Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
15 streamingpremiärer du inte får missa i mars

15 streamingpremiärer du inte får missa i mars

Jonathan Smeds | Lista
25 februari 2022
Jonathan Smeds | Lista
25 februari 2022

Många spännande premiärer i mars

Ny månad, och nya streamingpremiärer. Denna månad är fullpackad av storproduktioner och svenska serier. Vi på Filmtopp listar här femton serier och filmer som ni inte får missa i mars.

4 mars – The Boys Present: Diabolical

The Boys Diabolical
"The Boys Present: Diabolical." Foto: Amazon

Vi börjar månaden med den nya spinoff-serien baserad på The Boys. The Boys Present: Diabolical är en animerad antologiserie. På grund av den strukturen är inte mycket känt om storyn, eftersom varje avsnitt kommer ha olika berättelser, men vi vet att det kommer utspela sig i samma universum som originalserien. Många kända Hollywoodstjärnor har bidragit med historier till serien, bland annat Seth Rogen, Kuumail Nanijiani och Aisha Tyler. Säsong ett kommer innehålla åtta avsnitt.

Streamas på: Amazon Prime

4 mars – Pieces of Her

Pieces of Her
Toni Collette och Bella Heathcote i "Pieces of Her". Foto: Netflix

I början av mars är det premiär för den nya thrillerserien Pieces of Her, som är baserad på en roman med samma namn. Storyn handlar om Andrea, en kvinna som råkar hamna mitt i en dödlig masskjutning på en lokal diner. Men det hela tar en oväntad vändning när hennes mamma Laura plötsligt neutraliserar hotet med all enkelhet. Andrea måste nu utforska sin mammas förflutna, och avslöja livsfarliga hemligheter. Huvudrollsinnehavaren är Toni Collette, känd från filmer som Muriels Wedding, Sjätte sinnet och Little Miss Sunshine. Totalt kommer serien ha åtta avsnitt.

Streamas på: Netflix

9 mars – Patrick Melrose

Benedict Cumberbatch som Patrick Melrose
Benedict Cumberbatch som Patrick Melrose. Foto: Showtime

Författaren Edward St Aubyn skrev 2012 en serie romaner som var baserade på hans liv, och dessa blev 2018 en miniserie med Benedict Cumberbatch i huvudrollen. I Patrick Melrose får vi följa titelpersonen under en 50 år lång period, där han växer upp i den brittiska överklassen på det senare 1900-talet. Hans pappa slår honom och mamman nonchalerar allt. När han blir vuxen skapar han ett beroende för både droger och alkohol, och han måste nu försöka slåss mot sina inre demoner för att finna fred inom sig. Patrick Melrose är mångfaldigt hyllad och 2019 rankade The Guardian serien som en av de 100 bästa tv-serierna på 2000-talet. 

Streamas på: SVT Play

11 mars – The Last Days of Ptolemy Grey 

Samuel L. Jackson som Ptolemy Grey
Samuel L. Jackson som Ptolemy Grey. Foto: Apple

Samuel L. Jackson börjar bli till åren, men i The Last Days of Ptolemy Grey blir han ännu äldre. I serien spelar han 93-åriga Ptolemy Grey, en dement man vars familj och vänner inte längre verkar bry sig om honom. Dessutom blir han av med sin assistent och står nu helt ensam, till synes utan hjälp. Men så plötsligt blir den föräldralös tonåringen Robyn tilldelad att ta hand om Ptolemy, och de upptäcker att det finns en behandling som kan återställa hans demenspåverkade minne. Det hela blir början på en resa mot chockerande sanningar både från förr, nu och i framtiden.

Streamas på: Apple TV+

11 mars – Röd (Turning Red)

Turning Red
Röda pandan i filmen "Röd". Foto: Disney

Mei Lee är en trettonårig kinesisk-kanadensisk flicka som försöker vara den duktiga dottern, samtidigt som hon försöker mäkta med allt vad det innebär att bli tonåring. En dag vaknar hon upp och upptäcker att hon har blivit en röd panda, samt att hennes förfäder har en delad historia med djuret. Varje gång hon blir alldeles för stressad eller upprymd, förvandlas Mei Lee till det fluffiga djuret.

Röd, eller Turning Red som den heter på engelska, var tänkt att bli filmen då Pixar återvände till biograferna. Men pandemin, och Disney, ville annat och därför släpps den nu direkt på Disney+ utan några extra kostnader för dem som vill se den. 

Streamas på: Disney+

11 mars – The Adam Project

Bild från The Adam Project
Bild från The Adam Project. Foto: Netflix

Regissören Shawn Levy och Hollywoodstjärnan Ryan Reynolds gjorde tillsammans Free Guy, och nu är duon tillbaka med The Adam Project. I den spelar Reynolds Adam Reed, en tidsresande stridspilot som kraschlandar i år 2022. Där stöter han på sig själv som trettonåring, och tillsammans måste de nu samarbeta för att rätta till allting och rädda världen. Tillsammans kanske de även kan överkomma bortgången av deras gemensamma far. Det finns dock bara ett problem, utöver utmaningen att rädda världen, och det är att tonåriga Adam inte gillar sitt framtida jag.

Streamas på: Netflix

18 mars – Lust

Lust på HBO
"Lust." Foto: HBO

Lust är HBO Max första svenska originalserie, och hade världspremiär på Berlins filmfestival. Serien kretsar kring Anette, Nadia, Ellen och Martina, fyra kvinnor i fyrtioårsåldern som varit vänner sedan de var barn. Anette jobbar på Hälsomyndigheten, och utför en stor undersökning som får både henne och hennes vänner att ifrågasätta sina sexliv. Hur håller man lusten vid liv när man nått medelåldern och dessutom befinner sig i en sexuellt frustrerad värld? Huvudrollerna spelas av Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga.

Streamas på: HBO Max

18 mars – Windfall

Jesse Plemons, Lily Collins och Jason Segel
Jesse Plemons, Lily Collins och Jason Segel. Foto: Netflix

The Adam Project är inte den enda stjärnfyllda filmen som Netflix släpper den här månaden. En vecka senare kommer Windfall, som streamingtjänsten själva kallar en thriller i stil med filmer från Alfred Hitchcock. I Windfall får vi följa när en man gör inbrott i en miljardärs semesterhus, men precis när han ska fly kommer anländer både miljardären och hans fru. Allting spårar snabbt ur... Rollistan består bland annat av Jason Segel, Jesse Plemons och Lily Collins

Streamas på: Netflix

18 mars – Beck – Den gråtande polisen

Streama Beck 46 - Den gråtande polisen
Peter Haber och Jennie Silfverhjelm i Beck. Foto: C More

Beck-serien tuffar på som vanligt, och Beck – Den gråtande polisen är den 46:e filmen i serien med Peter Haber som Martin Beck. I denna är klimatet hårdare än nånsin för polisen, efter att en 14-årig pojke skjutits till döds. Det hela leder till massiva demonstrationer och en buss utsätts för ett bombattentat. Bussen kom från Polishögskolan och bland annat skulle Martins barnbarn Vilhelm befunnit sig på den. Därför blir fallet högst personligt för vår huvudperson och han börjar även fundera över hur miljön för polisyrket har förändrats.

Streamas på: C More

18 mars – WeCrashed

WeCrashed
Jared Leto och Anne Hathaway i WeCrashed. Foto: Apple

Att basera en serie på en podcast är ett relativt nytt grepp, men den här serien baseras på podcasten WeCrashed: The Rise and Fall of WeWork. I båda fallen är de inspirerade av den verkliga berättelsen om WeWork, ett företag som på ett decennium växte från att endast ha en anställd till att vara värt 47 miljarder dollar. Bara ett år senare hade denna värdering sjunkit med 40 miljarder. Vad var det egentligen som hände? Serien handlar både om det samt om kärlekshistorian mellan företagets grundare Adam Neuman och Rebekah Neumann. Kärleksparet spelas av Jared Leto och Anne Hathaway.

Streamas på: Apple TV+

18 mars – Deep Water

Trailerpremiär för Deep Water
Ben Affleck och Ana de Armas i "Deep Water". Foto: Amazon

Ben Affleck och Ana de Armas är med i denna erotiska thriller. Filmen handlar om Vic och Melinda Van Allen, ett par som verkar ha ett stadigt äktenskap, men där skenet bedrar. I ett försök att undvika skilsmässa tillåter Vic sin fru att ha utomäktenskapliga relationer, men när hennes älskare plötsligt försvinner blir han i stället huvudmisstänkt till brott. Handlingen är baserad på en roman med samma namn av Patricia Highsmith. 

Streamas på: Amazon Prime Video

18 mars – Svart krabba

Noomi Rapace i "Svart Krabba"
Noomi Rapace i "Svart Krabba". Foto: Netflix

Den 18 mars är verkligen fylld av premiärer. Sist ut att uppmärksammas på denna lista som har premiär just på den dagen är Svart krabba, en svensk, postapokalyptisk actionfilm med Noomi Rapace i huvudrollen.

Filmen handlar om Caroline Edh, en före detta skridskoåkare som motvilligt tvingats bli soldat. Tillsammans med fem andra soldater får hon i uppdrag att leverera ett mystiskt paket. Enda haken är att paketet ska till ett fiendeområde, och lasten ska föras över ett fruset hav. Men om ett storskaligt krig ska ta slut, och Carolines dotter ska räddas, måste uppdraget utföras.

Streamas på: Netflix

24 mars – Moonshot

Zach Braff i Scrubs
Zach Braff, känd från "Scrubs", är med i "Moonshot". Foto: NBC

Moonshot tar oss till en framtid där Mars har terraformats och koloniserats av det bästa som mänskligheten har att erbjuda. Men när två collegestudenters partners åker till planeten, bestämmer de sig att smyga ombord ett rymdskepp och åka efter dem. Filmen är en romantisk komedifilm, och rollistan består bland annat av stjärnor som Cole Sprouse, Emily Rudd och Zach Braff.

Streamas på: HBO Max

25 mars – Pachinko

Pachinko
"Pachinko." Foto: Apple

Kulturella inslag från Sydkorea har verkligen slagit igenom de senaste åren, och från Apple kommer nu den nya dramaserien Pachinko. Serien är baserad på en roman med samma namn skriven av Min Jin Lee. I serien flyttar en koreansk familj till Japan under en tid då landet var under japansk flagg. Den följer familjen under fyra generationer, och berättar alla utmaningar som familjen ställs emot i sitt nya hemland. Boken är en bästsäljare har hyllats enormt av kritiker.

Streamas på: Apple TV+

31 mars – Dopamin

Dopamin
"Dopamin." Foto: Discovery+ 

Mars månad avslutas med ett ny ungdomsserie från Danmark. Dopamin utspelas på ett påhittat universitetssjukhus i Ålborg, där det skett en del oväntade dödsfall. Storyn är baserad på kriminalhistorier från den verkliga världen och ingår i en satsning som Discovery gjort här i Norden. I rollistan hittar vi ett namn som säkert flera känner igen i Josefine Frida Pettersen, som spelade karaktären Noora i succéserien Skam. Dopamin blir den första stora serieproduktionen hon är med i sen Skam tog slut.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL