktioner bara i Norden. På grund av den enorma succén spänner de musklerna rejält och ger sina användare desto mer att se fram emot. Här är de mest uppmärksammade titlarna att hålla koll på svenska Disney+!

Nya filmer och serier på Disney+ – barn och familj

Monster på jobbet – streamas nu

"Monster på jobbet" utspelar sig dagen efter att energibolaget Monsters Inc. börjat utvinna energi från barns skratt för att ge elektricitet till staden Monstropolis. Detta till följd av Mike och Sulleys upptäckt att skratt genererar tio gånger mer energi än vad skrik gör. I serien får vi följa Tylor Tuskmon, ett ivrigt ungt monster som gick ut med högsta betyg från Monsters University.

Han har alltid drömt om att arbeta som skrämmare på Monsters Inc. men tvingas inse att skrämseltaktiken är förlegad och skratt är inne. När Tylor blir tillfälligt omplacerad hos Monsters Inc. Facilities Team (MIFT) tvingas han arbeta sida vid sida med ett gäng fåniga mekaniker under tiden han siktar på att bli en riktig skämtsam skojare 

Recension – Monster på jobbet (säsong 1)

Dogges dagar – 1 september

"Dogges dagar" från Pixar är en serie kortfilmer som kretsar kring den älskansvärda hunden Dogge och de diverse tokiga missöden han råkar ut för. Dogge är den talande favorithunden från Disneys och Pixars Upp. Ur hans glada och lätt förvrängda perspektiv får vi en ny syn på vardagliga händelser som utspelar sig i Dogges trädgård. Kortfilmerna är skrivna och regisserade av Oscarsnominerade och Emmy-belönade Bob Peterson

Dr Doogie Kamealoha –  8 september

Dr. Lahela ”Doogie” Kamealoha är ett 16-årigt underbarn som försöker balansera en läkarkarriär med tonårslivets dagliga utmaningar. På sjukhuset häpnas patienterna över Lahelas begåvning. Även kollegorna imponeras och ger henne smeknamnet ”Doogie” efter serien Doogie Howser, M.D som visades på TV under 90-talet. Hemma oroar sig hennes kärleksfulla pappa Benny och karriärsdrivna mamma Clara (som är överläkare och Lahelas chef) över att hon växer upp för fort. Med stöd från sin omhändertagande ohana (familj och vänner), skapar Lahela sin egen väg i livet.

Star Wars: Visions – 22 september

Bland nya filmer och serier på Disney+ hösten 2021 är Star Wars: Visions helt klart uppe i toppen. En antologi bestående av animerade kortfilmer som hyllar Star Wars genom några av världens bästa animekreatörers unika perspektiv.

What if...? – streamas nu

What If...? vänder upp och ner på manuset från MCU (Marvel Cinematic Universe) och återskapar berömda händelser från filmerna på nya och helt oväntade sätt. Marvel Studios första animerade serie handlar om olika hjältar från MCU och karaktärernas röster görs av en rad kända Marvel-stjärnor. Serien är regisserad av Bryan Andrews och Ashley Bradley är huvudförfattare.

LEGO Star Wars: Terrifying Tales – 1 oktober

Star Wars: Terrifying Tales. Foto: Disney.
Ett annat utropstecken bland nya filmer och serier på Disney+ är förstås denna udda Star Wars-satsning. Foto: Disney.

Efter händelserna i "The Rise of Skywalker" tvingas Poe och BB- 8 att genomföra en nödlandning på vulkanplaneten Mustafar. Där möter de den giriga Graballa the Hutt som har köpt Darth Vaders gamla slott som nu renoveras till galaxens första all-inclusive lyxhotell i Sith- inspirerad stil. I väntan på att hans X-vinge ska lagas vågar Poe, BB-8, Graballa och Dean (en pigg och modig ung pojke som arbetar som mekaniker hos Graballa) ta sig djupt in i det mystiska slottet tillsammans med Vaders lojala tjänare Vaneé.

Längs vägen berättar Vaneé tre läskiga historier kopplade till gamla artefakter och ikoniska skurkar från Star Wars alla epoker. Samtidigt om Vaneé berättar dessa historier smider han även onda planer och för hjältarna djupare in i slottets skuggiga undervärld. Med hjälp av Dean tvingas Poe och BB-8 möta sina rädslor, stoppa en gammal ondska från att återuppstå och fly för att återvända till sina vänner. 

Home Sweet Home Alone – 12 november

Max Mercer är en busig och påhittig grabb som bestämt sig för vara ensam hemma när familjen åker på semester till Japan. När ett gift par försöker bryta sig in i familjens hem för att ta tillbaka en värdefull släktklenod tar Max på sig ansvaret att skydda den mot tjuvarna och gör allt i sin makt för att hålla dem borta. Trots kaoset med spännande fällor och stökiga situationer inser Max att det verkligen inte finns någon plats som hemma.

I filmen medverkar Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt), Rob Delaney (Deadpool 2), Archie Yates (Jojo Rabbit), Aisling Bea (Living with Yourself), Kenan Thompson (“Saturday Night Live”), Tim Simons (Veep), Pete Holmes (The Secret Life of Pets 2), Devin Ratray (Home Alone), Ally Maki (Toy Story 4) och Chris Parnell (Anchorman 2: The Legend Continues).

Filmen är även regisserad av Dan Mazer (Dirty Grandpa).

Muppets Haunted Mansion – i höst

Gonzo och kungsräkan Pepe presenterar ”Muppet Haunted Mansion” – Mupparnas första Halloween-special någonsin som släpps exklusivt på Disney+ i höst. I specialen kommer vi att få träffa flera av de älskade Mupparna, uppleva kändisbesök och lyssna på ny musik. Muppet Haunted Mansion kommer att vara spöklikt kul för hela familjen att uppleva tillsammans.

Nya filmer och serier på Disney+ – Reality & dokumentärer

Welcome to Earth

Will Smith utforskar Jorden i "Welcome to Earth".
Will Smith utforskar Jorden i "Welcome to Earth". Foto: Disney.

Bland nya filmer och serier på Disney+ hittar vi "Welcome to Earth" som låter dig utforska vår planet på ett sätt du aldrig sett den förut. Den nya och häpnadsväckande Disney+ originalserien har skapats av Oscarsnominerade Darren Aronofsky och är producerad av Nutopia, Jane Roots prisbelönta produktionsbolag.

Möt Will Smith när han besöker jordens alla hörn för att upptäcka de konstigaste, farligaste och mest ovanliga platser som vår jord har att erbjuda. Ta del av både utmaningarna och de unika möjligheterna med att utforska några av naturens mest välbevarade hemligheter. Med en gränslös nyfikenhet och entusiasm genom hela resan visar Will upp en ny och oupptäckt värld i varje avsnitt. 

McCartney 3, 2, 1 – streamas nu

Dokumentärserie på streamingtjänsten om vår tids största popgeni Paul McCartney där han går igenom utvalda låtar från The Beatles-tiden tillsammans med den legendariske producenten Rick Rubin. Lika nördigt som fängslande. 

The Beatles: Get Back – släpps exklusivt på Disney+ 25, 26 samt 27 november

"The Beatles: Get Back" är helt klart en av de stora höjdpunkterna bland nya filmer och serier på Disney+ under hösten 2021. Dokumentären tar oss tillbaka i tiden till bandets mest personliga stunder och ögonblick i musikhistorien. Dokumentären skildrar värmen, kamratskapen och den kreativitet som blev kännetecknade historiens mest ikoniska kvartett. Serien är regisserad av trefaldige Oscarsvinnaren och filmskaparen Peter Jackson (Sagan om ringen-trilogin och They Shall Not Grow Old).

Dokumentären, som utgörs av över 60 timmars filmklipp från januari 1969 och som filmades av Michael Lindsay-Hogg, visar bildmaterial från bandet som aldrig tidigare skådats. Dokumentären innehåller även högkvalitativa ljudinspelningar från den tiden. Filmskaparen Peter Jackson är den enda som under dessa 50 år har fått ta del av detta privata filmarkiv.

The Beatles: Get Back är historien om John LennonPaul McCartneyGeorge Harrison och Ringo Starr och visar när bandet planerade sin första livekonsert på över två år och skrivandet samt repetitionerna av totalt 14 nya låtar som ursprungligen skulle släppas på ett medföljande livealbum. Dokumentären innehåller också The Beatles sista liveuppträdande, den oförglömliga takkonserten på Londons Savile Row – för första gången i sin helhet – och flera klassiska låtar från bandets två sista album Abbey Road och Let It Be

The D' Amelio Show – 3 september

Ur en tämligen anonym, normal tillvaro kastas D’Amelios huvudstupa in i Hollywoods bländande strålkastarljus. Över en natt möts de av utmaningar och möjligheter de aldrig kunnat drömma om att få uppleva. Charli, Dixie, Heidi och Marc gör sitt bästa för att hålla ihop samtidigt som de försöker vänja sig vid livet i Hollywood. 

Galácticos – 1 september

En dokumentär om Florentino Pérez tid som VD för Real Madrid och hur Galáctico-revolutionen gjorde klubben till den mest glamorösa och framgångsrika världen någonsin skådat. 

That One Word: Feyenoord

Feyenoord, Folkets klubb, har sitt högkvarter i Rotterdam nära floden Maas, men klubbens enorma supporterbas har en räckvidd långt bortom Nederländernas gränser. Detta är första gången i klubbens 112-åriga historia som dörrarna till Feyenoord slås upp på vid gavel. Då covid-19 tvingat klubben att ställa om sitt arbete under säsongen 20/21 har kraven på såväl tränare och spelare som ledning och supportrar varit extremt höga för att klubben ska kunna resa sig igen.

Alla har fått göra sitt yttersta. Det handlar om att kombinera det förflutna med nuet för att erövra en bättre framtid. Genom unika scener och klipp från bland annat omklädningsrummet och styrelserummet får publiken komma den oförglömliga klubben Feyenoord närmare än någonsin.

Happier Than Ever: Ett kärleksbrev till Los Angeles – 3 september

Happier Than Ever
När det vankas nya filmer och serier på Disney+ gör Billie Eilish debut på streamingtjänsten. Foto: Disney.

Grammyvinnaren Billie Eilish som har toppat musiklistorna gör Disney Plus-debut med den storslagna konsertupplevelsen "Happier Than Ever: Ett kärleksbrev till Los Angeles". Från hennes senaste album skapar Disney+ en intim konsertupplevelse på den legendariska Hollywood Bowl-scenen – för första och sista gången. Koncertupplevelsen, som är regisserad av Robert Rodriguez och medregisserad av Oscarsvinnaren Patrick Osborne, innehåller animerade inslag som tar med tittarna på en resa genom Billies uppväxt i Los Angeles. Den innehåller även framträdanden från artister så som FINNEAS, the Los Angeles Children's Chorus, the Los Angeles Philharmonic som leds av Music & Artistic Director Gustavo Dudamel och den världsberömda brasilianska gitarristen Romero Lubambo.

Komedier

Only Murders in the Building – streamas nu

Only Murders in the Building följer tre främlingar som delar en besatthet av true crime-mysterier när de plötsligt inser att de själva befinner sig mitt i ett. Trion beslutar sig för att undersöka ett mystiskt mord i deras lägenhetsbyggnad i New York. 

– Se till att hoppa in på Disney+ idag och se premiären, hälsar Steve Martin som har huvudrollen i denna snärtiga pusseldeckare.

Reservation Dogs – i höst

Reservation Dogs är en coming-of-age-historia där vi möter fyra ungdomar som växer upp i ett reservat i östra Oklahoma. Dagarna tillbringas med att begå brott... men också bekämpa dem. Serien är skapad av Sterlin Harjo och Oscarsvinnaren Taika Waititi (JoJo Rabbit, What We Do in the Shadows). Skådespelarna D’Pharoah Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Paulina Alexis och Lane Factor är med i serien.

Fler kommande komedier: 

Vacation Friends

The Premise

The Wonder Years

The Big Leap

Nya filmer och serier på Disney+ – Drama

American Horror Stories – 8 september

American Horror Stories.
Foto: Disney.

American Horror Stories är producerad av 20th Television, som är en del av Disney Television Studios och är en ny antologiserie av Emmy- och Golden Globe-vinnande producenten Ryan Murphy. Den är även en spin-off på FX:s största originaldramaserie American Horror Story som redan finns att se på Disney+. 

Y: The Last Man – 22 september

The Last Man. Foto: Disney.
Foto: Disney.

"Y: The Last Man" är en ny dramaserie från FX som är baserad på DC Comics hyllade serie med samma namn. Den är skapad av Brian K. Vaughan samt Pia Guerra. Y: The Last Man skildrar en postapokalyptisk värld där en katastrof inträffar som gör att varje däggdjur med en Y-kromosom dör – förutom en cis-man och hans husdjursapa.

Serien följer överlevarna i denna nya värld när de kämpar för att återställa det som har förlorats, i hopp om att bygga upp något bättre. I den medverkar Diane Lane, Ashley Romans, Ben Schnetzer, Olivia Thirlby, Amber Tamblyn, Marin Ireland, Diana Bang, Elliot Fletcher och Juliana CanfieldLäs också om de bästa filmerna på Disney+.

Dopesick – i höst

"Dopesick" skildrar hur ett företag utlöste den värsta läkemedelsepidemin i amerikansk historia. Serien tar med tittarna till epicentrum för Amerikas kamp mot opioidberoende – från styrelserummen i PurduePharma och ett förtvivlat gruvsamhälle i Virginia till narkotikapolisens korridorer. De skoningslösa men samtidigt verkliga skildringar av de familjer som drabbades av Oxykontinmissbruk och deras berättelser som speglar den amerikanska tragedin, samtidigt som de belyser hjältarna som kämpar mot företagen bakom denna nationella kris.

Miniserien är skriven av Emmy-vinnaren Danny Strong och regisserad av Oscarsvinnaren Barry Levinson. Baserad på New York Times bästsäljande bok som är skriven av Beth Macy och kommer till Star på Disney+ senare i år. I serien medverkar Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Will Poulter, John Hoogenakker med Kaitlyn Dever och Rosario Dawson.

Hawkeye – 24 november

Hailee Steinfeld och Jeremy Renner i "Hawkeye".
Hailee Steinfeld och Jeremy Renner i "Hawkeye". Foto: Disney.

I Marvel Studios Hawkeye spelar Jeremy Renner huvudrollen och träffar Kate Bishop – ännu en välkänd bågskytt från Marvelserierna och som spelas av Hailee Steinfeld. I rollerna ser vi även andra välkända namn som Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy James och det nya tillskottet Alaqua Cox i rollen som Maya Lopez. 

The Book of Boba Fett – december

The Book of Boba Fett. Foto: Disney+.
En av de mest efterlängtade titlarna bland nya filmer och serier på Disney+. Foto: Disney. 

Den efterlängtade spinoffen på The Mandalorian där vi följer den ikoniska Star Wars-karaktären Boba Fett

Utöver produktionerna på den här listan kommer Disney Plus att fylla på sitt utbud med barnförbjudna filmer i deras kategori Star

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL