Snart premiär för Farmen 2023 – allt vi vet

Farmen 2023 – Tova Andersson

  • C More
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 18:01 | Publicerad 11 januari 2023 kl. 07:01

Barnskötaren från Stockholm fick en kämpig start i Farmen

Nu är årets säsong av Farmen 2023 igång, och 34-åriga Tova Andersson är en av deltagarna som klev in redan från start.

Nu är årets säsong av Farmen 2023 i full rullning på TV4 och TV4 Play. Det här är den 16:e säsongen som vi får följa deltagarna i kampen om att leva som man gjorde på 1800-talet. Även i år befinner sig deltagarna på gården Norra Brandstorp i Småland. Precis som förra året är det en fördel att ta sig till Torpet Lillängen, där man kan vinna amuletter som kan bytas ut till fördelar under spelets gång.

En av årets 12 deltagare som flyttade in på gården redan dag ett är ingen mindre än Tova Andersson, 34 år, från Stockholm.

Tova Andersson Farmen 2023
Tova Andersson. Foto: TV4, C More.

Detta är Tova Andersson i Farmen 2023

Till vardags jobbar Tova Andersson som barnskötare, men nu får vi istället se hur det går för henne att sköta en hel gård tillsammans med 11 andra deltagare. I sin introduktionsvideo i första avsnittet berättar Tova att hon är extremt peppad och att hon vanligtvis är en tjej som har en tendens till att höras ganska mycket.

 

– Jag kommer liksom att vara den som hörs, och de kommer kanske tycka att jag är jobbig, men det får de gilla, säger hon.

Vinnarna i årets första Farmen-tävling
Vinnarna av årets första tävling. Foto: TV4, C More.

Spelmässigt går det till en början bra för Tova och hon, tillsammans med sina lagkamrater, lyckas kamma hem årets första vinst, vilket ger henne en värdefull amulett. Amuletten kan bytas ut till en fördel som hon kan använda om hon skulle hamna i en utslagsduell på tinget. Som en del av vinsten fick laget också äran att välja ut årets första storbonde, vilket Tova snabbt säger att hon absolut inte vill vara.

– Jag har sagt att jag inte vill vara det, det kommer bara att bli kaos, förklarar Tova direkt efter vinsten.

Efter bara några få dagar vänder dock turen för Tova. Gråtandes berättar hon om hur utanför hon känner sig av de andra tjejerna. Hon säger tidigt att hon inte är med i Farmen för att få nya vänner, men ändå så känner hon sig ledsen över att de andra tjejerna stöter ut henne. Om det här är en faktisk taktik från de andra tjejerna, eller om det bara är en missuppfattning från Tovas sida, återstår dock att se...

Missa inte Tovas resa i Farmen 2023 på TV4 Play och TV4.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL