Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nicolas Cage spelar Joe Exotic i nya Tiger King serien

Nicolas Cage spelar Joe Exotic i nya Tiger King serien

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 maj 2020

Finns det något annat alternativ?

Nicolas Cage, som är känd för sin urflippade skådespelarstil, kommer att spela Joe Exotic i den nya Tiger King-serien.

Dokumentärserien på Netflix om den excentriske zooägaren Joe Exotic blev snabbt ett fenomen, med otroligt höga tittarsiffror världen över. I april kunde vi meddela att det var över 64 miljoner hushåll som hade kollat på serien. 

Folk fascineras av Exotics unika livshistoria som får sig en mörk vändning när han dras in i en mordsaga, som resulterade i det långvariga fängelsestraff han avtjänar idag. 

Stjärnor som Orland Bloom har och Kevin Bacon har uttryckt intresse för att spela Exotic och han själv sägs ha önskat Brad Pitt eller David Spade. Men nu rapporterar Variety att ingen mindre än Nicolas Cage ska spela honom i I CBS kommande serie. 

Seriens baseras på tidningsreportaget Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild av Leif Reigstad, som ger oss en närmare inblick i hur Exotic blev "Tiger King" och hur han förlorade sig själv i den extrema persona han byggt upp. 

Är Nicolas Cage den perfekta casten?

Nicolas Cage i Mandy
Nicolas Cage i "Mandy". Foto: SpectreVision.

Cage har i sin karriär spelat flera galna karaktärer, vilket han ofta blivit både hånad och älskad för. Men framförallt svårplacerad för många. Detta gör honom kanske till den enda skådespelaren i Hollywood som är genuint lämpad att spela Joe Exotic. 

Det var länge sedan Cage vann sin Oscar för Leaving Las Vegas och det har blivit många sågade direkt-till-DVD-hyllan-filmer sedan dess. Men med sin prestation i den hyllade hämndskräckisen Mandy visade Cage att han fortfarande kan briljera. Hans framträdande fick den erkände kritikern Peter Bradshaw The Guardian att lyfta fram honom som "den mest säregna skådespelaren sedan Marlon Brando". 

Förhoppningsvis ger Nicolas Cage oss sitt livs rollprestation när han tar sig an att spela Joe Exotic. 

NÄSTA ARTIKEL