Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nicolas Cage gör två westernfilmer

Nicolas Cage gör två westernfilmer

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2021

Nicolas Cage, känd för filmer som "National Treasure", och senast "Pig", planerar att spela in sin första Westernfilm i karriären.

MER LÄSNING: 

Trots sin långa och välkända skådespelarkarriär har Nicolas Cage aldrig varit med i en western. Nu ska han vara med i två. The Old Way heter den första filmen där han spelar en före detta revolverman och numera butiksägare. Butcher’s Crossing  är den andra där han spelar en påläst äventyrare.

Colton Briggs, en tidigare revolverman bor nu lugnt med sin familj och äger en butik. När ett gäng banditer mördar hans fru, kommer Briggs hem för att se hela sin värld i lågor. Han gräver fram sitt vapen och sadlar upp med en oväntad partner: hans tolvåriga dotter.
Så lyder handlingen i filmen The Old Way, där Nicolas Cage spelar Colton.

“Det är både en ära och ett privilegium att jobba med Nick på den första westernfilmen i hans lysande karriär”, säger regissören Brett Donowho (Act of Violence) till Deadline. “Cage symboliserar inte bara Briggs karaktär, utan är också det fulländade proffs en regissör bara drömmer om att få jobba med för att väcka denna gåtfulla karaktär till liv”.

I filmen Butcher’s Crossing följer vi en man som hoppar av Harvard för att jaga en dröm om att ta sig västerut till Kansas Town. Han går med i jakten efter en stor buffelhjord tillsammans med en grupp jägare, ledd av Cage’s karaktär Miller, rapporterar Empire.
Filmen är baserad på John Williams roman med samma titel.

Premiärerna för filmerna är ännu inte bestämda, men vi förväntar oss att det blir någon gång under nästa år.

Manfred Gradin

NÄSTA ARTIKEL