Recension av Beck ett nytt liv

Då släpps alla nya Beck-filmerna 2022

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 24 februari 2022 kl. 15:02 | Publicerad 21 december 2021 kl. 11:12

Fyra nya Beck-filmer under 2022

De kommande fyra nya Beck-filmerna 2022 – Ett nytt liv, Rage Room, 58 minuter och Den gråtande polisen – är en direkt fortsättning på där vi lämnade Beck-gruppens senast.
Efter att Beck 43 Ett nytt liv har haft premiär på juldagen 25 december, följer ytterligare tre premiärer av tittarfavoriten Beck på C More under början av 2022. Näst på tur är Beck – Rage Room med premiär den 21 januari. Här är alla datum du behöver ha koll på.

Tittarna får återse Martin Beck (Peter Haber), Alex Beijer (Jennie Silfverhjelm), Josef (Martin Wallström), Oskar (Måns Nathanaelson), Jenny (Anna Asp), Ayda (Elmira Arikan) och Steinar (Kristofer Hivju). Beck-gruppen är fulltalig igen och alla är lättade över att Martin Beck är tillbaks, men något har förändrats med honom.

– Martin Beck är inte helt sitt gamla jag när han kommer tillbaks efter sjukskrivningen, berättar Peter Haber. Han har fått lite av en ny gnista kan man säga. Att sväva mellan liv och död kan få en att fundera på vad som är viktigt i livet. För Martin innebär det en insikt om hur mycket hans insats som polis betyder för honom.

Självklart dyker deras chef Klas Fredén (Jonas Karlsson) upp och sätter käppar i hjulen. I de nya filmerna möter även tittarna Vilhelm Beck (Valter Skarsgård), Martin Becks barnbarn, som precis har börjat polishögskolan.

På juldagen har den första filmen Ett nytt liv premiär, och den 21 januari är Beck – Rage Room näst på tur.

Artikel på Filmtopp

Rage Room inleds med att en man hittas brutalt mördad vid ett löpspår i skogen. Samtidigt återupptar Josef (Martin Wallström) relationen med en tidigare flickvän från skoltiden, Cissi (Malin Arvidsson), vars pappa nyligen omkommit i en plötslig hjärtinfarkt vid ett rån. Josef går emot Alex direktiv och påbörjar en inofficiell utredning av Cissis pappas död, vilket försätter honom i en komplicerad jävsituation.

De efterföljande filmerna Beck – 58 minuter (45) och Beck – Den gråtande polisen (46) har premiär fredagen den 18 februari respektive fredagen den 18 mars.

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. För regi står Pontus Klänge (Springfloden, Arne Dahl) och Lisa Ohlin (Wallander, Simon och ekarna). Peter Arrhenius, Johan Bogaeus, Anna Platt och Fredrik Agetoft har skrivit manus. Filmerma produceras av Francy Suntinger på Filmlance International. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Beck är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och den tyska tv-kanalen ZDF. Beck distribueras internationellt av Banijay Rights.

Datum att hålla koll på: Då har de nya Beckfilmerna 2022 premiär på C More

  • Beck 43 – Ett nytt liv har premiär juldagen 25 december
  • Beck 44 – Rage Room har premiär fredagen den 21 januari
  • Beck 45 – 58 Minuter har premiär fredagen den 18 februari
  • Beck 46 – Den gråtande polisen har premiär fredagen den 18 mars

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL