Den galna Die Hard- och Jack Bauer-filmen som aldrig blev av

Den galna Die Hard- och Jack Bauer-filmen som aldrig blev av

Sofie Landgren
24 juni 2024 kl. 20:00

Skulle ha hetat "Die Hard 24/7"

Historiens knasigaste actionfilmscrossover lades ner, hade "Die Hard 24/7" kunna bli en succé? Ja, förmodligen.

Den galna Die Hard- och Jack Bauer-filmen som aldrig blev av
Foto: Fox / 20th Century Studios.

Die Hards John McClane slog sig nästan samman med 24:s Jack Bauer

Kiefer Sutherland har inte spelat rollen som Jack Bauer sedan 2014 i miniserien 24: Live Another Day (även känd som säsong 9 eller dag 9). Jake Bauer har inte heller tagit sig upp på bioduken men inte i brist på försök.

Efter att serien hade sänts det rykten om att en spinoff-film till 24 var i ropet. En idé ska ha funnits på bordet medan miniserien fortfarande var i produktion. Tanken var att filmen skulle vara en crossover med den väletablerade actionfilmserien Die Hard, vilket betyder att Bruce Willis i rollen som John McClane skulle slå sig samman med Kiefer Sutherland i rollen som Jake Bauer.

Den galna Die Hard- och Jack Bauer-filmen som aldrig blev av
Foto: 20th Century Studios. / Fox.

"Die Hard 24/7"

Ett actionteam bestående av Jack Bauer och John McClane låter kanske som ren och skär fanfiction, men det ansågs faktiskt vara premissen för den femte Die Hard-filmen, enligt vad en anonym källa sa till Ain't It Cool News. Filmens arbetsnamn var Die Hard 24/7 och är en tydlig referens till en crossover mellan dessa actionvärldar.

Den anonyma källan är dock inte säker på hur mycket arbete som faktiskt lades ned på denna crossover, men de tror att filmen aldrig blev av på grund av att Kiefer Sutherland var mer intresserad av att ta Jack Bauer till den vita duken i en fristående 24-film snarare än i en crossover med Die Hard. Lite tråkigt tycker vi på Filmtopp, för visst hade det varit en episk saga att få uppleva?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL