Nicolas Cage

Därför tackade Nicolas Cage nej till Sagan om ringen och Matrix

Filmtopp
22 april 2022 kl. 12:04

Hollywoodstjärnan valde familjen framför egna framgångar

Nicolas Cage berättar att familjen kommer före hans jobb som skådespelare och att på grund av de tackat nej till stora filmer som Sagan om ringen och Matrix.

Den 29 april är det premiär för Nicolas Cage, 58, nya komedifilm The Unbearable Weight of Massive Talent där han spelar som sig själv. I filmen får han ekonomiska problem och blir då erbjuden en miljon dollar från ett farligt fan som visar sig vara en knarkkung. CIA blir inblandad och Cage måste nu visa upp sig som de kända karaktärerna han en gång spelat för att kunna rädda sina nära och kära, men även sig själv.

I filmen framställs hans karaktär som en frånvarande pappa men i verkliga livet beskriver han till People att han är motsatsen och att familjen alltid kommer först.

Cage förklarar:

– Först och främst finns det ingen verklig version av Nic Cage som inte vill spendera tid med sina barn. Det finns inte heller en version av Nic Cage som inte skulle ta familjen över karriären. Jag tackade nej till Sagan om ringen och jag tackade nej till Matrix för att jag  inte ville åka till Nya Zealand och stanna där i tre år eller Australien i tre år. Jag behövde vara hemma med min son Weston, det är ett faktum.

Enligt Cage ser han skådespeleriet som ett jobb och inte en karriär då det finns en chans att om man sätter sig för högt upp kan ens inre diva komma ut, vilket kan skapa problem i ens privatliv.

I dag är han pappa till två barn, Weston, 31 och Kal-El, 16 och inväntar nu sitt tredje barn med frun Riko Shibata.

Filmtopp har tidigare skrivit om en guide till Nicolas Cages filmer.

Linda Forssén

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL