Bästa TV-tipsen för sommaren 2024 – alla höjdpunkter

Bästa TV-tipsen för sommaren 2024 – alla höjdpunkter

Sofie Landgren
14 juni 2024 kl. 18:00

Något för alla smaker

Sommarens stora TV-guide är här! Här hittar du sommarens guldkorn från Sveriges största TV-kanaler. Det bjuds på allt från skönsång till drama och sportkamper.

Sommarens bästa TV-tips

Filmtopp har gjort en djupdykning i TV-tablån för att ta fram en guide med bästa tipsen när det kommer till sommarens sändningar. Nedan finns en sammanställning med de bästa guldkornen som visas i TV3, Kanal 5, TV4 och SVT1 sommaren 2024.

SVT:s höjdpunkter på TV sommaren 2024

Fotbolls-EM 2024: Alla matcher på SVT och SVT Play
Foto: Eva Edsjö / SVT.

Fotbolls-EM 2024 – startar 14 juni

Fotbolls-EM i Tyskland 2024 drar igång den 14 juni och pågår sedan till samma datum en månad senare, den 14 juli. Sveriges herrlandslag lyckades dessvärre inte kvalificera sig till turneringen, men det behöver inte hindra oss inte från att njuta av matcherna.

I Sverige är det SVT och TV4 som delar på rättigheterna till EM-turneringen och för att du som inte klarar av reklam ska veta vilka matcher och speldatum du bör ringa in i kalendern har vi gjort en sammanställning av vilka matcher som SVT har i sin regi.

Här kan du ta del av hela SVT:s matchutbud: Fotbollsmatcherna som SVT sänder i EM

En kväll i juni för Lasse Berghagen – snart på SVT
Foto: Daniel Jigenstedt / SVT, TV4.

En kväll i juni för Lasse Berghagen – visas på midsommarafton

Den 21 juni kl. 20.00 visas hyllningsprogrammet En kväll i juniSVT1 och programmet finns tillgängligt att streama på SVT Play från och med 02.00 samma dag.

– Lasse ägde en sällsynt förmåga att skildra det allra mest folkliga och mänskliga, som till exempel vår kärlek till sommartiden i poetiska och målande ordalag som jag tycker fångar den svenska folksjälen, säger Marion Jernråda, projektledare på SVT.

Med sin rika låtskatt och sina många år som uppskattad programledare för Allsång på Skansen är Lasse Berghagen ihågkommen som en av Sveriges mest älskade artister. På midsommarafton är det dags att hylla honom på bästa möjliga sätt – en helkväll med hans egna låtar.

Här kan du läsa mer om sändningen: En kväll i juni för Lasse Berghagen

Då är det premiär för Allsång på Skansen 2024 med Pernilla Wahlgren
Foto: Morgan Norman/SVT.

Allsång på Skansen – premiär 25 juni

Pernilla Wahlgren är tillbaka för att leda Allsång på Skansen över ännu en säsong – och det blir en stjärnspäckad sådan. Programmet rivstartar den 25 juni med artister som Albin Lee Meldau och Melodifestival-vinnarna Marcus & Martinus, och därefter fortsätter folkkära och framgångsrika artister att gästa Pernilla i åtta veckor.

Här kan du läsa mer om årets program: Här är alla artister i "Allsång på Skansen" 2024

TV4:s höjdpunkter på TV sommaren 2024

Fotbolls-EM 2024: Alla matcher på TV4 och TV4 Play
Foto: Jakob Dahlström / TV4.

Fotbolls-EM 2024 – startar 14 juni

Det är inte bara på SVT som fotbolls-EM visas, utan även TV4. Den 14 juni spelas den första matchen i fotbolls-EM i Tyskland 2024 och därefter följer en månad av sevärda matcher mellan kontinentens bästa landslag, fram till och med finalen den 14 juli.

Här kan du ta del av hela TV4:s matchutbud: Fotbolls-EM 2024: Alla matcher på TV4 och TV4 Play

Lasse Kronér återvänder till Bingolotto – comeback efter 20 år
Foto: discovery+ / TV4.

Midsommarbingo – sänds på midsommarafton den 21 juni

Vår folkkära Lasse Kronér kommer att vara en del av årets midsommarbingo, som sänds på midsommarafton den 21 juni. Lotta Engberg och Daniel Norberg står dock fortfarande för programledarskapet, så denna gången får Lasse nöja sig med att vara gäst. Det blir en 3 timmars direktsänd bingo med fyra bingospel och massor av härlig underhållning.

Här kan du läsa mer om Lasses gästspel i säsongspremiären av Bingolottos sommarprogram: Lasse Kronér återvänder till Bingolotto – comeback efter 20 år

Bingolottos sommarkväll – 30 juni
Foto: Foto: Johan Carlén / TV4.

Bingolottos sommarkväll – premiär 30 juni

För fjärde året i rad så får vi återigen se Bingolottos sommarkväll. Under 8 somriga kvällar kan tittarna ta del av bingospel och musikframträdanden från några av Sveriges bästa artister.

Agneta Sjödin och Casper Janebrink flyttar ut Bingolottostudion till ett somrigt tält på Lisebergs Camping vid Askim strand. Bland vågskvalp och ljumma brisar bjuds det på bingospel, musikframträdanden, mat-tips, härliga gäster och mycket skratt.

Kanal 5:s höjdpunkter på TV sommaren 2024

Olympiska spelen 2024.på Kanal5
Foto: Warner Bros. Discovery.

OS i Paris – startar fredag 26 juli

Sommarens Olympiska spel i Paris 2024 invigs officiellt fredag 26 juli och för första gången i de olympiska sommarspelens historia kommer öppningsceremonin att hållas utanför en arena och denna gång kommer paraden av idrottare att hållas på floden Seine med båtar för varje nationell delegation. Det är tredje gången som Frankrikes huvudstad är värd för OS.

OS i Paris går i mål den 11 augusti 2024 och allt från sommarens stora sportsliga äventyr samt all dramatik från årets sommarspel tar du del av på Max, Kanal 5, Eurosport och discovery+

Mer naket i rutan – då har Naked Attraction med Sofia Wistam premiär
Foto:  Warner Bros. Discovery. 

Naked Attraction Sverige – premiär 13 augusti

I augusti är Naked Attraction Sverige tillbaka med Sofia Wistam i spetsen med nya modiga deltagare som söker kärleken, utan kläder. Än en gång hoppar vi över den krångliga och ibland vilseledande vägen genom dejtingappar och redigerade bilder. Istället börjar vi där vissa dejter slutar – med den nakna sanningen.

Den nya säsongen består av sex delar som kommer att sändas på Max och Kanal 5 med start 13 augusti.

Här kan du läsa mer om programmet: Naked Attraction Sverige säsong 2 har premiär under sensommaren

TV3:s höjdpunkter på TV sommaren 2024

Livet efter Catwalk
Foto: Karl Nordlund / Viaplay.

Livet efter Catwalk – premiär den 4 juni

Efter succén med Catwalk - från Glada Hudik till New York, är Emma Örtlund och vännerna från Glada Hudik-ensemblen tillbaka i en ny dokumentärfilm. Vad har hänt sedan vi såg vännerna sist? Vad har de för drömmar och planer för framtiden? Finns fortfarande samma känsla av utanförskap kvar? Detta och mycket mer får du svar på i Livet efter Catwalk, som har premiär den 4 juni på Viaplay och TV3.

Här kan du läsa mer om dokumentärfilmen: Premiär för Livet efter Catwalk

Strandhotellet är tillbaka med säsong 3 – Rederiet-stjärnan visar upp sig
Foto: Viaplay.

Strandhotellet (säsong 3) – premiär 9 juni

Deckardrottningen Camilla Läckberg har skapat en egen genre som hon kallar modern såpa med succéerna Lyckoviken och Strandhotellet, som är en flört med nittiotalets såpor. Strandhotellet är en av de mest sedda originalserierna på Viaplay under förra året och den 9 juni har tredje säsongen premiär på Viaplay och TV3.

Tredje säsongen av Strandhotellet består av åtta avsnitt och nya avsnitt släpps varje söndag i Viaplay och på TV3.

Här kan du läsa mer om den nya säsongen: Strandhotellet är tillbaka med säsong 3

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL