Kiefer Sutherlands fina ord om Donald Sutherland – stödet väller in

Kiefer Sutherlands fina ord om Donald Sutherland – stödet väller in

Emil Oscar Rasmussen
21 juni 2024 kl. 09:48

En sons fina hyllning av sin bortgångne far

Under gårdagen nåddes vi av den sorgliga nyheten att skådespelaren Donald Sutherland gått bort, 88 år gammal. På kvällen publicerade hans son, skådespelare Kiefer Sutherland, en fin text som hyllar pappan.

En gigant har lämnat oss. Vid 88 års ålder har den enastående Donald Sutherland avlidit och han sörjs nu av filmälskare världen över. I sju olika decennier hann den mästerliga skådespelaren göra avtryck med sina insatser framför kameran. Med roller i allt från 70-talsklassiker som M*A*S*H (1970) till moderna publikfavoriter som Hunger Games-franchisen har han trollbundit generation efter generation.

Filmtopps Eric Diedrichs är en som sörjer Donald Sutherland. I sin fina hyllningstext efter nyheten om skådespelarens bortgång lyfter han fram Sutherland som en skådespelare med en "magnetisk närvaro", "en mästare" och "alltid bra" i sina roller.

En annan som sörjer och hyllar Donald Sutherland är sonen Kiefer Sutherland, som även han kan visa upp en imponerande karriär med roller i såväl kultfilmer som Stand by Me (1986) som toksuccén 24

Kiefer Sutherlands fina ord om Donald Sutherland – stödet väller in
Kiefer och Donald Sutherland i "Forsaken" (2015). Foto: Universal Pictures.

Kiefer Sutherlands ord om bortgångne Donald Sutherland: "Gjorde vad han älskade"

Under torsdagskvällen publicerade Kiefer Sutherland en text på sina sociala medier där han bekräftar Donald Sutherlands bortgång, följt av en hyllning av pappans karriär och liv. Det är ett relativt kort inlägg som Kiefer har publicerat, men alltjämt rörande och effektivt.

Sutherland den yngre lyfter bland annat fram sin pappa som "en av de viktigaste skådespelarna i filmhistorien" och menar att hans liv var "väl levt".

Kiefer Sutherlands hyllning av Donald Sutherland i sin helhet:

Med tungt hjärta berättar jag att min far, Donald Sutherland, har gått bort. Jag tycker personligen att han var en av de viktigaste skådespelarna i filmhistorien. Aldrig avskräckt av en roll, bra, dålig eller ful. Han älskade vad han gjorde och gjorde vad han älskade, och mer än så kan man aldrig begära. Ett väl levt liv.

Stödet från kollegor och kändisar väller in

Efter att Kiefer Sutherland publicerade sitt inlägg under gårdagskvällen är det många som velat visa sitt stöd för Kiefer och stämma in i hyllningskören. Mark Hamill, Michael Bublé, Toni Collette, Alec Baldwin, Krysten Ritter, Priyanka Chopra och Jason Priestley är bara några av de välkända profiler och branschkollegor som lämnat kondoleanser i kommentarsfältet.

Vid sidan om dessa är det ytterligare många som väljer att hylla Donald Sutherland med egna inlägg. Bland dessa hittar vi Elijah Wood, Edgar Wright, Rob Lowe, Ron Howardpresident Joe Biden och många, många fler.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL